ANNONS:
ANNONS:

”Har vi någon riktig talang inom lokalfotbollen i dagsläget?”

Återigen dags för Skaras vänsterback Jesper Holmqvist att ta ton.
Något han får tillfälle att göra varje onsdag på Lokalfotboll.se
Denna vecka om märkliga serier och målade naglar. Dessutom efterlyser han de riktigt stora lokala talangerna.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Som sagt, det är en märklig serie den där Division 3 Mellersta Götaland. Förhoppningen inför denna omgång var att vi i Skara skulle minst få med oss en pinne hem från Lerum(förlust 0-1). Även om det var väldigt nära så är det ingen match vi var tvungna att vinna.  Det som chockerade var dock att LFK torskar hemma mot Kinna! Detta innebar att Kinna kommer upp på samma poäng som oss och nu är det ett riktigt getingbo runt kvalplatsen. Jag tror dock fortfarande LFK kommer vinna men de ska ändå möta både Fristad och Lerum och de lagen är tuffa att möta med deras fysiska spel.

Götene tog en otroligt viktig seger senast mot Åmål, och det med stabila 3-0. Men om det kan göra att de hänger kvar i år? Jag är fortfarande tveksam till att det ska hålla. Det som har talat emot Götene mest de senaste åren är enligt MIG att de inte har någon direkt framtidsplan. De är samma visa varje år, ont om folk och får kriga sig kvar på hösten.

Aj aj aj LFK Dam! Ytterligare en förlust och nu har Falköping greppet. Nu får de en ny utmaning i att försöka komma ikapp KIK. Jag skrev förra veckan att det är en sak att leda på våren och att leda när det väl drar ihop sig. Nu gäller det för systrarna Berling och de mer rutinerade att visa att de just är mer rutinerade. Jag hoppas dock att allt avgörs i sista matchen och att LFK då har allt i egna händer. Då har de Sil på bortaplan och jag LOVAR att Sil kommer göra allt för att spela bort LFK till avancemang, Kan bli en publikfest utan dess like inom lokalfotbollen.

Gauthiod får nog börja om och satsa mot ettan nästa år. Nu har Carlstad United gått om och gett sig in i leken också efter en 4-0 seger mot Uddevalla senast.

Jag har touchat på ämnet tidigare. Har vi någon riktig talang inom lokalfotbollen i dagsläget? Jag menar då inte personer som själva söker sig till allsvenska pojklag/juniorlag för de tror de är för bra för att få seniorfotboll i division 3-4-5. Jag menar spelare som har ögonen på sig efter bra prestationer i Västgötalag och även är aktuell för landslag.

Varje spelare passar bäst på olika områden absolut. Men jag håller mig fortfarande till Christer Swärds teori att A-lagsfotboll ger fortfarande bäst utvecklingsmöjligheter.
Frågor jag ställer mig i dagsläget är ”Hur fungerar fotbollsgymnasium här omkring? Jag vet ju att i Skara har det ju tappat i kvalitet. ”Hur bra är vi på den individuella biten bland våra juniortränare/seniortränare här omkring?” Det tåls ju att lyfta fram frågan. I Skara FC var vi bortskämda med Christer Swärd och Peter Johansson, absolut. Men det behövs kunniga tränare som brinner för det individuella. Den bästa vi har här omkring nu är utan tvekan i min mening Fransesco Verona som bor i Varnhem.

Några kortisar:

– Var jättekul att se att Hofling gjorde comeback mellan stolparna i Gauthiods reservlagsmatch senast.

– Utan att sett situationen så förstår jag inte hur Götenes Robin Johansson tar ett rött med 3 min kvar när man leder med 3-0?

 – Var det viktigare att måla naglarna än själva matchen för LFK Dam senast?

 – Domare kan vara dåliga, sen kan de vara dåliga och ha en vidrig attityd. Det var längesen men i Lerum sprang jag på en på nytt.

 – All heder till vår målvaktrtränare ”Frasse” som trots ryggskott och ett passerat 40-streck är med och kör på träningarna.

– Nu börjar det dra ihop sig och det är nu det roliga börjar. Höstmatcherna ska vara något att spela om därför ser jag det bara som roligt att ligga kring strecket. Det hade dock varit roligare med det andra strecket men man får inte allt.

– Undra om Åsarp/Trädet skickar ”tack-kort” till Bosna efter säsongen…..

 – Lycka till alla lokala lag i matcherna som kommer!

 

//Jesper Holmqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

2 tankar på “”Har vi någon riktig talang inom lokalfotbollen i dagsläget?”

  1. Det finns en del talanger, de två största från Skara. Jag tror mest på Skaras (nu i GAIS) Rasmus Gerhardsson Arvidsson! Har har inte bara vad som krävs på en fotbollsplan, utan även den ”rätta skallen”! Didrik Eriksson (nu i ÖIS?) kan mycket väl stå i Allsvenskan om fem år! I Lidköping är nog Axel Lindahl fortfarande största talangen med möjlighet att spela högre! I Vara och Götene ser jag ingen i klass med de två 16-åringarna från Skara! Gauthiod har jag inte samma koll på!

  2. Alexander Jansson 16 år från Mariestad är en riktigt vass spelare som numera spelar för degerfors U19/21 trupp lär få komma att debutera i superettan om något år, har alla de där egenskaper en bra fotbollsspelare ska ha och har även en enorm inställning och vilja!

Lämna en kommentar