ANNONS:
ANNONS:

Helen Dahl gravid – tar ett tillfälligt (?) uppehåll från fotbollen

Nyckelspelare i LFK i Elitettan i fjol.
Men inget spel i division ett denna säsong.
LFK:s Helen Dahl tar nämligen en time out för barnafödande.

LFK-tränaren Kjell Larsson brukar skämtsamt säga till sina tjejer i laget att ”föda barn får man göra under vinteruppehållet”.
Uppenbart är att tjejerna av naturliga skäl slagit ”dövörat till” för flera av spelarna har de senaste åren tagit en time out från fotbollen pga graviditet.

DSC_0370 (2)

Carin Berling deklarerade redan i höstas att säsongen 2016 skulle ses från sidan och nu står det också klart att lagets ytterback/innermittfältare Helen Dahl avstår årets säsong av samma anledning.
Tillsammans med förre Källby och Kållandsöspelaren Johannes Ahlstedt ska hon nämligen ha barn under året. Till NLT.se säger hon:
– Det känns väldigt häftigt att bli mamma. Jag menar, någon måste ju tänka på framtidens fotbollslirare.

Beräknad nedkomst är i slutet av augusti och fram tills dess blir det alltså inget spel. Dock kommer Helen att vara med i ledarstaben kring laget under året.
– Jag kommer hjälpa till och vara en stöttepelare både vid träningar och matcher, säger Helen Dahl och LFK-tränaren Kjell Larsson fyller till NLT i:
– Skönt med en klok kvinna i gubbväldet. Mitt förtroende för Dahl är väldigt stort och hon blir den perfekta länken mellan spelarna och ledarna.

Lämna en kommentar