ANNONS:
ANNONS:

Helgens fem hetaste hemmamatcher

De lokala serierna är i full gång.
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 19:00
Tråvad/Larv – Mellby (Division 5 västra)
Både Tråvad/Larv och Mellby har haft det jobbigt i den västra femman så här långt. Man har omgång efter omgång fått pussla ihop sina startuppställningar för att jaga poäng. Oftast har det gått sådär och poängen har inte alls trillat in i önskad takt. Det gör att vi efter nio omgångar hittar kvällens hemmalag under strecket på ynka sex poäng. Gästerna Mellby är just ovanför på sju.
Ni förstår därför att fredagens drabbning är av yttersta vikt om man vill hålla sig över det förädiska nedflyttningsstrecket. Mellby är laget med bäst självförtroende just nu då man plockat poäng i sina tre senaste matcherna. Räcker det för seger svårspelade Ängevi?
Tips: Tråvad/Larv har inte rosat marknaden hittills, men har en förmåga att höja sig på hemmaplan. Vi tror man plockar poäng och faktiskt vinner mot Mellby. 2-1 slutar matchen.

 

Kan Tråvad/Larv resa sig?
Kan Tråvad/Larv resa sig?

………………………………………..
Fredag 19:00
Kinne Vedum – ÖSIK (Division 6 Lidköping)
Kinne Vedum har sex raka segrar i Lidköpingssexan och ånger på mot serieseger. Laget var redan innan säsongen seriefavoriter och har verkligen levt upp till detta. Även ÖSIK var spekulanter på denna, men en usel start på serien gör att man halkat efter. Det har emellertid sett bättre ut på slutet, men fortfarande skiljer nio poäng mellan lagen. ÖSIK har en trupp för att vara med i toppen av tabellen, men då gäller det att vinna matcher som den ikväll. Förlust och det känns som att i alla fall seriesgern är helkörd. Hemmalaget kan spela mer avslapnat och Jim Larssons mannar skulle nog inte vara helt missnöjda med att på förhand få kliva av planen med en poäng.
Tips: ÖSIK jagar tre poäng, men det räcker inte. Kinne Vedum är det bättre laget och vinner med 3-1.

 

Rikard Svenssons ÖSIK måste vinna på fredag.
Rikard Svenssons ÖSIK måste vinna på fredag.

 

………………………………………..
Söndag 15:00
Vinninga – Sil (Division 5 östra)
Vinninga började serien på ett överraskande bra sätt och man hade faktiskt tätkänning efter fem omgångar. Men seddan har det hänt något och tränare Mikael Andrén har inte varit nöjd med sitt lags insatser. Fyra raka förluster innebär att Vinninga nu hastigt och mindre lustigt är under nedflyttningsstrecket och än en gång har det ”gått troll” i målskyttet.
Om Vinninga börjat bra och avslutat dåligt, så har gästerna Sil gjort precis tvärtom. En usel inledning gav fem raka förluster och en given jumboplacering. Men sedan har laget vaknat och har nu tio poäng på de fyra senaste matcherna. Lägg där till 17 mål framåt i dessa matcher och ni förstår vilket av söndagens båda lag som kliver in i matchen med störst självförtroende. Derby och ”sexpoängsmatch” på Lindvallen. Spännande!
Tips: Tätt och tufft att vänta. Båda lagen får kliva av med poäng efter 1-1.

Sil Edgar

 

………………………………………..
Söndag 17:00
Lidköpings FK – Skövde KIK (division 1 norra Götaland dam)
Det skiljer 20 poäng mellan LFK och Skövde KIK inför söndagens match. Det är således toppen mot botten på Framnäs och därför kanske den oinvigde känner att denna match inte är speciellt het. Men då kan man inte sin lokala fotboll. För gästerna tränas nämligen av Mikael Rosén och den tidigare Holmalundstränaren har som bekant haft härliga ordfighter med LFK-tränaren Kjell Larsson.
Nu möts vännerna/antagonisterna igen och räkna med att båda vill visa att man sitter inne på den största och bästa verktygslådan. På förhand känns det givet att Kjell med sitt LFK får jubla över nionde raka segern, men Skövde lär inte ge sig i första taget.
27 poäng hamnar LFK på om man vinner på söndag. Firar Kjell klarat division ett-kontrakt då?
Tips: Det är klart att LFK tar hem detta. Vi tror på en ”fem-etta” för Kjell Larssons tjejer.

lfkjitex1
Lotten Persson – ett av Kjell Larssons verktyg.

 

………………………………………..
Söndag 17:00
Levene Skogslund – Vedum (division 4 västra dam)
Levene Skogslunds damer tog en paus förra säsongen, men är nu åter i spel. Laget som är en mix av gammalt och ungt ser mest årets säsong som ett inkörningsår, men man är gärna med och stör de bästa lagen så mycket som det går. Än så länge har det gått helt okej och man är faktiskt med och nosar lite bakom toppduon Vedum och Saleby/Järpås. På söndag möter man just serieledande Vedum. Laget är obesegrade än så länge och det mestar talar just nu för serieseger. Bortamötet på Björkevi på söndag lär dock bli tufft och hemmalaget har i denna match sin kanske sista chans att haka på i toppen. För Vedum är det upp till bevis om man ska behålla nollan i förlustkolumnen.
Tips: Vedum är det bättre laget, men lär få kämpa för segern. 1-4 tror vi matchen slutar.

Lämna en kommentar