ANNONS:
ANNONS:

Helgens fem hetaste hemmamatcher i den lokala fotbollen

De lokala serierna är i full gång.
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 19:00
Vedum – Arentorp/Helås (Division 6 Vara)
I en haltande division 6 Vara har Södra Härene och Ardala tätpositionerna, men två lag som gärna vill ta upp jakten är Vedum och Arentorp/Helås. Båda lagen har spelat en match mindre än topplagen, men är i behov av tre poäng. Något som skulle krympa avståndet uppåt rejält. Vedum kryssade mot Ardala senast, medan Arentorp/Helås som matchat tufft på slutet har god form. Det lär bjudas på offensiv fotboll på Nordvalla under fredagen när två division fem-jagande lag måste gå framåt. Sevärd och målrik match att vänta!
Tips: Målrik tillställning att vänta. Vi tror Vedum drar längsta strået och vinner 3-2.

 

Tar Vedum upp jakten?
Tar Vedum upp jakten?

………………………………………..
Fredag 19:00
Trässberg – Hällekis/Trolmen (Division 6 Lidköping)
Även Lidköpingssexan haltar betänkligt och här är det Kinne Vedum som rusar iväg mot seriesegern efter fem raka segrar. Mycket ser ut som att lagen bakom får slåss om kvalplatsen och duon Trässberg och Trollekis är definitivt två lag som vill vara med i den kampen. Trässberg gjorde ett bottennapp i Axvall senast, medan Trollekis besegrade Källby i ett känslorikt derby uppe på Kinnekulle. Båda lagen kommer att behöva gå framåt då en poäng lär kännas som en förlust. Räkna dock med ett spelförande Trässberg och ett Trollekis som väntar på att få ställa om. När lagen möttes i en träningsmatch vann Trollekis matchen enkelt, men dagens Trässberg är ett helt annat lag än för någon månad sedan
Tips: Trässberg är luriga på hemmaplan, men matchbilden lär passa Trollekis. 2-2 blir vår gissning.

 

IMG_1499

 

………………………………………..
Lördag 16:00
IK Gauthiod – Stenungsund (Division 2 norra Götaland)
Efter en djup svacka har Gauthiod spelat upp sig och kommer till denna match med tre raka segrar. Självförtroendet verkar återigen vara på topp och att vinna på bortaplan i Karlstad förra helgen var ett styrkebesked. De senaste segrarna har fört upp laget till en fjärdeplats i tabellen och man har faktiskt hastigt och lustigt häng på topplagen. Vill man dock haka på krävs det ytterligare vinster i matcher som denna. Gästerna för dagen är Stenungsund. Ett ungt lag som har överraskat under inledningen av serien. Man har tagit en hel del skalper och är just nu tabelltrea. Trean mot fyran i tabellen innebär förstås att lördagens fight på Lunnevi är högintressant.
Tips: Gauthiod är tillbaka i gammalt gott slag och Steungsund åker med av bara farten. 3-1 och ett sent avgörande för hemmalaget.

5991935

 

………………………………………..
Lördag 16:00
Mellby – Levene Skogslund (Division 5 västra)
Mellbys herrar är en av lokalfotbollens stora besvikelser så här långt. Men laget har haft en enorm otur med skador och tränare Jonny ”Bäckis” Isaksson och Per Inge Johansson har haft stora problem att mönstra ett slagkraftigt lag. När sedan steget mellan femman och sexan varit större än väntat har det varit tufft för de blåvitrandiga som just nu är tabelljumbo. Bara två inspelade poäng är förstås för dåligt och nu måste snart segrarna börja komma. Kanske kan det ske redan på lördag när Levene Skogslund kommer på besök? Innan match är dock gästerna favoriter till segern då man varit otroligt stabila under säsongsinledningen. ”Skôr” har fortfarande inte förlorat i år och mycket talar för att man inte gör det på lördag heller.
Tips: Mellby lär kriga med näbbar och klor för sin första trea. Gästerna lär vara det bättre laget, men vi tror på ett oavgjort resultat. 1-1.

Kan Mellby ta årets första trea?
Kan Mellby ta årets första trea?

 

………………………………………..
Söndag 17:00
Råda – Falköpings FK (Division 4 norra)
Den norra fyran har efter veckans matcher delat upp sig. Fyra lag verkar slåss om division 3-platserna, medan ”resten” får jaga bakom. Två av dessa lag är Råda och Falköpings FK som båda famlar efter formen. Råda kommer från två bortaförluster mot topplag och har fortfarande bara förlorat på bortaplan. Hemma på Rådavallen är man emellertid obesegrade och har tagit samtliga sju poäng just där. Hur slagkraftigt lag man har på söndag är dock oklart då man fick en rad spelare skadade mot Skara i onsdags.
Gästerna då? Jo, Falköping ligger på den nedre kvalplatsen med sex inspelade poäng och är precis som Råda i behov av tre poäng för att i alla fall tillfälligt lämna botten. Viktiga poäng på spel med andra ord!
Tips: Råda är starka hemma, men är något sargat efter veckans matcher. Det räcker till ett kryss mot FFK. 2-2 slutar matchen.

Råda behöver ta en seger för att lämna botten.
Råda behöver ta en seger för att lämna botten.

 

Lämna en kommentar