ANNONS:
ANNONS:

Helgens fem hetaste hemmamatcher i den lokala fotbollen

De lokala serierna går sakerliga mot sommaruppehåll.
Och matcherna börjar därmed gälla allt mer.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.
HH-540x216

Lördag 13:00
Främmestad – Levene/Skogslund (Division 5 västra)
FC Gauthiod har smugit förbi i toppen av den västra femman och Främmestad ligger just nu ”bara” på kvalplats. Detta fyra poäng bakom och med en match mindre spelad. Seger på lördag är alltså ett måste för att haka på Grästorpståget som just nu tuffar på i stabil fart. Det lär emellertid inte bli en enkel uppgift för FIK då Levene Skogslund står på andra sidan.
Efter ett par tunga förluster reste sig laget senast och besegrade Edet. Något som gör att man i allra högsta grad är med och slåss om kvalplatsen till division fyra. Matchen har derbykarraktär och räkna därför med tufft spel och heta känslor då lagen gör upp om tre mycket viktiga poäng inför sommaruppehållet.
Tips: Ett hemmastarkt Främmestad drar längsta strået och vinner med 3-1.

6031676

………………………………………..
Lördag 14:00
Arentorp Helås  – Wargön (division 2 västra dam)
I den västra damtvåan har Arentorp Helås efter fyra raka förluster hamnat under nedflyttningsstrecket. Detta är givetvis en missräkning för laget som hoppades kunna vara med och smyga med bakom toppen. Bara fem inspelade poäng är förstås för dåligt, men då man bara snittat ett gjort mål per match så är det svårt att ta trepoängare. För motståndet på lördag står Wargön. Nykomlingen som tippades åka ur har tagit åtta poäng och ligger just ovanför strecket. Vi paratar alltså om en riktig ”sexpoängsmatch” på Kedumsvallen. Spänning att vänta och ett hemmalag som går för tre poäng.
Tips: AHFK ökar på målsnittet och vinner måstematchen med 2-1.

………………………………………..
Lördag 15:00
Skara FC – IFK Tidaholm (Division 2 östra dam)
Skara gjorde ingen hemlighet av att ett räddat kontrakt var det man siktade på innan säsongen började. Därför är det kanske ingen konstighet att man just nu ligger precis under nedflyttningsstrecket i den tuffa östra damtvåan. Spelet har varit helt okej från lagets sida, men man har varit lite för klena på bortaplan. Matchen på lördag spelas lyckligtvis på hemmaplan och här har Skara sett starkare ut.
När man nu dessutom möter nästjumbon IFK Tidaholm så får man gå in i matchen som favoriter. Tre poäng skiljer lagen åt innan match och Skara vill nog gärna att det avståndet är sex efter matchen. Blir det en trepoängare tyder det mesta också på att laget tar sig ovanför strecket. Vid förlust? Ja, det vill man nog helst inte tänka på…
Tips: Skara får fira tre poäng via en 4-1-seger mot Tidaholm.

DSC_0901

 

………………………………………..
Söndag 17:00
LFK Akademi – Råda (division 4 norra)
Positiva säsonger för båda Lidköpingslagen under 2015. Men under årets säsong har man fått kliva av allt för många matcher med ”gamnackar” som inneburit noll poäng. Akademin startade säsongen bra och var med och fightades om poängen i många matcher, men det senaste har man inte spelat bra och storförlusterna har radat upp sig. Detta innebär totalt bara fem inspelade poäng och en trea hemma i derbyt mot Råda skulle förstås smaka mumma för de unga grabbarna.
Rådas herrar ligger även de under strecket och man gör det på grund av lite för många bjudningar under matcherna. Laget har långa stunder visat upp en fotboll som håller i fyran, men individuella misstag vid fel tillfällen har kostat laget dyrbara poäng. Även de grönvita måste nu börja plocka trepoängare om det inte ännu en gång ska bli nedflyttning från fyran. Derby på Framnäs mellan två lag i poängbehov. Räkna med spännande 90 minuter på söndag.
Tips: Råda går in som knappa favoriter, men Akademin brukar dra längsta strået i matcherna. Bäddat för kryss. 2-2?

Råda

 

………………………………………..
Söndag 17:00
Mellby – Kållandsö GoIF (division 3 västra dam)
TFK/Halvorstorp/TBoIS är laget att jaga i den västra damtrean och de lag som har ledarna i siktet är Mellby och Kållandsö. Tabelltvåan- och trean har dock inte råd att tappa så många fler poäng om man vill vara med och utmana på riktigt.
Något av lagen kommer dock att tvingas att släppa taget redan på söndag då man möter varandra på Mellbyvallen. Seger i derbyt lär vara ett måste för att haka på Trollhättelaget och hemmalaget får anses vara favoriter. Alma Mörk på topp har gett laget en där offensiva kraften man tidigare saknat och hennes 2match i matchen” mot Kållandsös måldrottning Denise Segerqvist lär bli intressant att se. Målrikt?
Tips: Mellby är ett mer homogent lag och vinner. 3-1 får bli vårt tips.

1112013

Lämna en kommentar