ANNONS:
ANNONS:

Helgens fem hetaste hemmamatcher i den lokala fotbollen

De lokala serierna är i full gång.
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 19:00
Götene – IFK Mariestad (Division 3 mellersta)
Götene har inlett seriespelet på ett förtroendeingivande sätt, men åkte på sin första förlust borta mot Holmalund i förra omgången. Det gjorde att man tappade mot topplagen och ska man jobba sig ikapp krävs tre poäng hemma mot IFK Mariestad redan under fredagskvällen. Gästerna tränas av LFK-bekanet Tomas ”Stisse” Nilsson och har inlett säsongen med en vinst och tre förluster. I en jämn tabell är man fyra poäng efter Götene och ligger för närvarande under nedflyttningsstrecket. I detta ”derby” är det alltså tre poäng som gäller för båda lag. För Götenes del för att jaga topplagen och för Mariestads del för att rycka från botten. En spännande fight på Västerby att vänta!
Tips: Götene har ett par småskadade nyckelspelare, men får ändå ses som favoriter mot ett Mariestad som bygger på sikt. Detta tar Götene med 2-1.

 

Götene löser tre poäng mot Mariestad?
Götene löser tre poäng mot Mariestad?

………………………………………..
Fredag 19:00
Axvall – Trässberg (Division 6 Lidköping)
Toppmöte i Lidköpingssexan mellan serieledande Trässberg som är obesegrat och hemmalaget Axvall som ligger på tredjeplats i en knallhård tabell. Trässberg har varit så där stabila som vi vant oss med att se oss laget även tidigare vårsäsonger. Man stänger igen bakåt och framåt har man ett par måltjuvar som stänker dit bollarna. Under fredagskvällen står man emellertid för sin hittills svåraste utmaning när man ska åka till Axvall. Hemmalaget har börjat visa samma fina form som under försäsongen och städade i veckan av formstarka Källby på bortaplan. Det styrkebeskedet gör att man går in i fredagens match som favorit.
Tips: Ett smart spelande Trässberg är nog på förhand nöjda med en poäng och lär ligga på kontring. Vi tror dock Axvall vinner detta. Seger 3-1.

 

IMG_1595

 

………………………………………..
Fredag 19:00
Främmestad – FC Gauthiod (Division 5 västra)
För första gången i historien drabbar Främmestad och FC Gauthiod samman i seriesammanhang. Lagen känner dock varandra väl och det är som bekant inte ovanligt att spelare går mellan föreningarna. Det är verkligen derbykänsla i luften och under hela veckan har Främmestads hemsida via Robin Larsson höjt temperaturen inför matchen via intressanta intervjuer från båda lagen (läs här).
Att matchen sedan är ett riktigt toppmöte mellan två otroligt formstarka lag gör inte saken sämre. Främmestad leder serien via fem raka segrar och har imponerat stort. FC Gauthiod är faktiskt ”bara” tabellfyra, men är endast tre poäng efter serieledarna. Detta efter två fina skalper mot förväntade topplagen Trollhättans FK och Edet. Ja, är bara vädrets maker med under fredagen kommer det komma storpublik ute på Bergevi. Det är denna match värd!
Tips: Inget av lagen lär ge sig i första taget och det lär kampas om varje millimeter på Bergevis robotklippta matta. Oavgjort känns rimligt. Ska vi säga 1-1.

Kan Pontus Nilssons lag fälla tredje raka seriefavoriten?
Kan Pontus Nilssons lag fälla tredje raka seriefavoriten?

 

………………………………………..
Fredag 19:00
Saleby/Järpås dam – Vedum dam (Division 4 västra)
På Salebyvallen spelas det toppmöte i damernas division fyra under fredagskvällen. Att Vedums damer spelar en tidig seriefinal är kanske inte någon jätteskräll. Redan ifjol visade man att man vill spela högre upp och efter fyra raka segrar denna säsong håller den ambitionen i sig.
Desto mer överraskande då att Saleby/Järpås har inlett serien så strålande. Även de har fyra raka trepoängare och vi har således en svit som kommer att brytas kvällen till ära. Vilket lag det blir är svårt att sia om, men visst är gästerna det på förhand starkare laget.
Tips: Lär bli en jämn match, men Vedum borde vara det starkare laget. 1-4 blir vårt tips.

………………………………………..
Lördag 15:00
Källby – Hällekis/Trolmen (Division 6 Lidköping)
”Kullenderby” på gång under lördagseftermiddagen mellan rivalerna i Källby och Trollekis. Heta känslor är att vänta, men när lagen drabbar samman är det sällan skönspel som det bjuds på. Nej, istället är det kamp och tillfälligheter som brukar avgöra dessa matcher. de som gillar denna typ av matcher bäst är gästande Trollekis och Källby brukar ha svårt i mötena med rivalen. Annars är det just Källby som inlett säsongen bäst av de båda lagen och enda plumpen i protokollet är förlusten i veckan mot Axvall. Även Trollekis (just nu 6 poäng bakom) kommer från en tung förlust när ÖSIK avgjorde veckans möte bara minuter från slutet.
En underbar matta på Eolsborg bjuder in till spel. Frågan är bara hur mycket spel det kommer bli på den då känslan är att det kommer att sparkas mycket långa bollar under lördagen.
Tips: Källby lär vara laget som försöker spela mest längs med marken. Trollekis spelar mer rakt och detta brukar passa Källby illa. Trollekis drar längsta strået och vinner en tät fight med 2-1.

Källby IF

 

2 tankar på “Helgens fem hetaste hemmamatcher i den lokala fotbollen

  1. Lördagens Kullen-derby liras tyvärr på Såtavallen, så passningsspel på Eolsborg känns rätt uteslutet. Flygfest lär det bli, men förhoppningsvis en charmig sådan!

    • Vilken blunder av mig. Vem bryr sig om bollar längs med marken när det bjuds på fin-fin flyguppvisning? Lycka till!

Lämna en kommentar