ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste hemmamatcher

De lokala serierna närmar sig sommaruppehåll.
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de sex hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.


HH-540x216

Fredag
Nossebro – Arentorp/Helås (Division 5 västra)
Derby inom Varaalliansen under fredagskvällen. Något som förstås bäddar för känslor. Matchen blir inte heller mindre intressant att det är två lag i poängbehov som möts på Brovallen. I skrivande stund är Arentorp/Helås tabelljumbo på sex poäng och två placeringar framför (med en match mindre spelad) ligger just Nossebro. Även de på sex inspelade poäng.

Upp till lagen på säker mark är det fyra poäng och det behövs ingen expert för att fatta att tre poäng i fredagens match skulle göra att man verkligen har ett nytt kontrakt i sikte. Hemmalaget kommer från seger senast och har visat gryende form. Något som också gäller för Arentorp/Helås som sett bra ut på slutet trots att inte poängen trillat in på kontot.

Kan Philip Gunterberg och Nossebro närma sig säker mark?

 


Fredag
Hangelösa – Trollekis (Division 6 Lidköping)
Efter en rejäl plump senast mot Järpås (förlust 1-4) så har Hangelösa spelat bort så gott som alla chanser till en topp 2-placering i Lidköpingssexan. Kvalité finns det dock i laget och man kan fortfarande gripa det lilla halmstrå som finns. Då krävs det dock seger under fredagskvällen, vilket är lättare sagt än gjort.
På andra sidan står nämligen serieledande Trollekis som än så länge bara har en förlust (Källby). För gästerna är det seger som gäller för att återta serieledningen från Vinninga.
Det mesta talar för en bra division sex-match på Skogevi mellan vinnarskallarna Andreas Nyblom (Hangelösa) och Daniel Enggren (Trollekis) och deras båda lag.

Trollekis vill ta tillbaka serieledningen.

Lördag
Götene – Ulricehamn (division 3 mellersta)
Ska Götene ta årets första hemmaseger på lördag? Ja, man får i alla fall anses vara favorit när Ulricehamn gästar Västerby under eftermiddagen. Gästerna ligger just nu placeringen under Götene, men det skiljer hela fyra poäng.
Seger för Götene på lördag och man kan definitivt sluta att titta nedåt i tabellen och istället fokusera på att klättra till förväntade tabellplaceringar. Förlust och hjärnspökena man förhoppningsvis jagade bort i Tidaholm förra helgen kan vara tillbaka.

Spänning att vänta på Västerby för ett Götene som vill återta sin hemmaborg.

Kan Götene ta andra raka segern?

Lördag
Lundsbrunn – Skara (division 4 norra)
Framgångarna för våra lokala lag i den norra fyran har uteblivit och just nu hittar vi samtliga fyra lag på tabellens undre halva. Två av dem möts på lördag och då vankas det derby mellan lillebror Lundsbrunn och storebror Skara.
Många är de spelare som representerat båda klubbarna och det lär vara lätt att ta fram energi hos spelarna inför denna match. Speciellt Lundsbunn lär ha sett fram extra mot denna match sedan man blev klart för division fyra i våras.

Båda lagen är som sagt i skriande behov av poäng. Lundsbrunn för att ta sig över nedflyttningsstrecket och Skara för att haka på den övre halvan av tabellen. Båda lagen gillar dessutom att spela bollen efter marken och vi lär ha en sevärd match att se fram emot på lördag.

Skara vill visa lillebror Lundsbrunn var skåpet ska stå på lördag.

Lördag
Främmestad – Kinna (division 4 norra)
Främmestad har visat klassen i den södra fyran och trots att man spelat med olika startelvor i många av matcherna på slutet så har man tagit poäng. Något som nu innebär att man är tabelltrea i en jämn serie.
På lördag väntar tabelltvåan Kinna. Ett av lagen som redan innan säsongen ropades ut till seriefavorit. Laget har efter en tveksam inledning av serien spottat upp sig rejält och på bortaplan är man än så länge obesegrade.

Främmestad som brukar vara starka hemma på Bergevi har tagit flest poäng på bortaplan, men ska man fixa minst en kvalplats uppåt i år så lär man behöva förbättra hemmaspelet. Räkna hur som helst med en välspelad och spännande match mellan två lag som går för tre poäng.


Lördag
JK10 – Tråvad/Larv (division 6 Vara)
”Schlättaderby” när Tråvad/Larv åker till Jungavallen för att ta emot JK10 i en het match.
Hemmalaget har för vana att hamna i ”Ingenmansland” år ut och år in i sexan och tyvärr ser det ut som att denna historia kan upprepa sig även denna säsong. Men än finns chansen att haka på toppen och blanda sig i kampen om en kvalplats.

Men ska detta bli verklighet krävs det nog till att börja med tre poäng mot Tråvad/Larv. Gästerna var länge en kandidat till seriesegern, men förlusten mot Östadkulle förra helgen gjorde att de sistnämda nu glider ifrån. Nu får T/L rikta in sig på kvalplatsen och på lördag kliver man in i derbyt som favoriter. Jacob Nilsson snittar ett par mål i varje match och är den som gästerna räknar med ska bli tungan på vågen i ett sevärt derby.

JK10 behöver tre poäng på lördag.

Lämna en kommentar