ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste hemmamatcher

Bara en fotbollshelg kvar innan uppehåll.
Men vilka matcher är de hetaste?
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.


HH-540x216

Fredag
Lidköpings FK – QBIK (Division 1 norra dam)
Många pratade om LFK och Qbik som de två lag som skulle göra upp om seriesegern i denna norra dametta. Men Karlstadlaget tappade många spelare inför seriestarten och har inte alls svarat upp till de högt ställda förväntningar man hade.

LFK däremot har i alla fall till stora delar stått upp för favorittrycket, men man har verkligen fått kämpa under våren och med två hemmaplumpar i protokollet är man steget bakom ledande Rävåsen. Poängtapp är således inte ett alternativ från och med nu och innan man går på sommarvila behövs tre poäng i fredagsmötet mot Qbik. Återigen vaktar Amanda Nordberg målet i skadade Malin Björkmans frånvaro. I veckan höll hon nollan. Gör hon det igen?


Fredag
Trässberg – Levene Skogslund (division 5 västra)
Mittenmöte i den lokalt intressanta västra femman. Sjuan Trässberg möter femman Levene Skogslund och en poäng skiljer lagen åt när sommarvilan närmar sig.
Match på fredagen är definitivt ett vägval om man ska titta uppåt eller neråt i tabellen när man åter står på planen i början av augusti.
Trässberg har den senaste tiden fått in bland annat Lukas Nordin (LFK) och hoppas nu att man efter en tyngre period kan vända skutan framåt igen.

Även Skôr hoppas på bättring. Laget var favorittippade inför året, man har svårt att få till offensiven och vill man göra ett sista försök på en topplacering måste det bli tre poäng på svårspelade Trässbergsvallen.


Lördag
Mellby – Lödöse Nygård (division 5 västra)
Mellby gick urstarkt i seriestarten och var längre med och högg i toppen. Men på senare tid så har det varit tuffare för de blåvitrandiga (fyra raka förluster) och efter helgen kan man faktiskt hastigt och mindre lustigt befinna sig på den nedre kvalplatsen.

Just på den platsen befinner sig lördagens motståndare Lödöse Nygård. Man är bara en poäng bakom Mellby och jagar säkrare mark.
Att lördagens match på Mellbyvallen gäller mycket är lätt att förstå och bröderna Egzon och Isse Restelica behöver hitta nätet om inte Mellby ska få en ångestfylld höst.


Lördag
Skara – Sil (division 2 norra dam)
När strecket flyttades ner innebar detta att bara två lag åker ur i damernas division två. Det mesta talar för att dessa båda lag heter Hörnebo och Skara.
Men man lär knappast ge sig frivilligt och för Skaras del kan det nästan vara sista chansen hemma på Sparbanken Arena denna lördag. Då väntar nämligen derby mot Sil. Ett lag som ligger just ovanför strecket – men hela 11 poäng före.

Det avståndet får absolut inte bli större innan sommaruppehållet om chansen till nytt kontrakt ska kvarstå. Löser man en seger på lördag blir det också årets första, vilket förstås skulle vara mycket efterlängtat.
Gästerna är dock favoriter. Spelet har stämt allt bättre på slutet och Michael Möllers tjejer hoppas säkert att kunna avancera uppåt i tabellen.


Söndag
Vedum – Tvärred/Vegby (division 5 mellersta)
Vad är väl ett mittenmöte i den mellersta femman? Ja, i detta fall kan det faktiskt vara rätt så intressant. I alla fall en liten stund till…
För faktum är det att Ardala och Brämhult ser ut att vara duon som kommer göra upp om de två översta platserna i serien.

Men fortfarande finns en liten, liten chans för något av seriens mittenlag att ta upp jakten. För Vedum och Tvärred/Vegby är det därför bara tre poäng som gäller i matcherna framöver om man ska kunna blicka uppåt. Full fart framåt är det som gäller på Nordvalla i en förhoppningsvis sevärd historia.

Lämna en kommentar