ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste hemmamatcher

En fullspäckad fotbollshelg väntar
Men vilka matcher är de hetaste?
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.

HH-540x216

Fredag
IK Gauthiod – Lidköpings FK (Division 1 norra dam)
Fredagsderby på Lunnevi och samtidigt gratis inträde. Det är med andra ord upplagt för storpublik när LFK och Gauthiod drabbar samman. Gästande LFK verkar ha hittat flytet i spelet under sommaren och det spel som stundtals hackade under våren är som bortblåst.
Under hösten har segrarna sett säkrare ut och spelare verkar ha snäppat upp en nivå.

Laget är förstås givna favoriter under fredagskvällen, men Gauthiod har även de flyttat fram positionerna i höst. Inledde med två raka segrar innan det blev förlust mot topplaget Rävåsen förra helgen.
Anna Ahlstrand missade förra derbyt lagen emellan, men är tillbaka denna gång. Ex-allsvenskan lär definitivt vilja visa att Gauthiod inte är att leka med i ett derby.


Lördag
ENV – Lundsbrunn (division 4 norra)
Våra lokala lag i den norra fyran har haft svårt att få med sig tillräckligt många poäng för att slåss i toppen av tabellen. Istället handlar det just nu om att knipa trepoängare som tar laget bort ifrån bottenstriden.
Lördagens kombatanter på Holmavallen är i högsta grad behov av vinster som förflyttar lagen uppåt i tabellen. ENV har 18 poäng och är nia och gästande Lundsbrunn har 16 poäng och ligger tia på den negativa kvalplatsen.

Vinner gästerna byter lagen med andra ord plats i tabellen och skulle ENV ta tre poäng gör man ett ryck ifrån Lundsbrunn. Räkna därför med en het och spännande match under lördagen.

GoranPupcevic och hans lag vill lämna den negativa kvalplatsen.

Lördag
Främmestad – Kronäng (division 4 södra)
Det skiljer bara sju poäng mellan ettan och sjuan i den södra fyran ocjh många lag har chans att nå platser som innebär avancemang till en högre division. Laget som leder racet heter Främmestad. Nykomlingen har imponerat under hela säsongen. Bara 11 insläppta mål och framåt har de notoriska målskyttarna hittat målet allt oftare.

På lördag väntar tabellfyran Kronäng som ligger tre poäng bakom Främmestad. Chans finns alltså för noggranne Magnus Zachrissons lag att hänga av boråsarna på Bergevis frodiga matta. Lägg där till att det spelas derby mellan Kinna och Skene under fredagskvällen och vem som helst kan förstå att Främmestad med rätt insats i helgen kan göra ett ryck i toppen av tabellen

Fortsätter Emil Olesen att göra mål?

Lördag
Råda – Mellby (division 5 västra)
Det mesta talar för att Mellby blir ett mittenlag i den västra femman denna säsong. Detta lär dock inte hindra laget från att vara rejält taggade i helgen. Då väntar det nämligen derby mot serieledande Råda.
de grönvita lirade derby även förra helgen och tappade tre poäng i matchens slutminut. Just därför hänger serieledningen på en skör tråd och segrar är ett måste för att hålla undan i tabellen.

Senast lagen möttes vann Råda, även om Mellby kanske var minst lika bra. Nu har målkungen Egzon Restelica och hans lag chans till revansch när Rådavallen dessutom bjuder upp till ”Rådadagen” som innebär folkfest under lördagen

Peter Johansson flyttar snart till Göteborg. Avslutar han snyggt mot moderklubben Mellby?

Söndag
Axvall – Töreboda (division 5 östra)
Söndagens lag Axvall och Töreboda är långt ifrån de hetaste i den östra femman. Just nu är man elva och tolva i tabellen vilket innebär nedflyttning om man inte klättrar uppåt.
För Töreboda ser det tufft ut då man bara har en ynka poäng. Axvall däremot har flera lag inom räckhåll och därför finns det inget annat än tre poäng som gäller under söndagen för Linus Stjärnklars mannar.

Axvall vill definitivt inte tillbaka till division sex och ambitionen är att etablera sig i femman. Men laget har inte vunnit sedan i slutet av maj och snart måste treorna komma. Den första redan till helgen?

Blir det första segern sedan maj för Axvall?

Lämna en kommentar