ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste hemmamatcher

Viktiga poäng står på spel i helgen.
Men vilka lokala matcher är de hetaste?
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.

HH-540x216

Lördag
Götene – Gerdsken (Division 3 mellersta herr)
Titta uppåt eller neråt? Ja, på den frågan får vi svar under lördagseftermiddagen när det gäller Götenes säsongsavslutning i den mellersta trean.
Just nu har laget sex poäng ner till kvalplatsen neråt och sju poäng till den övre. Just på denna kvalplats ligger lördagens motståndare Gerdsken.

Nykomlingen imponerade storartat under våren och ledde också serien med flera poäng. Men efter sommaren har man tappat serieledningen och får kanske främst rikta in sig på kvalplatsen där man sitter i förarsätet.
Ska Götene ta över kvalplatsen när 22 omgångar spelats måste det bli tre poäng mot Gerdsken på lördag. Man får klara sig med långtidsskadade (4 veckor) Christoffer Apell, men har samtidigt Johan Karlsson i ruggig målform. Fem raka segrar har man under Rolf Johanssons styre. Kan den siffran bli sex?

Blir det sjätte raka för Götene?

Lördag
Vara – Ulvåker (division 4 norra herr)
Vara fick in Robin Westby på tränarposten innan sommaruppehållet och under hans ledning stängde Vara till bakåt och började dessutom producera framåt. Men under höstinledningen har de riktiga målkavalkaderna uteblivit och för tillfället är Vara fortfarande inblandade i kampen om att undvika nedflyttning och kvalspel för att hänga kvar i fyran.

På lördag kan man ta ett rejält kliv ifrån detta via seger mot nästjumbon Ulvåker. Gästernas livlinor börjar att ta slut och på Torsvallen behöver man gå för tre poäng för att knapra in på lagen framför. Det lär passa ett kvickt Vara med Robert Barkin på topp.
Räkna med kamp om tre viktiga poäng och ett Vara som kan ta höstens första trepoängare.

Kan Vara lämna bottenstriden?

Lördag
Skara – IFK Hjo (division 4 norra herr)
Skaras herrar spelar stundtals seriens bästa fotboll och lagets målskillnad är seriens bästa. Ändå är det någonting som inte stämmer till fullo för Patrik Anderssons mannar. Man har i år haft svårt för att vinna fotbollsmatcher. Bara fem segrar har det blivit på 16 omgångar och då får man förstås svårt att haka på toppen i en serie.

Just nu är laget sjua i tabellen på 22 poäng och lördagens motståndare Hjo ligger trea på 29 poäng. Men även om Skara kanske mest borde titta neråt i tabellen så har man fortfarande ambitionen att blanda sig i racet om en kvalplats till trean. Men för att det ska ske måste man ta tre poäng i lördagens hemmamatch. Annars kan man sluta drömma om en framskjuten placering och istället ägna de sista omgångarna åt att undvika negativt kvalspel.
Mycket står alltså på spel på lördag!

Skara vill inte stå och se på när topplagen rusar iväg.

Lördag
JK10 – IFK Värsås (division 4 norra dam)
Tjejerna från JK10 föll ur trean, men kan redan vara tillbaka i denna division nästa säsong. Men ska man ta det säkra kortet upp är det bara seger som räknas när Värsås gästar på lördag.

Just nu skiljer det fem poäng mellan ettan Värsås och tvåan JK10. Lördagens hemmalag har dock en match mindre spelad och blir det seger i seriefinalen så är det helt plötsligt JK10 som har allt i egna händer. Men då Värsås knappast lär tappa några poäng under resten av serien är det nu eller aldrig som gäller för de blåsvartrandiga. JK10 har inte förlorat sedan den 20 maj och då var det just mot Värsås.

Nu vill man ha revansch och fortsätter man att visa samma offensiva form så finns alla chanser att lugga Värsås på seriesegern.

Kan JK10 få fira serieseger i höst?

Söndag
Lidköpings FK – Vänersborgs FK (division 2 norra Götaland herr)
LFK:s senaste seger kom innan Midsommar då Lerum gästade IP Framnäs. Och nu börjar goda råd bli dyra för Daniel Nordmark och hans lagkamrater. Fem poäng har laget nu upp till säker mark och på söndag väntar ännu ett lag från den övre tabellhalvan

LFK kan dock glädja sig åt att alla poäng utom en som laget skrapat ihop i år har man tagit på hemmaplan. Vänersborgs FK som väntar på söndag har en något sviktande form. Laget har bara vunnit en av de sex senaste matcherna och därmed ser det ut som att lagets chanser till en topp 2-placering har försvunnit.

Hemmalaget LFK bör vara laget med mest motivation i söndagens match, men då måste någon av lagets spelare överglänsa VFK:s målspruta Valon Gashi (14 mål). Annars finns risken att gapet till säker mark blir allt större.

LFK måste uppåt i tabellen.

Axvall vill definitivt inte tillbaka till division sex och ambitionen är att etablera sig i femman. Men laget har inte vunnit sedan i slutet av maj och snart måste treorna komma. Den första redan till helgen?

Lämna en kommentar