ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

I många serier bara tre omgångar kvar att spela.
Något som kan innebära att mycket avgörs redan till helgen.

Lokalfotboll.se ger dig här helgens fem hetaste matcher med lokal inblandning.

”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


VINNINGA – TROLLHÄTTANS FK

Dag: Lördag
Serie: Division 5 västra Västergötland

Efter att ha gått igenom säsongen utan förlust kom i lördags Vinningas första nederlag i seriespel detta år. Laget kom inte upp i nivå i mötet mot Trollhättan Syrianska och helt plötsligt är man nu tabelltrea istället för serieledare.
Givetvis en missräkning för lidköpingslaget som dock har möjlighet att avancera i tabellen redan till helgen. På lördag kommer nämligen nuvarande serieledarna Trollhättans FK på besök och för Vinningas del finns inget annat än seger.

Två omgångar återstår efter denna match och ska Michael Casperssons gäng fixa en topp 2-placering så lär det i alla fall inte få bli förlust i denna match. Seger? Ja, då har man i alla fall kvalplatsen i egna händer.
Mötet mellan Vinninga och TFK har de flesta ingredienserna som passar in på en ”het” match och många av svaren kring toppstriden av den västra femman lär vi ha ett svar på under lördagskvällen.


JK10 – JÄRPÅS

Dag: Lördag
Serie: Lidköpingssexan

Mycket talar för att Järpås kommer att sluta trea i Lidköpingssexan. 2-2 mot ÖSIK senast gjorde att laget tappade på toppduon Trollekis och JK10. Men än är loppet inte kört för laget som på lördag möter just JK10. För Järpås del är det bara seger som räknas om hoppet om en kvalplats till femman ska leva vidare.

För JK10:s del handlar det också om att vinna. Dels för att hålla undan för Järpås, men också för att göra ett försök i att komma ikapp serieledande Trollekis. Ja, mötet på lördag avgör mycket av Lidköpingssexan och även om det kanske inte blir serieseger för något av lagen så vet man ju aldrig när en gratisplats kan dyka upp under vintern…

JK10 vill hålla undan på kvalplatsen.

FRÄMMESTAD – SKARA

Dag: Söndag
Serie: Division 4 norra Västergötland

12 poäng skiljer serieledande Främmestad och tabellfyran Skara åt inför söndagens drabbning, men på förhand känns matchen helt oviss. Gästande Skara är nämligen oerhört formstarkt och senast vann man mot tabelltvåan Ardala i ett hett derby.
Främmestad då? Ja, laget har varit i toppen av tabellen mer eller mindre hela säsongen och nu är det inte mycket som skiljer laget från en plats i division tre nästa säsong.

Det tuffaste hindret på vägen dit är definitivt Skara och känslan är att Emil Olesen och hans lagkamrater på förhand nog gärna tar en poäng med sig inför de två avslutande omgångarna. Skara då? Ja, laget är ute efter tre poäng i jakten på att ta sig förbi IFK Hjo och upp på en kvalplats. Räkna med en välspelad och intressant match på Bergevi under söndagen.

Behåller Främmestad serieledningen?

IFK MARIESTAD – ENV

Dag: Söndag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Det är många matcher i botten av den norra fyran som skulle kunna platsa på denna lista, men vi väljer ändå mötet mellan IFK Mariestad och ENV. Tabelljumbon IFK har spelat en betydligt bättre fotboll under hösten när man lånat tillbaka ett par hemvändare från studier. Fortfarande är dock läget prekärt och mot ENV behöver man tre poäng.

ENV då? Ja, laget har för vana att krångla sig ur svåra grepp under hösten och nu är det hög tid att börja. Senast gjorde man en blek figur hemma mot Fagersanna (fölust 1-4) men då utan några av sina namnkunniga målspottare.
För att inte riskera nedflyttning till division fem är det hög tid för tre poäng för ENV i denna otroligt viktiga sexpoängsmatch.

Håller ENV undan för Mariestad?

SÄVEN/HOL – NOSSEBRO

Dag: Söndag
Serie: Division 5 mellersta Västergötland

Nossebro har en historia av att göra riktigt bra höstsäsonger och årets upplaga ser ut att göra en kanoninsats. Från att vara ett lag strax över negativ kvalplats har man avancerat i tabellen och i skrivande stund har man kvalplatsen till division fyra i egna händer och fötter.
Kvar att möta är redan klara seriesegraren Sandared/Sjömarken och nedflyttningsklara Sollebrunn. Men innan dess har man Säven/Hol på bortaplan i vad som kanske blir den svåraste utmaningen. Tabellfemman har fortfarande chansen att snuva Nossebro på kvalplatsen och det är inget annat än seger som gäller för söndagens hemmalag om division 4-drömmen ska leva vidare.

Även för Nossebro är det nog en seger som gäller. Tabellen är nämligen så jämn att man inte har råd med några poängtapp i de tre sista omgångarna. Kan rutinerade målskytten Peter Mogren återigen visa vägen för klubben i hans hjärta?

Lämna en kommentar