ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Seriesegrar och lag som kan flyttas ner.
Det kan hända mycket på de lokala planerna kommande helg.

Lokalfotboll.se ger dig här helgens fem hetaste matcher med lokal inblandning.

”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


IFK SKÖVDE – GÖTENE

Dag: Fredag
Serie: Division 3 mellersta Götaland

Redan på fredagskvällen kan Götenes fortsatta öde komma att avgöras. Laget ska då bege sig till Skövde för match mot ett IFK Skövde som bara ligger två poäng bakom i ett minst lika prekärt läge som Götene. Skövde måste mer eller mindre ha med sig tre poäng från fredagens match om det inte ska bli fyran nästa säsong.

För Götenes del är en förlust eller ett poängtapp troligtvis inte lika med division fyra, men laget gör definitivt bäst i att åka hem med minst en poäng då man i sista omgången möter ett division två-jagande Trollhättans BoIS.
Just kval är det som Götene får rikta in sig på då tåget till en direktplats till trean redan gått, men då bör man få till sin defensiv som sett svajig ut de senaste matcherna.
Helt klart är hur som helst att mötet mellan IFK Skövde och Götene blir en gastkramning utan dess like och sådana har som bekant en vana att vara oerhört intressanta.

Götene måste sätta defensiven mot Skövde.

LIDKÖPINGS FK – IFK TIDAHOLM

Dag: Lördag
Serie: Division 3 mellersta Götaland

Seriefinal i seriens näst sista omgång. Det blir helt enkelt inte mycket mer spännande och intressant än så. Lördagens två kombatanter har under året turats om att inneha serieledningen, men det är LFK som just nu sitter i förarsätet. Två poäng leder man serien med före Tidaholm och via en seger på lördag så är seriesegern så gott som klar. Skulle dock Trollhättans BoIS vinna sin match två timmar tidigare mot Åsarp-Trädet lär man dock lägga champagnen på kylning till nästa helg, men man vinner ändå serien till 99,9%.

Nej, det som kan förstöra stora delar av LFK:s annars fina säsong är en förlust. Skulle Dennis Bergström och hans Tidaholm lyckas vinna på Framnäs är det helt plötsligt de som leder serien och har allt i egna händer och fötter inför serieavslutningen hemma mot Holmalund.
Som en extra krydda på tillställningen har Daniel Nordmark som bekant aviserat att lördagens match troligtvis är hans sista på Framnäs då han hoppar av i rollen som både sportchef och spelare. Bara en sån sak!
Lördagens match på Framnäs är utan tvekan helgens hetaste alla kategorier.

Nordmark kan göra sin sista match på Framnäs på lördag.

FALKÖPINGS FK – ENV

Dag: Lördag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Allt fler lag har trillat bort från kampen kring det nedre kvalstrecket i division fyra norra, men både Falköpings FK och ENV kämpar fortfarande med näbbar och klor för att slippa ett tufft kval.
På lördag möter man varandra i en match som kommer att avgöra mycket av kampen kring kvalstrecket. Seger för FFK och man har fixat nytt kontrakt, medan en seger för ENV mycket väl kan innebära att man spelar i fyran även nästa år.

Spelplatsen är omlagda Odenplan och frågan är om det blir scenen för ännu en uppvisning av ENV att krångla sig ur ett mer eller mindre hopplöst läge som till sist blir nytt division fyra-kontrakt.


VINNINGA  – RÅDA

Dag: Lördag
Serie: Division 2 norra Götaland

Vilket lag är Lidköpings näst bästa damlag efter LFK? Ja, tidigare var det givna svaret Råda, medan vi denna säsong blivit mer och mer övertygade att det är Vinninga som innehar den positionen. Rent tabellmässigt är det också nykomlingen Vinninga som kommer att sluta på den bästa tabellplaceringen, medan Råda gör sitt bästa att avsluta en medioker säsong på bästa sätt.

Gästande Råda har också kommit igång allt mer på slutet och man lär vara ordentligt taggade på att visa Vinninga att man är det bättre laget. Vinninga då? Ja, Lisa Johansson och hennes lagkompisar har egentligen inte så mycket mer att bevisa denna säsongen då man verkligen imponerat, men man lär vara sugna på att visa Råda att man tagit över rollen som laget efter LFK. Inga viktiga tabellplaceringar att spela om på Lindvallen, men prestige i massor!

Råda vill visa att man är bättre än tabellen visar.

VEDUM – ÖSTADKULLE

Dag: Söndag
Serie: Division 5 mellersta Västergötland

Vedum har allt annat än en positiv trend i den mellersta femman. I våras såg man ut som ett lag som kunde vara med och utmana om en kvalplats till division fyra, men nu hittar man istället på kvalplats för att hänga kvar i division fem.
Givetvis en missräkning för Vedum som har gott om bra bollspelare. På söndag har man dock chansen att i alla fall säkra kvalplatsen, men också i bästa fall ta sig upp på säker mark.

För motståndet står nästjumbon Östadkulle som måste vinna på Nordvalla för att ha en fortsatt chans på i alla fall kvalspel för att hänga kvar. Vinner man inte? Ja, då är det division sex nästa säsong som gäller.
Ödesmatch att vänta och tre otroligt vikta poäng på spel!

Lämna en kommentar