ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Räkna med segerskumpa i mängd denna helgen.
Detta då flera lokala serier kommer att avgöras detta veckoslut.
Lokalfotboll.se har valt ut de mest sevärda matcherna med lokal inblandning.

HH-540x216


Lördag
Ämtervik – Lidköpings FK (Division 1 norra Götaland dam)
Sex poäng och en massa mål. Så stort är försprånget för tjejerna i LFK ner till närmsta motståndare. Seriesegern är förstås säkrad, men blygsamme (?) Kjell Larsson vill förstås inte ta ut något i förskott. På lördag lär dock guldhattarna åka på och segerskumpan sprutas. Allt som behövs är alltså minst en poäng mot Ämtervik.
LFK hade visserligen svårt att få hål på värmländskorna i våras, men ett formstarkt rödsvartrandigt lag lär inte ha några problem med motivationen denna gång. För visst vill man ha en riktigt rolig bussresa hem till Lidköping…

Så räkna med måttligt firande på lördag för LFK-tjejerna innan fokus sätts på kvalet till Elitettan om ett par veckor.


Lördag
Främmestad – Skene (Division 4 södra)
I skrivande stund är faktiskt Främmestad bara tabelltrea efter att ha varit i förarsätet långa stunder denna säsong. Leder serien gör Skene före Kinna. Det sistnämnda laget har dock spelat en match mer än Främmestad.
Seriesegern ser oavsett utgång på lördag ut att gå till Skene. Minst en poäng och saken är definitivt klar.

För Främmestads del gäller bara tre poäng om chansen till en direktplats till trean ska bli verklighet. En poäng lär dock innebära att man minst fixat kvalplats.
Förlust då? Ja, då bjuder man helt plötsligt in Kronäng i matchen inför den sista omgången. En omgång som Främmestad spelar mot Kinna.
Ja, ni förstår själva att massor står på spel på Bergevi under lördagen. Sevärt är väl en underdrift!


 


Lördag
Råda – Arentorp/Helås (division 5 västra herr)
Det kan bli segersång hela natten lång för Rådas herrar på lördag. Laget vinner som bekant i regel division fem varannan säsong för att sedan åka ur division fyra året därpå. Detta år är det dock upplagt för glädje då laget har fem poäng ner till tabelltvåan Trollhättans FK med två omgångar kvar att spela. Tre poäng hemma mot Arentorp/Helås skulle alltså innebära serieseger och när dessutom klubben firar 85 år på kvällen lär det kunna bli en skiva utöver det vanliga.

Men det lär bli allt annat än lätt för de grönvita. Arentorp/Helås är i stort behov av poäng och kammar man noll på Rådavallen så kan man faktiskt vara borta från fortsatt division fem-spel redan på lördag. Räkna därför med en match med mycket känslor både före, under, men kanske framför allt efter match.

 


Lördag
Järpås – Vinninga (division 6 Lidköping herr)
Kan faktiskt vara tre lag som firar seriesegern på Stadshotellet i Lidköping under lördagskvällen. Vinningas herrar har skaffat sig ett gyllene tillfälle att göra comeback i femman nästa säsong. Allt som krävs är en vinst borta mot Järpås på lördag.
Vinninga har varit Lidköpingssexan jämnaste lag och har presterat en tillräckligt bra fotboll för att ta klivet upp. Laget har gjort vad som har krävt och utan att spela bländande fotboll så har man ändå visat att Vinninga är ett lag för högre divisioner än sexan. På lördag ska man än en gång göra ”jobbet” mot ett Järpås som överraskat i år och kommit ett stort kliv närmare topplagen.
Men trots ett ”pånyttfött” Järpås lär det bli Vinninga som står i guldhattar på Järpåsvallen.

 


Söndag
ENV – Tidaholms G&IF (division 4 norra herr)
ENV började säsongen riktigt bra, men har efter detta haft svårt att göra de där riktiga topprestationerna. Firma Per Westerberg och Alfred Wemmert har dessutom haft problem med skador och detta har lett till utebliven målproduktion för laget. Nu är duon tillbaka på allvar igen när ENV ska sätta käppa i hjulet för Tidaholm som vid seger på Edsvallen kan öppna champagnen och fira division tre-platsen.

För ENV handlar det om att hålla Lundsbrunn bakom sig och få slippa ett ovisst kvalspel. Då måste laget prestera jämnare över 90 minuter och på söndag dessutom göra en överprestation om det ska bli full pott mot serieledarna.

Uvesten, Westerberg & Wememrt.

Andra matcher att ha extra koll på i helgen:

Fredag
IFK Uddevalla – Lidköpings FK (division 2 norra Götaland herr)
Ingen seger på fredag och LFK kan titulera sig division tre-lag 2018.

Lördag
Ulricehamn – Götene (division 3 mellersta herr)

Tre poäng mot tabelljumbon på lördag och Götene lär säkra division tre-kontraktet.

Vänersborgs FK – IK Gauthiod (division 2 norra Götaland)
Ännu en ”cupfinal” för Gauthiod som går för tionde raka segern.

Nossebro – Corner (division 5 västra herr)
Nossebro vill upp på säker mark och Corner vill stanna på den samma.

Mellby – Sollebrunn (division 5 västra herr)
Mellby kan säkra kontraktet vid vinst. Likaså kan Sollebrunn.

Sil – Arentorp/Helås (division 2 norra dam)
Lokal drabbning som avgör vilket lag som blir fjärde bästa lokala damlag i år.

Söndag
Lundsbrunn – Vara (division 4 norra)
Hemmalaget jagar ENV. Då lär det behöva bli seger mot Vara.

 

Lämna en kommentar