ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

September öppnar sin fotbollsdörr till helgen.
Och toppstrider i en hel del lokala serier kan faktiskt avgöras redan nu.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste matcherna med lokal inblandning.

”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


ARENTORP/HELÅS – IFK EMTUNGA

Dag: Fredag
Serie: Falköpingssexan

Arentorp/Helås vann för två veckor sedan den viktiga seriefinalen mot Annelund och efter denna match toppar man serien tre poäng före de sistnämnda. Mattematiken är således enkel. Full pott i resten av matcherna och seriesegern är klar. Ett av de allra svåraste hindren på vägen är dock redan på fredagskvällen då IFK Emtunga kommer på besök.

Gästerna är tabelltrea och har på Kedumsvallen chansen att sätta käppar i hjulet för Arentorp/Helås och samtidigt knappa in på toppduon. Men derbyt lär knappast bli en enkel match för Mossbrottsgänget.
Serieledarna har nämligen inte förlorat på hemmaplan i år och senaste förlusten i serien kom i april. Arentorp/Helås således favoriter till segern, men ett derby är ett derby och allt kan hända. Frågan är bara hur fredagens resultat påverkar fortsättningen av Falköpingssexans toppstrid?


LIDKÖPINGS FK – TROLLHÄTTANS BOIS

Dag: Fredag
Serie: Division 3 mellersta Götaland

Lidköpings FK vill tillbaka till division två så snabbt som möjligt och i årets division tre-serie har man än så länge visat att man är det bästa laget. Just nu ser det ut som att IFK Tidaholm är enda utmanaren i jakten på seriesegern, men även Trollhättans BoIS lär vilja ha med ett finger med i spelet.
Tabelltrean kommer till Framnäs under fredagskvällen med målet att minska avståndet till LFK till tre poäng och fortsätta jakten på en topp 2-placering.

Men motståndet är som redan skrivit seriens tuffaste och LFK kliver förstås in i matchen som favoriter. Hemma är man starka och oftast är man också det bollförande laget. Lägg där till att Kristoffer ”Totte” Bohrén är tillbaka i målform. Något som också verkar ha smittat av sig på hans anfallskollegor som också börjat hitta nätet allt oftare.
Ja, vinner LFK hemma under fredagskvällen så talar mer eller mindre allt för att man i alla fall kommer att få kvalspela till division två.


 

FC TROLLHÄTTAN – IK GAUTHIOD

Dag: Söndag
Serie: Division 2 norra Götaland herr

Gauthiod fortsätter att vinna fotbollsmatcher, men trots detta är man fortfarande ”bara” tabelltrea. Avståndet är tre poäng upp till Karlstad BK och fyra till serieledande FC Trollhättan. Nu på söndag har man äntligen möjlighet att knappa in på i alla fall FCT då man gästar Edsborg för en het derbymatch.

Gauthiodbekante Pelle Ödlund avgjorde vårens möte lagen emellan och historiskt sett är det jämna möten lagen emellan. Ingen har väl heller glömt det oerhört spännade mötet lagen emellan i den sista omgången av tvåan förra säsongen när båda lagen hade chans till avancemang.
Även söndagens möte lär sätta avtryck i toppstriden för en förlust för Gauthiod lär sannorlikt innebära att seriesegern är borta. Seger? Ja, då är Lunnevigänget på väg mot något riktigt intressant. Helgens klart hetaste match i den lokala fotbollen!


JÄRPÅS – TROLLEKIS

Dag: Söndag
Serie: Lidköpingssexan

Seriefinalerna duggar tätt i Lidköpingsexan och kvartetten Järpås, JK10, ÖSIK och Trollekis har alla chansen att få spela i division fem nästa säsong.
Just nu leder söndagens hemmalag Järpås tabellen och är en poäng före Trollekis som ligger fyra och har en match mindre spelad. Mycket står alltså på spel på Järpåsvallen när Järpås ska visa att man detta år räcker hela vägen.

På hemmaplan är man obesegrade än så länge, men man möter ett Trollekis som visat styrka. Inte minst förra helgen då man de sista tio minuterna vände 0-2-underläge till seger 3-2 hemma mot JK10. Söndagens möte blir således hyperintressant och segraren i matchen sätter jättepress på duon ÖSIK och JK10 som möter varandra senare nästa vecka.


JK10 – IFK EMTUNGA

Dag: Söndag
Serie: Division 4 västra Västergötland dam

JK10 föll förra helgen mot serieledande Östadkulle och i samma stund smet Emtunga upp på kvalplatsen till division tre. Under söndagen möts just JK10 och Emtunga i en match som mycket väl kan avgöra vilket lag som minst fixar kvalspel till trean.
Just nu skiljer det en poäng till gästernas fördel och det är således press på JK10 att i alla fall ta minst en poäng i helgen. Detta då Emtunga i nästa omgång möter serieledarna.
Favoriter i matchen? Ja, JK10 är historiskt sett det mer stabila laget och man har inte förlorat hemma denna säsong, Det talar för hemmalaget, men Emtunga med seriens bästa målskytt i Linnea Magnusson har form och kan mycket väl få med sig poäng Jungavallen. Jämn match att vänta alltså.

 

Lämna en kommentar