ANNONS:
ANNONS:

Helgens höjdare inom den lokala fotbollen

Räkna med flera härliga publikfester i helgen.
Detta när det väntar en riktig derbyhelg i den lokala fotbollen.
Lokalfotboll.se har som vanligt listat de fem hetaste matcherna som spelas på våra lokala fotbollsarenor under den kommande helgen.

Fotbollssäsongen är nu igång på allvar och det innebär att det finns mycket lokal fotboll att titta på runt om i västra Skaraborg.
Givetvis har alla sina egna favoritlag, men Lokalfotboll.se har gjort ett försök att lista de fem hetaste lokala matcherna som spelas i helgen på en fotbollsplan nära dig.

Fredag 19:00
Division 6 Skara: Hangelösa – JK10
Seriefinal i Skarasexan när tabellettan Hangelösa tar emot tvåan JK10. Hemmalaget har som väntat gått fram som en ångvält och har nu en chans att utöka avståndet ner till övriga lag och ta ett järngrepp om förstaplatsen. Att laget sitter inne på seriens vassaste offensiv är välkänt, men idag lär man få bekänna färg. Gästerna har definitivt en defensiv i ”division fem-klass” och formen är god. Än så länge gör man dock lite för få mål framåt för att vara en serievinnare. Något som är ett måste för vinst ikväll. Hangelösa lär nämligen inte göra färre än tre mål…
Tips: 3-1

Lördag 15:00
Division 5 Nordöstra: Kinne Vedum – Sil
Den Nordöstra femman är ett riktigt getingbo. Endast fyra poäng skiljer mellan kvalplatsen uppåt och kvalplatsen nedåt. Varje poäng är således viktigare än någonsin för att positionera sig inför hösten och för tillfället sitter Sil i förarsätet när man efter sju omgångar leder serien. Detta tack vare en stark defensiv. Laget har heller inte förlorat på bortaplan i år vilket förstås imponerar. Även nykomlingen Kinne Vedum har öppnat serien positivt. Senast blev det seger på bortaplan mot dåvarande serieledarna Hjo och man säkert göra sitt yttersta för att slå ännu en serieledare. Att det är antagonisterna i Sil som står på andra sidan lär inte vara mindre tändvätska i detta på förhand öppna derby. Publikfest att vänta?
Tips: 2-2

Lördag 15:00
Division 5 Nordvästra: Vinninga – Råda
Ytterligare ett hett derby hittar vi denna helg i den Nordvästra femman. Vinninga har imponerat det senaste och har gång efter annan kämpat ner sina motståndare vilket för tillfället innebär en andraplats för laget. Vad som är ännu mer imponerande är att nya spelare klivit in och spelat avgörande roller i segrarna. Det tyder på en bredd som behövs för att vara ett topplag. För lördagens motstånd står Råda. Ett Råda som verkligen blandat och givit under säsongsinledningen. Laget har släppt in alldeles för många mål för att tillhöra toppen och får därför finna sig i att ligga i mitten av tabellen. Ska man göra ett försök att jaga ikapp topplagen finns det ingenting annat än tre poäng under lördagen på Lindvallen. Något som blir tufft. Inte minst för att ett formstarkt Vinninga står för motståndet, utan också för att sjukdomar och skador stör lagets offensiv.
Tips: 1-1

Söndag 14:00
Division 1 Norra Götaland: Gauthiod – Vara
Även på söndag väntar derbyfester och den i Damettan mellan Gauthiod och Vara är definitivt en av dessa. Det är visserligen ganska tidigt in i serien, men man kan ändå prata om en ”ödesmatch”. Det är trots allt seriens för tillfället två sämsta lag som möts. En av orsakerna till att så är fallet är att lagens målskitte definitivt har ”gått i stå”. Gauthiod har gjort fyra mål, medan gästande Vara bara gjort tre. Att sedan Vara släppt in 25 mål är givetvis ytterligare en faktor till bottenplaceringen. För att sammanfatta det gäller det verkligen för båda lagen att börja plocka ”treor” för att avancera i tabellen. En tät och intensiv match lär vara att vänta då många av tjejerna känner varandra även vid sidan av planen.
Tips: 3-1

Söndag 17:00
Division 3 Mellersta Götaland: LFK – Vara
När LFK och Vara möttes under försäsongen slutade den matchen 1-1. Att det blir ytterligare en tuff och tät match på söndag kan publiken nog räkna med. Inget av lagen lär dock vara nöjda med ett oavgjort resultat så räkna med två lag som går på offensiven. Vara ser dock ut att få klara sig utan skadade duon Robert Barkin och Joakim Björndahl vilket lär hämma lagets chanser. I LFK-lägret är det positivare tongångar efter bortasegern senast mot Kinna. Kristoffer Bohrén hittade nätet igen och man visade upp en moral som varit frånvarande i perioder under våren. Cirka 150 tappra själar besökte Framnäs när LFK spelade hemma senast. Hoppas verkligen det blir fel personer på söndag. Det är denna match verkligen värd!
Mitt tips: 2-1

Lämna en kommentar