ANNONS:
ANNONS:

Helgens höjdare inom lokalfotbollen

Det är en underbar fotbollshelg vi har att se fram emot.
Mycket står på spel och många av serierna kommer att avgöras.
Lokalfotboll.se har som vanligt listat de fem på förhand hetaste matcherna i helgen.
Flera av våra lokala lag kan antingen vinna, eller åka ur en serie denna helg. Tyvärr sker ett par av dessa viktiga matcher på bortaplan och under denna stående punkt listar vi endast de fem hetaste hemmamatcherna.
För den ressugne rekommenderar vi annars en tripp till Alingsås där LFK kan vinna serien vid seger borta mot Holmalund, eller en resa till Uddevalla där Gauthiod har möjlighet att ta ett stort kliv mot division ett.

Som vanligt tippar vi också slutresultatet i matcherna vi valt ut. Facit förra veckan blev 4 rätta tecken av 5 möjliga. Ett av resultaten (Götene – Uddevalla 0-2) var också korrekt och dessutom satt LFK:s målskyttar prickfritt i matchen mot Alingsås. Formen är alltså god och givetvis hoppas vi på lika bra tippning även denna vecka.

Har du bättre kunskaper än oss på Lokalfotboll.se? Tippa gärna slutresultaten (målskyttar behövs inte) som en kommentar under inlägget!

HELGENS HÖJDARE

Lördag 13:15
Division 1 norra dam: Vara – Sil
Det är tur att Varas damer hade en så bra period i mitten av serien för med en något vikande formkurva är man ännu inte klara för division ett nästa säsong. En poäng ytterligare krävs nämligen – och det i matcher mot Sil och Falköpings KIK. Mycket talar alltså för att Vara får förlita sig på att Mossen inte tar full pott i sina sista två matcher. Givetvis är inte vara helt uträknat i någon av sina två matcher, men mot formstarka Sil lär det bli stentufft. Rolf Johansson har nu skapat ett ramstarkt lag, med en defensiv som är den bästa i serien. Laget har faktiskt också ett smygläge i tabellen. Serieseger lär det dock inte bli, men det är definitivt ingen omöjlighet att bli bästa lokala lag. Två segrar i serieavslutningen, samtidigt som LFK förlorar under lördagen och det är klart…
Tips: 1-3. Vara behöver en poäng, men Sil blir för svåra i detta derby. Erika Dahlqvist gör som vanligt Varas mål och hos gästerna står Lotta Larsson (2 st) och Elin Nordmark för målen.

Lördag 15:00
Division 1 norra dam: LFK – Torslanda
Två raka segrar och LFK dam står som seriesegrare i den norra damettan. En placering som både vore välförtjänt och positiv för den lokala damfotbollen. Dock tror jag att många av tjejernas tankar redan ligger på matchen nästa helg när man gästar Sil på bortaplan i en match som kan bli en av årets hetaste.
Innan detta sker ska man dock ta emot Torslanda på hemmaplan. Torslanda gick starkt under våren, men har i takt med att man cementerats fast i ”Ingenmansland” tappat motivationen något. Senast lagen möttes vann LFK efter en riktig kämpainsats. Det lär behövas även under lördagen då spelet inte har sett 100-procentigt ut under de senaste omgångarna. Man har då fått förlita sig på en halvskadad Sandra Lagerbratt allt för mycket och nu har inte skyttedrottningen kunnat träna ordentligt på två veckor. Förr eller senare kommer detta att märkas…
Förhoppningsvis är inte detta på lördag och vi får en underbar match att se fram emot på Silbohof nästa helg!
Eller förresten. LFK kan faktiskt vinna serien redan i helgen. Seger mot Torslanda samtidigt som Falköping förlorar!
Tips: 2-2. Är jätteorolig för denna match sett ur LFK-ögon. Har en smygande känsla av att det blir poängtapp på Framnäs i helgen. Hoppas verkligen jag har fel, men denna match slutar 2-2. Sandra Lagerbratt och Emma Öberg gör mål.

Lördag 15:00
Division 3 mellersta: Skara – Kållered
Skaras förlust mot Kinna senast gjorde att det säkra division tre-kontraktet är just långt ifrån säkert. Men marginalerna i den mellersta trean är små och Skara kan faktiskt fira nytt kontrakt redan under lördagseftermiddagen. För att detta ska ske måste LFK vinna ta poäng borta mot Holmalund, medan Skara vinner hemma mot Kållered. Ett Kållered som till 99% är klara för division tre även nästa säsong.
Motivationen bör alltså tala för Skara, men även lagets fina hemmastatistik. Fem av lagets sju vinster i år har tagits på ”Hovet” och målskyttet brukar ta fart på hemmaplan. Dessutom ryktas det om att tränare Hammarén kört extra hårt med lagets anfallare i veckan.
Tips: 2-1. Skara säkrar kontraktet under lördagen. Rasmus Holmqvist & Jacob Söderberg heter segerskyttarna.

Lördag 15:00
Division 4 västra damer: Vedum – Främmestad
Vedums damer är klara seriesegrare i den västra fyran och kommer att spela i division tre nästa säsong.
Just spel i trean är något som kan bli verklighet även för gästande Främmestad. Laget ligger för tillfället på andra plats i tabellen som även den innebär uppflyttning. Bakom jagar dock duon Vänersborgs FK och Kållandsö och ska Främmestad som spelar sin sista match i helgen säkra andraplatsen krävs seger mot Vedum. Vid oavgjort resultat eller förlust ger man nämligen VFK & Kållandsö chansen att gå ikapp och förbi. Lördagens match på Nordvalla kommer med andra ord inte bara innehålla prestige, utan även nerv i massor.
Vedum lär korka upp champagnen efter match. Är Främmestad med och smakar?
Tips:: 3-2. Vedum har inte matchat sedan den 8 september och har laddat för den här matchen. Än så länge är man obesegrade på hemmaplan och den sviten fortsätter. Främmestad kämpar väl, men får förlita sig på poängtapp för Vänersborg & Kållandsö. Sandra Johansson gör hattrick för Vedum. Elsa Nilsson sätter båda för FIK.

Söndag 15:00
Division 5 nordvästra: ENV – Vinninga
Det kommer att sprutas skumpa på Holmavallen under söndagseftermiddagen. ENV behöver nämligen ”bara” en poäng mot Vinninga för att vara helt klara för division fyra. Något som man lär klara av. Laget är också välförtjänta seriesegrare då man varit det jämnaste laget över hela säsongen. Man har dock inte spelat den vackraste fotbollen, men man är laget som haft den bästa viljan och förmågan att ge det där ”lilla extra” i varje match. Imponerande!
Hur taggade man är på söndag återstår att se, men ett oavgjort resultat räcker alltså. Det är även ett resultat som gästande Vinninga skulle ”ta alla dagar i veckan”. En pinne skulle nämligen betyda att laget tar ett jättekliv mot division fem-spel även nästa år. Laget får också tillbaka en drös med avstängda spelare och lär göra allt för att ta minst en poäng. Man vill nämligen inte spara avgörandet till den sista omgången av serien. Då kommer Lidköping United till Lindvallen i en match som kan vara skillnaden mellan spel femman och sexan kommande säsong.
Tips:: 1-1. Vinninga kommer att kriga tills de stupar, men ENV plockar fram samma glöd som i tidigare matcher och man vill avsluta på ett snyggt sätt. När det står 1-1 i den andra halvleken är det dock inget lag som vill offra för mycket framåt och det är två nöjda lag som kliver av med ett oavgjort resultat. Pontus Nilsson (ENV) och Rikard Johansson (Vinninga) gör målen.

Lämna en kommentar