ANNONS:
ANNONS:

”Hell week” och ”Veckan Gud Glömde” för tjejerna i Damettan

Sommaruppehållet för tjejerna i Damettan är slut – och det med basta.
Lata dagar på stranden har nämligen bytts ut mot rena helvetesveckor.
Häng med bakom kulisserna hos våra lokala lag och kolla hur de laddat upp inför helgens nystart.

Damettan

DAMETTAN – OMGÅNG 11 & 12 av 22

1:a (1:a) Lidköpings FK, 27 poäng
Skribent: Amanda Reinhardt

Då var sommarvilan över för denna gång,
 semester, bad och lata dagar på stranden är ett minne blott och nu väntar hårda träningspass och svettluktande omklädningsrum igen. Och som vi älskar det. I LFK dam hade vi två och en halv veckas uppehåll från gemensam träning, och jag kan säga att vi var många som längtade efter att det skulle dra igång igen.

Vårens avslutande match mot Falköping har legat och gnagt ordentligt i oss under ledigheten, och revanschlustan har aldrig varit större. Vi hade träningsstart förra måndagen, och vi var många som åkte ner till höstsäsongens första träningspass med skräckblandad förtjusning. Våra tränare hade tidigare döpt denna vecka till ”Hell Week”, så vi hade väl på känn vad som väntade oss. Och mycket riktigt, en ren helvetesvecka var vad det blev men samtidigt nog så välbehövligt. Det blev ett par besök på villabadet även denna veckan, dock i helt andra syften än tidigare veckor i sommar.

Vi har också dragit igång matchandet för höstsäsongen då vi passande nog hade en DM-kvartsfinal mot Gauthiod inplanerad i veckan. En riktigt bra värdemätare inför serien, och matchen blev precis så jämn som vi på förhand hade trott. Vi drog dock det längsta strået och avancerade till semifinal. Med ett par spelare borta samt många positionsbyten är vi väldigt nöjda med vad vi presterar och att vi lyckas vinna matchen.

Denna helgen är matchledig då serien kör igång igen nästa helg för vår del. Så det finns gott om tid att slipa på de sista detaljerna inför seriestarten som vi inleder med bortamatch mot Eda.

Ha det gött och Forza LFK dam!

—————————————————

4:a (3:a) Sils IF, 21 poäng
Skribent: Angelica Bäckström

 

————————————————–

5:a (5:a) IK Gauthiod, 17 poäng
Skribent: Malin Ahlstedt

————————————————–

12:a (12:a) Vara SK, 9 poäng
Skribent: Lisa Bjelkholm

Efter några veckors välbehövligt uppehåll är vi nu tillbaka i full träning och har arbetat på bra under veckan för att få igång våra semesterslöa kroppar igen. Vår tränare Patrik har ofta pratat om att han några gånger under året kommer att ha VGG-veckor och det är något vi tidigare fått känna på lite smått under försäsongen.
VGG står alltså för Veckan Gud Glömde och nu har det varit dags för en full vecka i Widells regi. Att veckan närmat sig är något som han definitivt inte låtit oss undgå utan han började bygga upp vår ångest redan för flera veckor sedan. Detta genom att komma med inlägg där han bl.a. uppmanat oss att ta med tandborste till träningarna eftersom vi inte kommer veta riktigt när de tar slut eller om vi kommer hitta hem. För att hittills sammanfatta de dagar som har gått kan jag bara säga att alla farhågor vi haft inför den här veckan har gått i uppfyllelse. Han har lyckats förvandla Rydas fridfulla motionsspår och utegym till ett ställe som ingen av oss frivilligt kommer vilja återse på ett bra tag.

Inte heller Varabadet med dess tillhörande beachvolley- och beachfotbollsplan lockar nämnvärt. Men nu är vi äntligen igång igen och det har sett riktigt bra ut under våra pass. Trots att våra kroppar och vår oerhört stela gångstil just nu säger oss något helt annat så kan man se att vi har skött vår egenträning bra under sommaren. Tisdagens pass på Torsvallen var tempofyllt och vi såg nästan ut som kalvar på grönbete när vi för första gången fick röra en boll. Något som varit extra imponerande måste ju bara vara att Malin Persson har burit långärmat under träningarna, bra gjort när det känns som om man tränar i en utomhusbastu!

I övrigt så känns läget i truppen väldigt bra och fullt fokus är just nu på söndagens match mot Eda. Det var en jämn match senast och jag tror på en precis lika tuff kamp igen. Håller dessutom det här vädret i sig så kommer det att bli ett riktigt kraftprov där båda lagen slåss om oerhört viktiga poäng.

Avslutningsvis vill vi naturligtvis passa på att önska Iris ett stort lycka till inför det som komma skall. Det är självklart tråkigt att hon lämnar oss men vi är glada för hennes skull och hoppas givetvis att det kommer gå bra för henne i de matcher som väntar. Klart man inte tackar nej till en sådan chans!

Välkomna till Torsvallen nu på söndag kl. 13.45, ert stöd betyder allt!

Ryda Ryda 2

 

Lämna en kommentar