ANNONS:
ANNONS:

”Helt sjukt. Det största jag varit med om”

Hon skulle inte varit med i truppen.
Men nu står Matilda Haglund med ett EM-guld runt halsen.
– Helt sjukt. Har knappt fattat vad som hänt, säger en glad LFK-målvakt direkt från Israel.

När Lokalfotboll.se slår en signal till svenska U19-landslagets presstelefon och får prata med Matilda Haglund är det en mycket glad ”Hagge” som kommer till luren.
Och konstigt vore väl annars. För bara några timmar sedan bärgades nämligen ett EM-guld.
– Helt sjukt. Vi har nog inte fattat det själva, säger Matilda som är mitt uppe i segermiddagen tillsammans med övriga laget och representanter från UEFA och svenska fotbollförbundet.

2267937_w2

Finalen mot Spanien som Matilda fick se från avbytarbänken blev Sveriges match redan från start. Turneringens spelare Stina Blackstenius gjorde både ett och två-noll i den första halvleken.
– Tyckte faktiskt att vi stängde matchen redan där. Så bra kontroll hade vi på läget. Visst blev det nervöst när de reducerade med tio minuter kvar, men vi hade bra koll. När vi sedan gjorde 3-1 kunde man bara njuta, säger Matilda.

Varför vinner ni EM-guldet?
– Vi har sådant jäkla drag i laget. Vi har spelat som en familj hela turneringen och alla har gett allt och trott på att vi kunde gå hela vägen. Sedan har vi bra spelare också.

LFK dam - Matilda Haglund

Bara veckor innan turneringen var du inte ens med i truppen och nu är du Europamästare. Vilken resa?
– Ja, verkligen. Vi är tre bra målvakter som är jämna och jag är jätteglad att jag fick chansen att åka med när det blev ett återbud. Detta är det absolut största jag varit med om i min fotbollskarriär. Helt sjukt! säger en glad Matilda som fick stå i en match under mästerskapet (Frankrike 0-1)

– Tyckte det gick bra. Har mest stått i träningsmatcher tidigare så detta var lite extra nervöst. Men det gick bra. De gjorde mål via ett självmål och annars tog jag det jag skulle, säger Matilda som inte var jättebesviken över att få mindre speltid än normalt hemma i Lidköping.

– Nej, det är så det är. Är inte van att sitta på bänken, men man laddar precis som vanligt med inställningen att allt kan hända och att man måste vara beredd. Sedan gäller det att pusha laget på bästa sätt.

Till sist. Hur firar man ett EM-guld?
– Vi har sjungit rätt mycket och nu är det middag. Sedan ska vi till hotellet och känslan är att det blir en lång natt, avslutar lokalfotbollens färskaste (och enda?) Europamästare.

Behöver det tilläggas att Matilda inte kommer att hinna hem till LFK:s viktiga match hemma mot Kungsbacka klockan 19:00 på tisdagen. Men inget ont som inte har något gott med sig…
Ett EM-guld till exempel.

Lämna en kommentar