ANNONS:
ANNONS:

Hemma från Auxerre – nu väntar provträning med Gauthiod

Efter en vecka i Frankrike är LFK:s Axel Lindahl nu tillbaka i Sverige.
– Det har gått bra och varit ett fantastiskt äventyr, säger Axel som nu har provträningar med Gauthiod på agendan.

Under förra måndagen åkte Axel Lindahl från Lidköpings FK till Frankrike för att provträna med Auxerre.
I förrgår var han återigen tillbaka på svensk mark och kunde se tillbaka på ett fotbollsäventyr som gett energi inför framtiden.
– Det har varit riktigt bra. Har kört på två pass med Auxerres U19-lag varje dag och fått känna mig som ett fotbollsproffs i en vecka, säger Axel som fick en tuff vecka i Frankrike.

– Ja, de har haft ett uppehåll och nu var det intensiv träning som gällde och det märktes verkligen. Mycket styrka och löpning var det och när det inte var träning orkade man inte med annat än att vila, säger Axel som bodde tillsammans med de andra spelarna på lagets anläggning.
Något direkt socialt utbyte var det dock inte riktigt tal om.
– Nej, ingen i laget kunde engelska så det var lite si och så med kommunikationen. Detsamma gällde tränaren. Var bara att göra som alla andra så gick det bra.

Hur skulle du beskriva spelkvaliten i Auxerrres U19-lag?
– De var riktigt bra. Spelade på ett och två tillslag hela tiden och hade ett grymt positionsspel och ett snabbt passningsspel. Flera i laget spelar i franska U19-landslaget så kvaliteten märktes helt klart.

Och om du skulle betygsätta din insats på en skala mellan 1-10. Vilket betyg skulle du ge dig själv?
– Efter förutsättningarna med lite skador och sjukdomar innan jag åkte så gick det bra. Jag är nöjd även om jag kände att jag inte riktigt fick visa vad jag gick för. Kanske en 7:a eller 8:a om du vill ha ett betyg.

Så vad händer nu. Blir det någon fortsättning?
– Pratade med klubbens Sportchef innan jag skulle åka hem och han sa att de tycker att jag håller den tekniska och spelmässiga biten riktigt bra. Är dock hård konkurrens på min position så jag har kanske inte så stora förhoppningar. Blir nog att jag får ett besked under kommande vecka. Erfarenheten jag fått med mig betyder hur som helst massor, säger Axel som inom kort har nya provträningar på gång.
Gauthiod har nämligen kontaktat den snabbe yttermittfältaren och bjudit in honom till provträning.
– Det stämmer. Jag ska testa lite i Gauthiod. När har vi inte riktigt bestämt, men det blir nu i sommar, avslutar Axel.

 

Lämna en kommentar