ANNONS:
ANNONS:

Hetaste nya tränarnamnen inför säsongen 2016

22 lokala tränare på nya uppdrag inför 2016.
Men vilka värvningar känns mest spännande?
Lokalfotboll.se har listat de på förhand 5 hetaste tränarnamnen.

Januari är lite av en ”mellanmånad” i den lokala fotbollen. Amatörernas ”Silly Season-månad” har just avslutats och de mesta förberedelserna inför kommande säsong har påbörjats, eller är redan klara.
Det spelas heller inte direkt många träningsmatcher inför vårens seriespel, utan istället ligger fokus på att komma igång med försäsongsträningen.

Januari är med andra ord en perfekt månad att skapa förväntningar inför kommande säsong, med hjälp av profetior och andra listor inför säsongen som kommer. Visserligen har varken spelare eller ledare ännu presenterat sig på allvar, men det innebär inte att vi måste låta bli att spekulera inför 2016.
Med detta som bakgrund hade Lokalfotboll.se tänkt att lista några av de förväntningar vi har på säsongen 2016 med bakgrund av hur klubbarna rustade under hösten.
Först ut på listan är alla nya tränare runt om i trakten…

Lokalfotboll.se bevakar nämligen 55 lokala dam- och herrlag under säsongen 2016 och av dessa är det faktiskt hela 22 lag som påbörjar årets säsong med ett annat huvudtränarnamn än som avslutade seriespelet 2015.

Men vilka nya lag och tränarkombinationer känns så här på förhand mest spännande inför 2016? Vi har gjort vår egen topp-5-lista.

Joakim Jensen

1. Joakim Jensen, IK Gauthiod (senaste uppdrag IFK Uddevalla 2014)
När vårt bästa lokala lag på herrsidan får en ny tränare slår det förstås högt. När denne också har proffsmeriter från Allsvenskan och den finska högstaligan känns det förstås ännu mer spännande. Att Gauthiod tappar profilstarke Kim Björkegren är förstås trist, men Jocke Jensen känns som en fullgod ersättare. Vänersborgaren är kanske inte lika välklädd som sin föregångare, men är både rak och trevlig och har visat tidigare att han kan vinna divison två (IFK Uddevalla 2013)

LFK dam Kjell Larsson

2. Kjell Larsson, Lidköpings FK (senaste uppdrag Lidköpings FK 2014)
En av våra kanske starkaste tränarprofiler i den lokala fotbollen är tillbaka vid sidlinjen. Hårfagre Kjell Larsson lämnade LFK dam efter uppflyttningen till Elitettan för att lämna över till en vad han kallade ”riktig tränare och inte en fixare”. Nu verkar det dock som att laget är i stort behov av sin ”fixare” och den gamla kärlekshistorien mellan parterna kan alltså återupptas. Kjell har som sagt bara framgångar med de rödsvartrandiga. Kan den trenden fortsätta 2016?

CYwgmxIWMAA7Bhs

3. Viktor Berntsson, Ardala GoIF (Kom som spelare från Götene)
Efter att ha varit en av Götenes viktigaste spelare i division 3 valde minkfarmarsonen Viktor Berntsson att återvända till moderklubben Ardala – men nu som spelande tränare. Om vi fokuserar på just tränarbiten så blir detta Viktors första uppdrag. Hur han fungerar i denna roll blir otroligt spännande att se, och det är uppenbart att även fler tycker detta då ett helt gäng med nya namn följer i Viktors spår och drar på sig den röda tröjan denna säsong.
Kan Viktor styra Ardala i sin roll som spelande tränare på samma sätt som han gjorde på planen i Götene?

12491740_1061768137187181_267121824539555778_o

4. Semir Hasanbegovic, Råda (senaste uppdrag Råda J-lag)
De flesta i vårt område känner honom främst som ”Semlan” på Nya Lidköpings Tidningen. Där vet alla att han kan prestera, men nu blir det första gången som han själv ska bli granskad ordentligt för sina fotbollskunskaper. Uppdraget som huvudtränare för Rådas nyblivna division 4-lag blir Semlans första och det är uppenbart att Råda inte bara satsar ungt på planen, utan även på bänken. Kan den analytiske och hårt jobbande 30-åringen etablera Råda i fyran en gång för alla?

Söne

5. Mikael Andrén, Vinninga (senaste uppdrag ÖSIK, 2014)
Efter att tagit ÖSIK till serieseger i division 6 fick Andrén något förvånande lämna sitt uppdrag som huvudtränare i klubben. Rätt eller fel kan nog bara de inblandade själva svara på, men Andrén var långt ifrån nöjd med beslutet. Att han nu drivs av en revanschlusta när han återigen får chansen att träna ett lokalt lag är inte svårt att förstå. Mikael vill visa sina kunskaper och han lär driva Vinninga hårdare än vad de varit vana vid de senaste åren. Om det leder till framgång återstår att se, men intressant att följa lär det bli.

Andra lokala tränare som är helt nya på sina poster 2016:
Patrik Thormyhr (ENV), Jörgen Sjöberg (Hangelösa), Per Åke Svensson (Levene/Skogslund), Joakim Andersson (Tråvad/Larv), Magnus Zackrisson (Främmestad), Johan Adolfsson (Nossebro), Eivaz Varghaei (Elmer-Fåglum), Stig Björk (Hällekis/Trolmen), Torbjörn Larsson (IFK Emtunga), Robert Holm Bergström (Kållandsö), Mikael Arvidsson (Norra Härene), Andreas Andersson (Råda dam), Jonas Dahl (Skara dam), Bengt Arne Enström (F/EF/N dam), Anders Karlsson (IFK Emtunga dam), Stefan Bergh (Saleby/Järpås dam), Åke Hofling (Vedum dam)

Detta var vår Topp-5 lista över nya tränar- och klubbkombinationer som känns extra spännande 2016. Håller du med, eller vilka tränare ser du extra fram emot att följa under 2016?

Lämna en kommentar