ANNONS:
ANNONS:

Hilma får chansen i landslaget

Gauthiod har fått en landslagsspelare – i futsal.
Hilma Lundqvist är nämligen uttagen till blågult.
Landskamper mot Finland i mitten av juli väntar för målvakten.

Futsal för damer ligger något år efter herrarna. I alla fall när det kommer till seriespel och landslagsspel. Men inför denna säsongen drogs riktlinjerna upp av förbundet gällande utvecklingen av damfutsalen och till i år har man äntligen startat upp ett landslag.

Historisk premiär var mot Tjeckien i april och i juli väntar nu nästa samling för landslaget. Och i den uttagna truppen hittar vi en lokal spelare. Det är Gauthiods målvakt Hilma Lundqvist som får chansen i Muffe Bajraktarevics landslagstrupp som åker till finska Tammerfors för två landskamper och läger.

– Vi har valt att bygga vidare på stora delar av den grupp som var med i Örebro och tagit med några intressanta spelare som inte fick chansen senast. Det är hård konkurrens på vissa positioner så det har varit viktigt att hitta en bra balans. Det finns väldigt många duktiga spelare på samma position, men det går inte att ha för många lika spelartyper. Vi har försökt skapa en homogen grupp som vi tror kan kliva in i EM-kvalet senare i år, säger Muffe Bajraktarevic till SVFF:s hemsida.

Ja, sköter Gauthiodmålvakten sina kort rätt så är nästa steg EM-kval med Sverige under augusti när Sverige åker till Nordirland för att möta värdlandet, Belgien och Nederländerna.

Gauthiod som förening har som den inbitne vet haft historiska framgångar inomhus på damsidan, men detta blir alltså första gången någon i föreningen får dra på sig landslagsdräkten.
Och att det är just Hilma Lundqvist beskriver klubben som följer på sin hemsida:

”Hilma är nog en av de träningsflitigaste spelarna. Hon missar inte ett träningspass och är en riktig lagspelare med sitt alltid goda humör. Hilma har hela tiden utvecklats mellan stolparna och hennes mycket modiga spelstil gör henne till en jätte mellan stolparna.
Det kommer att bli spännande att följa hennes fortsatta öde i futsaläventyret och klubben önskar henne lycka till.”

1 tanke på “Hilma får chansen i landslaget

Lämna en kommentar