ANNONS:
ANNONS:

I helgen är det dags för avspark i Lidköpingssexan

Hela serien beståendes av lokala lag.
Det bäddar såklart för en superintressant Lidköpingssexa.
Så här tror vi på Lokalfotboll.se att den slutar.

Lidköpingssexan är som vanligt vår mest lokala serie där samtliga lag är lokala. I år är de dock bara tio sedan Lerdala och Norra Härene dragit sig ur. Det innebär färre matcher, men det är uppenbart att serien är intressant för många lokala fotbollsälskare.
I och med förbundets serieomläggning har också division sex blivit mer oviss än tidigare då det finns fler lag som är kapabla att slåss om en topplacering.

Lidköpingssexan 2016 är inget undantag och så här tror vi serien slutar efter att 18 omgångar är spelade.

—————————————————————————————

1. Kinne Vedum

Kinne Vedum kämpade länge för nytt kontrakt i division fem förra året, men åkte ur via kvalspel. Nu får man börja om i sexan med tränare Jim Larsson som tränar laget redan från start denna säsong. Vid sin sida kommer han att ha Patrik Dahlin som återvänder till ”Kullen” efter ett framgångsrikt år i Götene där han var lagets skyttekung. Att Dahlin är ett av lokalfotbollens bästa nyförvärv i år är självklart och nu är frågan hur stort avtryck han kommer att kunna göra i division sex?

Längst bak har laget också förstärkt när man fått in Pontus Kirkhoff som gör comeback efter ett uppehåll från fotbollen. Att dessa båda får en stor betydelse för laget känns solklart och det gäller nu för laget att hitta ett vinnande koncept för att åter kliva upp i division fem. Försäsongen skvallrar knappast om att Kinne Vedum borde vara seriefavorit, men med sitt namnkunniga lag samt att man har rutin från spel i högre divisioner gör ändå att vi tippar laget som seriesegrare 2016. Men det lär vara hårt i mål…

Silly Season
Tränare: Jim Larsson, Patrik Dahlin (NY, ass Götene)
Nyförvärv: Albin Istrefi (Sil), John Lieberth (Sil), Arwid Lieberth (Sil), Patrik Dahlin (Götene), Victor Callerud (Lundsbrunn), Anton Svensson (Götene), Pontus Kirkhoff (comeback)
Förluster: Marcus Lundgren (Sil), Fredrik Bergqvist (slutar)

Försäsongen:
Sil 2-2, Trollekis (DM) 3-4, Skara 0-5 (DM), Borgunda (DM) 2-2, Björsäter 1-6, Rackeby 7-2, Ardala 1-0, Jula 0-0

Vunna: 1, Oavgjorda: 3, Förluster: 3
Gjorda mål: 9, Insläppta mål: 19
Poängsnitt: 0,86

IMG_0930

————————————–

2. Örslösa Söne

ÖSIK gjorde debut i division fem förra året och trodde kanske det skulle gå lättare än vad det gjorde. Man var med i många matcher, men hade inte styrkan att avgöra när det behövdes. Nu tar man ett nytt tag för att snabbt ta sig upp igen. Stommen från fjolåret är fortfarande kvar och denna är kryddad med centrala spelare som Rickard ”RS” Svensson från Råda och Niklas Nyholm som tidigare spelat i Gauthiod. Lägg där till målfarlige Mattias Larsson som återvänder till Tigervallen och ni förstår att ÖSIK kommer att vara ett topplag i denna serie.

Under försäsongen har man inte riktigt fått ihop spelet och i många matcher har spelare saknats av olika anledningar. Till serien verkar dock hela laget vara tillgängligt och med en hårt jobbande förening och många supportrar i ryggen finns alla möjligheter att sejouren i sexan bara blir ettårig.

Silly Season
Tränare: Roland Karlsson, Peter ”Colten” Andersson
Nyförvärv: Rickard Svensson (Råda), Niklas Nyholm (comeback), Mattias Larsson (Norra Härene)
Förluster: Petter Lindh (Råda), Emil von Knorring (FC Corner), Rasmus Ajnestål (Corner)

Försäsongen:
Främmestad (DM) 0-3, Stora Mellby (DM) 1-1, Skepplanda (DM) 0-4, Saleby 2-0, Arentorp/Helås 1-5, Mellby 3-3, JK10 0-3

Vunna: 2, Oavgjorda: 2, Förluster: 4
Gjorda mål: 14, Insläppta mål: 21
Poängsnitt: 1,00

DSC_1143

————————————–

3. Axvall

Av de tänkta topplagen i denna serie är det inget snack om att det är Axvall som är det lag som imponerat mest under försäsongen. Ja, man kanske till och med är det lag inom hela den lokala fotbollen som efter sina egna förutsättningar övertygat mest. Man har besegrat lag från högre divisioner och spelet man visat upp har imponerat. Nyförvärvet med fräcka namnet Jesse Svensson Jackson har visat framfötterna och kommer skapa fart i Axvalls anfallsspel.

Det ryktas också om att laget har seriens klart bredaste trupp vilket man inte ska underskatta över en hel säsong. Alla dessa faktorer borde förstås göra laget till seriefavoriter, men vi har sett Axvall svika förr när det blivit allvar och innan laget bevisat att man mognat på den fronten så håller vi de mer rutinerade lagen Kinne Vedum och ÖSIK före. Men att Axvall kommer att vara med och kriga om ett Topp 2-placering känns givet på förhand.

Silly Season
Tränare: Linus Stjärnklar
Nyförvärv: Jango Saleh (Varnhem), Jesse Svensson Jackson (Varnhem), Joakim Johansson ()
Förluster: Mohammad Ghadri (Skara), Alfon Andersson (Lundsbrunn), Arben Haxha (Lundsbrunn), Fisnik Sadiku (Lundsbrunn)

Försäsongen:
DM: Mariestads BK 2-0, DM: Jula 1-4, DM: Igelstorp 2-1, Lundsbrunn 1-0, Corner 2-1, Skara U 3-2, Tidan 8-0, IFK Värsås 4-1

Vunna: 7, Oavgjorda: 0, Förluster: 1
Gjorda mål: 22, Insläppta mål: 9
Poängsnitt: 2,63

IMG_1595

4. Trässberg

De gamla rävarna i Trässberg har helt plötsligt förvandlats till ungtuppar. Ja, i alla fall har det stundtals sett ut så under försäsongen då man ställt upp med ett mycket ungt lag. Men ju närmre seriestarten har kommit desto fler rutinerade spelare dragit på sig matchtröjan vilket också skapat bättre resultat på planen.

Ifjol var Trässberg länge med och högg bakom de bästa lagen, men orkade inte distansen ut. I år är det visserligen färe matcher (18 st) men vi tror ändå att det kan bli ett liknande scenario för laget denna säsong. Kvalité har man gott om i laget och man kommer att bli en tuff nöt att knäcka för alla lag i serien. En plats strax bakom topplagen känns både rimligt och troligt 2016.

Silly Season
Tränare: Patrik Arvidsson, Jan-Erik Johansson (ass), Benny Edman (NY, ass)
Nyförvärv: Michael ”Dillard” Andersson (comeback), Jesper Augustsson (Saleby), Mikael Hasselström (Vinninga), Christian Karlsson (Norra Härene), Haris Mesic (Lidköping United), Julius Söderberg (LFK Akademi), Daniel Apell (Öjersjö), Claes German (comeback)
Förluster: Dino Husic (Hangelösa)

Försäsongen:
Igelstorp 4-0, Skara U 1-5, Trollekis 0-4, Corner 3-2, Källby 2-3, Kållandsö 5-1, Råda U 2-2

Vunna: 3, Oavgjorda: 1, Förluster: 3
Gjorda mål: 11, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 1,50

Trässberg Vinninga Domare

5. Hällekis/Trolmen

Hällekis/Trolmen slutade till sist på en fin tredjeplats i Lidköpingssexan förra säsongen. Den fina höstformen har man sedan tagit med sig in i 2016 där nyte tränaren Stig Björk först gjorde laget till ett överraskande bra Futsallag för att sedan spela effektiv fotboll även utomhus. De första träningsmatcherna besegrade man meriterat motstånd och Trollekis imponerade. Lite sämre resultat på slutet och därför känns inte laget som en utmanare till de allra översta platserna i tabellen.

På nyförvärvsfronten hittar vi Marcus ”Köttex” Eriksson som gör comeback i backlinjen och vid sin sida ryktas han ha tidigare anfallaren Anders Johansson som fått flytta ner. Max Frankén kommer även i år att dundra in ett gäng bollar och i bak konkurrerar duktiga bröderna Wessman om förstemålvaktsposten. Trollekis har kapaciteten att ta en av de två översta platserna, men vi tror man slutar femma.

Silly Season
Tränare: Stig Björk (NY, Kållandsö)
Nyförvärv: Marcus Ericsson (comeback), Erik Jonåker ()
Förluster: Mikael Arvidsson (tränare, slutat)

Försäsongen:
Lundsbrunn 3-2, Kinne Vedum (DM) 4-3, Borgunda (DM) 1-2, Skara (DM) 0-6, Trässberg 4-0, Götene U 1-2, Kållandsö 2-1, Björsäter 1-3, Igelstorp 3-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 0, Förluster: 3
Gjorda mål: 15, Insläppta mål: 16
Poängsnitt: 1,71

IMG_1499

6. Källby

Det var länge sedan Källby drog in något riktigt vasst nyförvärv. Laget brukar vara en av de klubbar som ligger mest lågt under Frimånaden och denna gång har inte varit ett undantag. Tyvärr för laget har man dock tappat sin bäste målskytt Jerker Karlgren som nästa år spelar i Levene Skogslund. Att Källby skulle vara med i den yttersta toppen känns i år inte troligt, men att man är ett fullt okej fotbollslag har man redan visat under försäsongen.

I seriespel handlar det sällan om några ras, men inte heller om några målkalas framåt. Det gör att Källby även 2016 blir ett mittenlag i Lidköpingssexan.

Silly Season
Tränare: Michael Möller
Nyförvärv: Jesper Gustafsson (Norra Härene), Erik Lurén (Norra Härene), Safe Masatit (Götene J)
Förluster: Torbjörn Jönsson, ass-tränare (slutar), Jerker Karlgren (Levene Skogslund), Oskar Mellgren (Corner)

Försäsongen:
Falköpings FK (DM) 0-3, Järpås 2-2, Hova 3-2 (DM), Trässberg 3-2, Igelstorp 2-1, JK10 0-9, Björsäter 5-2

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 12, Insläppta mål: 21
Poängsnitt: 1,86

JK10IF-Kallby_13

7. Rackeby

Rackeby slutade åtta i Lidköpingssexan 2015 och fick aldrig det där lyftet man hade hoppats på. Främst på grund av att man var ojämna och förlitade sig mycket på poängduon Gustav Nordmark och Christian Järkeborn. Även i år är dessa två otroligt viktiga för lagets offensiv, men även nye Nermin Mesic lär kunna avlasta framåt.

Degerbergsgrabbarna är klart mycket bättre än bottenlagen i denna serie, men har problem när man möter stabilare motstånd. Något som talar för att det 2016 kommer att bli en liknande placering i tabellen som ifjol.

Silly Season
Tränare: Janne Magnusson, Kenny Rygell (NY ass)
Nyförvärv: Karl Johan Ellström (Vinninga), Gustav Sondén (LFK Akademi), Jesper Ottosson (Norra Härene), Marcus Roos (Mellby), Nermin Mesic (Lidköping United), Mattias Axelsson (Ölmstads IS)
Förluster: Kjell Larsson, ass-tränare (LFK dam), Filip Bustad (Corner)

Försäsongen:
Vinninga (DM) 0-2, Nossebro 1-3 (DM), Moholm 1-0, Trollhättans BoIS (DM) 0-11, Kållandsö 3-1, ÖSIK 2-7, Tidavad 4-0, Järpås 5-2

Vunna: 4, Oavgjorda: 0, Förluster: 4
Gjorda mål: 16, Insläppta mål: 26
Poängsnitt: 1,50

IMG_1604

8. Saleby/Norra Härene

Magnus Erikssons jobb med att få ihop ett hemvävt lag från Saleby fortsätter. Rutinerade Eriksson har byggt från grunden och gör sitt yttersta för att få sina spelare att börja tänka fotboll. Tendenser på att laget gick framåt förra året syntes, men bättre än en elfteplats blev det inte.
Till seriestarten har laget nu också tagit över Norra Härenes seniorer och tillsammans under nytt namn ska grannklubbarna nu kämpa under 2016.

Vi är övertygade om att grabbarna tagit ytterligare ett kliv till denna säsong, men att det ska räcka till att ha fler än två lag bakom sig tror vi inte.

Silly Season
Tränare: Magnus Eriksson
Nyförvärv: Jonathan Ståhl (Råda)
Förluster: Stefan Ajneståhl (slutar), Adam Loodus (Ellenö), Viktor Johansson (slutar), Niklas Ljungdahl (slutar), Erik Bengtsson (slutar), Alexander Borenfors (slutar), Jesper Gustafsson (Källby), Christian Karlsson (Trässberg), Erik Lurén (Källby), Jesper Ottosson (Rackeby), Amir Avdic (Corner), Mattias Larsson (ÖSIK), Jesper Augustsson (Trässberg)

Försäsongen:
JK10 1-6, ÖSIK 0-2, Kållandsö 0-0

Vunna: 0, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 1, Insläppta mål: 8
Poängsnitt: 0,33

Saleby

9. Kållandsö

Kållandsö hade en anonym tillvaro i Vårgårdasexan förra året. Detta efter att man drog sig ur division fem i sista stund. Division sex blev dock inte mycket lättare och när serien summerades var Kållandsö bara nia.
När man ringt ihop ett slagkraftigt lag kunde man emellertid hota även topplagen, men tidsbrist på lagets tidigare stomme innabar att Stig Björk tvingades spela med ett mycket ungt lag.

De unga killarna kör efter avslutad bandysäsong vidare även denna säsong och nu under Robert Holm & Johan Tobiassons ledning. Man gör det med små medel och som vanligt på en underbar hemmaarena. Men föreningens herrlag har det jobbigt och allt annat än en bottenplacering vore en överraskning.

Silly Season
Tränare: Robert Holm Bergström (NY), Johan Tobiasson (NY), Pierre Ellgren (NY ass)
Nyförvärv: Christoffer Kedén (Corner), Mattias Jansson (comeback)
Förluster: Stig Björk, tränare (Hällekis/Trolmen)

Försäsongen:
JK10 1-6, ÖSIK 0-2, Kållandsö 0-0, Saleby 0-0, Järpås 0-2

Vunna: 0, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 3, Insläppta mål: 12
Poängsnitt: 0,20

Andreas Segerqvist

10. Varnhem

Det pratades länge om att Varnhem skulle tvinga att dra sig ur seriespelet pga spelarbrist, men i helgen gästar man Trässberg i seriens första omgång. Några direkta träningsmatcher har man inte hunnit med, men känslan är att det ändå alltid finns en positiv ambition i laget. Hur långt den räcker i år är omöjligt att säga men att inte tippa Varnhem som tabelljumbo är i dagsläget omöjligt.

Silly Season
Tränare: Joakim Karlsson, Mattias Falk, Henrik Nyberg, Niclas Schöld
Nyförvärv: 
Förluster: Joseph Aychouh (tränare, slutar), Kauran Ahmed (Lundsbrunn), Jango Saleh (Axvall), Jesse Svensson Jackson (Axvall)

Försäsongen:
Mölltorp-Brevik 3-10

Vunna: 0, Oavgjorda: 0, Förluster: 1
Gjorda mål: 3, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 0,00

Lämna en kommentar