ANNONS:
ANNONS:

Ikväll kan Kinne Vedum bli första lokala seriesegraren 2016

Helgen lovar kanonväder.
Och givetvis ett helt gäng med lokala kanonmatcher.

Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna i helgen med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 17:45
Kinne Vedum – Trollekis (Division 6 Lidköping)
Under fredagskvällen finns det alla förutsättningar för fest på Kinnevallen. Kinne Vedum kan nämligen bli första lokala lag att vinna serien – och det med tre omgångar kvar att spela.
Jim Larssons mannar har hittills 14 raka segrar i Lidköpingssexan och fixar man ytterligare en så är saken klar då Trässberg på andraplatsen inte kan komma ikapp. Ja, egentligen fungerar det även med ett kryss, men då har Trässberg om man fullkomligt öser in mål och Kinne Vedum förlorar sina sista matcher chansen.

Ni förstår själva att detta inte kommer att inträffa utan allt talar för att Kinne Vedum får öppna champagnen redan ikväll och Jim Larsson får en ofrivillig dusch med kläderna på.
Tips: Kinne Vedum spelar ut och vinner med 4-1. Glädjescener på Kinnevallen.

IMG_0930
………………………………………..
Lördag 14:00
Skara – Tidaholms GoIF (division 4 norra)
Trollhättans BoIS leder den norra fyran på 38 poäng. Bakom skuggar Skara på 36p och Tidaholm på 34p. Just de två sistnämnda spelar mot varandra under lördagen och det är som ni kan förstå mycket på spel. För om det ska bli en direktplats till division tre är det bara serieseger som gäller för lagen. En andra och en tredjeplats och det blir ”bara” kval för lagen..

Räkna därför med två lag som verkligen går för tre poäng på Skaras hemmamatta. Gästerna till tonerna av högt skrikande tränaren ”Gummi” Magnusson och hemmalaget anförda av formstarke anfallaren Jacob Söderberg som satte tre mål i segermatchen mot Råda senast. Vilket lag som tar upp kampen med TBoIS? Ja, det svaret får vi på lördag.
Tips: Målsnålt att vänta i Skara. Känslan säger oavgjort och 1-1.

Skara - Götene

………………………………………..
Lördag 15:00
ENV – Vara (division 4 norra)
Just nerven kring tabellplaceringarna i denna match känns väl sådär. Vara kommer av allt att döma hamna strax bakom topp tre och ENV strax ovanför det nedre kvalstrecket. Men derby är ändå derby och just mellan dessa båda ”schlättalag” är det ingenting man tar lätt på. Senast man möttes på Torsvallen spelade ENV med en man mer i stort sett hela matchen sedan Varas målvakt blivit utvisad. Man avgjorde dock först under matchens sista minuter.
Vara lär vara ordentligt revanschsuget på lördag och vill visa vilket lag som är ”storebror”. Man har också visat gryende form efter en trög höstinledning och är på gång. Men på en trång Holmavallen lär ENV sälja sig dyrt och hemmalaget vill ta de där sista poängen som säkrar nytt kontrakt.
Tips: Detta löser Sil och vinner med 3-0. Jakten på övriga lag går alltså vidare.

5987819

………………………………………..
Lördag 16:00
IK Gauthiod – Karlstad BK (division 2 norra Götaland)
Sex lag slåss med sex omgångar kvar att spela om kvalplatsen till division ett. Det skiljer faktiskt bara fyra poäng mellan tvåan Uddevalla och sjuan Skoftebyn. Mellan dessa båda lag i tabellen hittar vi Gauthiod och Karlstad BK. Båda är två poäng efter Uddevalla och vill förstås inget hellre än att jaga ikapp och nå kvalplatsen.

Men ska detta ske gäller det förstås att ta tre poäng. Något Gauthiod bara mäktat med 3 av 10 gånger på hemmaplan under årets säsong. Givetvis ovanligt dåliga siffror för de rödblå och ska drömmen om division ett fortsätta leva bör den statistiken förbättras på lördag. Laget har två raka segrar och senast lossnade målskyttet via 5-1 borta mot Kortedala. Kan Pelle Ödlund, Albrim Demaliljaj, Emil Olesen och resten av Gauthiods offensiva besättning fortsätta att hitta målet?
Tips: Gästerna lär ha mycket boll via passningsskickliga spelare, men hemmalaget kämpar ner KBK och vinner 2-1.

6261376
………………………………………..
Lördag 16:00
Lidköpings FK – Örebro Syrianska (division 2 norra Götaland)
Även kring det nedre kvalstrecket i division två är det högdramatiskt. Rynninge på kvalplats (23p) jagar LFK (25p) och Örebro Syrianska (27p). De två sistnämnda möts på Framnäs under lördagen och lär göra sitt yttersta för att behålla avståndet nedåt, eller rent av öka det. LFK möter faktiskt just Rynninge i nästa omgång och vill säkert ha ytterligare ett par poängs marginal nedåt inför det mötet.
Senast LFK mötte Örebro vann man med 4-2. Två av målen då från nu Gauthiodspelande Albrim Demaliljaj. LFK får också klara sig utan amerikanska nyförvärvet Austin Gochneaur som är korsbandsskadad och återvänder hem till USA för operation
Tips: LFK tar chansen och vinner med 2-1 i en tuff och tät match.

eliasmatchfoto

Lämna en kommentar