ANNONS:
ANNONS:

Inga assisterande domare i helgens division fem-matcher

Domarbristen gör sig påmind direkt.
Till helgen kommer inga division 5-matcher att spelas med assisterande domare.
– För att inte behöva ställa in matcher måste vi tyvärr ta detta beslut, säger Fredrik Isacson på VFF.

Vi har tidigare skrivit om den domarbrist som råder inom Västergötlands Fotbollsförbund. Allt för få väljer att bli domare och detta får konsekvenser för fotbollsmatcherna – faktiskt redan till helgen.
Under torsdagen tog nämligen VFF:s domarkommitte beslutet att ta bort samtliga Assisterande domare till helgens division fem-matcher.
– Ett jättetråkigt beslut. Det är 25-30 uppdrag denna helg vi inte har domare till och för att slippa ställa in matcher helt tvingades vi ta detta beslut, säger Fredrik Isacson från VFF.

Division fem herrar får fortsätta ha assisterande.

Orsaken just att det är brist just denna helg beror till stor del på att 35 domare som har möjlighet att vara Assisterande domare i division fem inte ännu har klarat de prov som man måste göra för att bli godkänd för en ny tävllingssäsong som domare.
– Dels handlar det om detta och så är det också många lag som lägger sina ungdomsmatcher (divisionsspel) på helgerna. Där har vi rekommenderat klubbarna att lägga dessa på vardagar, men när det blir så många matcher totalt under en helg får vi det tufft, säger Isacson.

Någon skulle säkert tycka att ni kunde ge de domare som ännu inte var färdiga dispens för att döma. Vad säger du om det?
– Absolut inte. Det skulle vara helt oacceptabelt för det är en förtroendefråga. Att man ska klara både regel- och löptest är något som vi aldrig tummar på. Det handlar om respekten mot alla föreningar att vi ska ha godkända domare i tävlingsmatcher, säger Isacson som dock ser en ljusning framöver vad det gäller AD-frågan i division fem.

– Det lättar på trycket framöver när matcherna smetas ut över alla veckodagarna och vi tror att vi kan lösa det mesta fram till hösten. Det kan bli de tre sista omgångarna i höst när alla lag återigen spelar på helgerna som kan bli ett problem, avslutar Fredrik Isacson.

Lämna en kommentar