ANNONS:
ANNONS:

Inga lokala framgångar i futsal-DM

Prenumeranter på DM-seger i futsal.
Men denna gång gick både Gauthiod och LFK bet.
Helgens DM-spel blev således ingen rolig lokal historia.

Våra lokala damlag Gauthiod och Lidköpings FK har som vana att gå långt i futsal-DM. Speciellt de förstnämda brukar vinna denna turnering för att sedemera avancera vidare i SM.

Men i år innebär inte DM-seger avancemang till SM. Detta då istället seriespelet i futsal ligger till grund för att kora en svensk mästare. Om det är detta som gjort intresset för turneringen mindre låter vi vara osagt, men helt klart är att varken Gauthiod eller LFK lyckades något vidare när helgens finalspel gick av stapeln.

Lagen möttes också i den inledande gruppspelsmatchen. Där blev Sandra Lagerbratt matchvinnare med matchens enda mål. Kryss mot Falköpings KIK i andra matchen för LFK, men när det blev förlust mot Skoftebyn med 2-1 i den sista matchen missade laget avancemang på sämre målskillnad.

Respass i gruppspelet även för Gauthiod. Efter förlusten mot LFK vann man dock mot Skoftebyn, men ”torsk” mot Falköpings KIK med 3-1 i sista matchen innebar en plats som tabelljumbo på tre poäng i en mycket jämn grupp.

Gruppkollegorna Skoftebyn och Falköpings KIK stod sig emellertid slätt i semifinalerna där man förlorade mot Lödöse Nygård och Holmalund. I den avslutande finalen var Holmalund bäst och besegrade Lödöse Nygård med 3-1.


I herrarnas DM var Vara och Tina FC vidare till finalspelet.
Vara som spelat en tuff match i division ett under fredagskvällen hade en tunn trupp till DM-spelet i Trollhättan och åkte på två tunga förluster. Den första med 0-1 mot Ulricehamn och sedan blev det ytterligare en nollpoängare mot Falköpings FK.

Även Tina kom till Trollhättan. Men bara för att få reda på av sekretariatet att laget redan lämnat återbud. Således WO i turneringen för snopna spelare som åkt från Karlstad, Lidköping och Göteborg.

Vann turneringen gjorde Skoftebyn sedan man besegrat Bergdalen i finalen.

1 tanke på “Inga lokala framgångar i futsal-DM

  1. Mycket roligare att kolla på United nu än i början av säsongen. Fortsätt så grabbar, grym blandning av spelare i truppen som äntligen används på rätt sätt.

Lämna en kommentar