ANNONS:
ANNONS:

Inga lokala futsalvinnare under 2018

Mellerud vann division ett.
Och i division två blir det Sotenäs som tar seriesegern
Här en sammanfattning av den lokala futsalhelgen.

 

Det blev Mellerud som till sist drog det längsta strået i division ett. Lidköping United hade under lördagen möjlighet att sätta press på Mellerud genom en storseger mot Afghanska. 4-1 hade man också i paus och drömmen om just en storseger fanns under halvtidsvilan.
men i den andra halvleken aggerade man inte på samma fina sätt som i den första och iställer för många mål framåt fick man kämpa för att ens vinna matchen.

6-5 innebar att Vara var tvungna att besegra Mellerud med tio mål för att United skulle ta första platsen. detta var förstås aldrig nära, men Vara gjorde som många gånger förr en bra match. Ledning ett par gånger, men till sist var Mellerud snäppet vassare och knep både uddamålsseger och förstaplatsen som innebär SFL-kval.

Visserligen förlust för Vara, men lahet har visat att man hör hemma i division ett och man har nu två matcher på sig att ta tredjeplatsen som skulle vara en mer än godkänd prestation för nykomlingen.

Helgens matcher:

Lidköping United – Afghanska 6-5
Mål United: Mathias Englund 2, Elias Lindell, Gabrijel Matanovic, Aman Daniel, Oscar Norlin

Vara – Mellerud 4-5
Mål Vara: Gustav Ejdestig 2, Uno Gunterberg, Kristoffer Ejdestig

Lindesberg – Vara 2-3
Mål Vara: Joakim Björndahl, Ali Mohammadi, Hampus Hagvall

 


Deportivo Götene hade chansen att skapa spänning i division två. Men trots förtsärkning av Niclas Haglundh och Anton Lennartsson hade man till sist ingen chans. Underläge halvlek med 1-4, men Sotenäs var bra mycket starkare i den andra halvleken och gled ifrån till 10-3. Ett resultat som innebär att man mer eller mindre fixat seriesegern.

Våra lokala lag Deportivo, Skara och Tina får göra upp om andraplatsen. Eller kanske är det bara Deportivo och Skara. Tina dök nämligen inte upp till mötet med Skara under söndagen och frågan är om laget inte är på gränsen till uteslutning efter ännu en Walk Over.

Sista lokal lag Varnhem får jobba för att slippa sistapöatsen i serien. Förlust i helgen mot Brämhult trots en stark upphämtning på slutet.

Helgens matcher:

Varnhem – Brämhult 6-8
Mål Varnhem: Simon Storm 3, Omid Rezai, Javid Shafaei, Fisnik Sadiku

Deportivo Götene – Sotenäs 3-10
Mål Deportivo: Edgar Espinoza 2, Jesper Svensson

Skara – Tina (Tina dök aldrig upp)

 

Lämna en kommentar