ANNONS:
ANNONS:

Inget avancemang för LFK och Saleby

De regionala futsalserierna är nu färdigspelade.
Men det blir inget avancemang för våra lokala lag.
Varken LFK eller Saleby lyckades nämligen ta nödvändiga poäng i helgen.

I år spelas regionala serier i Futsal för första gången i Sverige. Saleby och LFK är de enda lokala lag som anmält sig till detta  och under helgen som gick spelades de avslutade matcherna i detta seriespel.
För att ta sig vidare till SM-slutspel krävdes en förstaplats i serien, eller att man tillhörde en av de sex bästa tvåorna.

I serien Norra Götaland hade LFK chansen att nå en av de två översta platserna när laget begav sig till Skövde för spel mot IFK Hjo och IFK Skövde.
Hjo besegrade man också komfortabelt med 10-2 (2 x 20 min) och det innebar att man spelade en helt avgörande match mot IFK Skövde. Hemmalaget, med ett gäng med landslagsmän i truppen blev dock för svåra och vann med 3-0. Ett resultat som innebar att LFK slutade trea i serien och således har spelat färdigt för året.

1. IFK Skövde, 15 poäng
2. Spartak Örebro, 12 poäng
3. LFK, 9 poäng
4. IFK Mariestad, 4 poäng
5. Pars FC Örebro, 3 poäng
6. IFK Hjo, 1 poäng

Saleby har under vintern spelat i serien Mellersta Götaland och redan innan helgen var man så gott som borta från avancemang. Hur som helst så åkte man till Grästorp för att avsluta snyggt, men tyvärr blev det två raka förluster. Dels mot seriesegrande Borås AIK med 11-2 och sedan också mot Futsal Club Linné med 8-10. Något som innebar att Saleby slutade fyra i serien.

1. Borås AIK, 13 poäng
2. Avenyn, 12 poäng
3. FC Linné, 10 poäng
4. Saleby, 6 poäng
5. IF Uddevallakamraterna, 3 poäng
6. Alingsås FC, 0 poäng

Lämna en kommentar