ANNONS:
ANNONS:

Inget LFK för Matilda Haglund

Det blir ingen comeback i LFK för Matilda Haglund.
Målvakten har skrivit på ett nytt 2-årskontrakt med Linköping FC.
– Jag känner mig inte klar i damallsvenskan, säger Matilda.

Från Järpås, via Lidköpings IF och Lidköpings FK. Det är resvägen Matilda Haglund tagit innan det inför 2016 blev spel med Linköpings FC. Förra säsongen spolierades dock av en korsbandsskada och efter två operationer ägnades förra året åt rehabträning.

Första denna höst har Matilda varit igång på allvar och då har det blivit både spel med U23-landslaget och även debut i damallsvenskan med Linköping. Lägg till ett SM-guld på det och man förstår att det varit en fin säsong för målvakten.
Trots detta har det ryktats om spel med Lidköpings FK i Elitettan nästa år. Inte minst med tanke på att Linköping värvade in en av landets bästa målvakter i Piteås Hilda Carlén inför nästa år.

Men LFK och den lokala fotbollen får vänta på en återkomst på Framnäs. Matilda har nämligen skrivit på ett nytt 2-årskontrakt med de regerande mästarna.
– LFK har hört av sig och det är en klubb jag håller varm om hjärtat och som jag inte stänger dörren till. Men jag känner mig inte klar i damallsvenskan, säger Matilda.

Ytterligare en anledning till beslutet är just också den ökade konkurrensen i målet.
– Det kommer att bli oerhört svårt att få speltid nästa säsong. Jag valde ändå stanna på grund av träningsmiljön och för att jag kommer från 18 skadefyllda månader. Sen hoppas jag förstås kunna få lite tips från Hilda Carlén också.

På Linköpings hemsida skriver man följande om Matildas nya signatur.
”Matilda Haglund kom till LFC 2016 och har haft ett skadefyllt tid i klubben med en tuff korsbandsskada våren 2016 som krävde två operationer. Inför höstsäsongen var hon äntligen tillbaka i matchspel och har skrivit på för ytterligare 2 år. Bortsett från en underbar personlighet så bidrar Haglund med auktoritet, teknik och målmedvetenhet. ”

Lämna en kommentar