ANNONS:
ANNONS:

Inget mer LFK för Daniel Nordmark

En lokalfotbollsbomb när han kom. Och en lika stor när han nu lämnar.
Daniel Nordmark slutar nämligen som både sportchef och spelare i LFK.
– Vi kom inte överens om min roll sportchef där jag vill ha mer tid att kunna jobba, säger Nordmark till NLT.

I november 2016 slog det ner som en bomb i lokalfotbollen att ex-allsvenske Daniel Nordmark skulle återvända till Lidköping för en roll som sportchef och spelare i Lidköpings FK. (läs här)
Och lika stor var nästan den bomb som NLT under gårdagen släppte att samme Nordmark bara två år senare väljer att lämna sina roller i Lidköpings FK.

– Jag kommer inte att vara kvar i LFK. Det är ett tråkigt beslut men vi kom inte överens om min roll sportchef där jag vill ha mer tid att kunna jobba. Jag pratade med styrelsen redan i våras om att kunna gå upp i tid som sportchef och vi har haft en ärlig dialog hela tiden. Men styrelsen sa nej och valde att gå en annan väg. Jag förstår dom även om jag inte håller med. Samtidigt vill jag tacka för förtroendet jag har fått under dessa två år, berättar Daniel Nordmark för NLT och fortsätter:

– När jag flyttade hem var självklart ambitionen att det skulle bli längre än två år i klubben. Jag tog en sportchefsroll på deltid (cirka 20 procent) men på sikt var min förhoppning att bli sportchef på heltid. I vintras jobbade jag väl 200 procent för att få ihop herr- och damtruppen och jag tyckte att jag gjorde ett bra arbete.

Att det inte blir en roll som sportchef är alltså klart, men att den 30-årige innermittfältaren också stänger dörren för en fortsatt roll som spelare i klubben känns än mer överraskande. Speciellt då laget är inne i en utvecklingsfas och ett återtåg till division två ligger runt hörnet och väntar.

– Min ambition är att jobba som sportchef. Det och utveckling av spel och spelare. Jag spelade för att jag var en bra värvning av mig själv. Och det har också varit väldigt bra för jag har kunnat lära ut när saker och ting sker på banan vilket är svårare när du står på sidan, förklarar Daniel som också svarar så här när han får frågan om spelarkarriären kan gå vidare i en annan klubb:

– Säg så här – jag är 30 år och kan självklart spela vidare om jag vill.

Hur framtiden kommer att se ut för Daniel Normark är alltså ett oskrivet kort på och utanför planen, men vad som är klart är att arbetet i LFK kommer att fortgå fram till årsskiftet och att det mesta talar för att den sista hemmamatchen i LFK-tröjan blir till helgen i seriefinalen mot IFK Tidaholm.
– Jag vill avsluta med en serieseger och ska ge allt för att det blir så, säger LFK:s avgående spelande sportchef.

Lämna en kommentar