ANNONS:
ANNONS:

Iris Kadric lämnar Vara för spel i Bosnien

Varas damer jagar nytt kontrakt i division ett.
Men i höst får laget klara sig utan nyckelspelaren Iris Kadric.
Spel i bosniska SFK 2000 Sarajevo och Champions League-kval väntar nämligen för Iris.

522843_522553861107987_1180116775_n
I mars detta år gjorde Varas Iris Kadric landslagsdebut för Bosnien. En av anledningarna till uttagningen i landslaget var då att Iris tränat med bosniska laget SFK 2000 Sarajevo under den tid då familjen semestrat i Bosnien under sommarhalvåret.
Tiden i klubben och i landslaget verkar också ha burit frukt för från och med augusti tillhör numer Iris Kadric den bosniska mästarklubben hon tidigare bara tränat med.
– Det stämmer. Vi har jobbat med övergångspapprena de senaste veckorna och nu är Iris deras spelare, berättar Varas tränare Mikael Persson.

Övergången till SFK 2000 Sarajevo har varit på gång sedan vårsäsongen slutade och Iris kommer nu att vara spelklar till klubbens Champions League-kval som går av stapeln i början av augusti.
– Det var en av anledningarna till att allt gått så fort och efter kvalspelet väntar det nya landslagsuppdrag för Iris med Bosnien. Så vi räknar med att hon kommer att vara borta i alla fall augusti ut.

Så du menar att spelet i Bosnien och Sarajevo bara är tillfälligt?
– Nej, det behöver det inte bli. Har pratat mycket med Iris och hon börjar med att köra på från och med nu och augusti ut. Sedan får vi se. Det hon tvekar om är om hon vill bo i Bosnien permanent. Hon har ju familjen kvar i Herrljunga och de har inga planer på att flytta, berättar Mikael Persson.

När Lokalfotboll.se får tag i Iris under onsdagsförmiddagen är hon av samma åsikt.
– Jag vet inte hur länge jag stannar i Bosnien. Jag vet bara att hela augusti går bort. Vad som väntar efter vet jag inte. Jag väljer bara att njuta av detta som väntar mig både i klubblaget och landslaget. Vem säger Nej till en sådan chans? Dessutom möter vi ju Sverige i kvalet!

Hur känns det då att lämna Vara nu när ni fått upp ångan och jagar nytt kontrakt?
– Jag är väl medveten att jag är en stor förstärkning för Vara, men samtidigt måste jag välja det som jag anser är bäst för mig. Vi pratade om detta redan innan jag ens skrev på för Vara och de lovade att släppa mig om jag ville till ett annat lag. Är tacksam för detta. Samtidigt är det givetvis svårt att lämna ett så gött gäng.

brand

————————————–
SFK 2000 Sarajevo bildades år 2000 och sedan klubbens start har man vunnit den Bosniska ligan alla år mellan 2003 och 2013. Laget innehåller de flesta av Bosniens landslagsspelare och tränas av  Samira Hurem som också är förbundskapten för landslaget.

Lämna en kommentar