ANNONS:
ANNONS:

”Jag hade höga förväntningar på en kul match”

Han är en av de i trakten som ser mest lokal fotboll.
För Lokalfotboll.se berättar han sedan om sina intryck.
Välkommen till ”Hänt på schlätta” med Andreas Sandström.

Andreas Sandström

Det blev ytterligare en vecka med lite för få matcher, men VM ställer till det lite. Jag valde bort Corner – Tråvad/Larv för att istället se Spanien-Holland. Men det blev i alla fall två matcher i den nordvästra femman och två väldigt olika matcher.

————————————–

Tråvad/Larv – Trollhättan BoIS 0-4 (0-2)

Tråvad/Larv hade på förhand ett kanonläge att hänga på lagen i topp och framförallt behålla kvalplatsen. Men det blev aldrig någon match av det, Trollhättan satte högsta fart från start och vann de flesta närkamper och andra-bollar. Första 30 minuterna var det nästan bara ett lag på planen och BoIS gick upp i en 2-målsledning.

Tråvad/Larv ändrade om lite i lagdelarna, gjorde två byten och fick lite bättre ordning på sitt eget spel. Men det hann inte gå långt in i andra innan BoIS både gjorde 3-0 och 4-0. Matchen var nu helt körd för Tråvad/Larv och visst skapade man några fina lägen, men skärpan i avsluten var inte bra nog. Tråvad/Larv ska till Stenporten och möta Corner redan på fredag, så det återstår att se om man har lyckats ladda om.

Matchens tre stjärnor

1. Rasmus Larsson, Trollhättan BoIS
Larsson var planens bästa spelare, han gjorde inte bara 3 mål utan var den som satte Tråvad/Larvs backlinje under press  matchen igenom.

2. Rasmus Hultberg, Trollhättan BoIS
Hultberg var en gigant i mittförsvaret och vilket skott han hade. Hans frispark i första halvlek förtjänade att sitta i nät, men Anders Roos i T/L-målet lyckades få fingertopparna på bollen och tippa den i stolpen.

3. William Bohlin, Trollhättan BoIS
Vinnaren av mittfältet. En fysik, tuff spelare som såg till att Tråvad/Larv aldrig fick tid på sig att fördela några fina bollar från mitten.

————————————–

Råda – Hangelösa 3-3 (2-2)

Jag hade höga förhoppningar på en kul match när jag åkte för att se tempostarka Råda mot målmaskinerna från Hangelösa. Det kanske inte blev den mest välspelade match, men den hade det mesta i övrigt. Högt tempo, tuffa närkamper, massor med målchanser och två lag som verkligen ville vinna. Råda saknade flera ordinarie spelare, men det märktes inte när de unga ersättarna höll bra division 5-klass.

Råda stressade Hangelösa till många enkla misstag och det blev en hel del felpass. Det blev ändå Hangelösa som gjorde både 1-0 i den 6 minuten och 2-1 i den 15 minuten, men Råda kvitterade två gånger om och 2-2 stod sig till paus. Råda var det något bättre laget i den första halvleken, men Hangelösas var som alltid farliga när de närmade sig straffområdet.

Andra halvlek hann knappt starta innan Hangelösa tog ledningen för tredje gången. Men i den 53 minuten fick vi se ett kanonmål av vänsterbacken i Råda Robin Kvick, en sträckt vrist på halvvolley rätt upp i nättaket. Ursnyggt och Råda hade kvitterat igen. Trots var sina missade frilägen, träffar i trävirket och Hangelösas press på slutet så slutar matchen 3-3 och det är nog Råda mest nöjt med.

Matchens tre stjärnor

1. Robin Kvick, Råda BK
Två mål varav det sista var en riktig kanon. Kvick hade flera fina raider på vänsterkanten och är en av seriens bättre ytterbackar.

2. Patrik Hultgren, Hangelösa IF
Innermittfältare i första och mittback i andra. Hultgren var bra på båda positionerna, men Hangelösas backlinje fungerade bättre när Hultgren flyttade ner i försvaret

3. Tommie Björk, Hangelösa IF
Målskytt igen och med sitt slit på innermitt, så visar han vägen för de andra.

————————————–

Här kommer en kort sammanfattning av de serier som intresserat mig mest under veckan.

Division 4 norra

Tung förlust för Emer/Fåglum när man tappade en 2-1-ledning då Tidaholm GoIF först kvitterade i den 85 minuten för att även göra ett segermål i den 86 minuten. Det är tredje raka förlusten för Elmer/Fåglum som visserligen har mött tre topplag, men nu är det inte långt ner till bottenlagen. ENV fortsätter att tappa viktiga poäng i slutet av matcherna, denna gång kvitterade IFK Trollhättan i den 89 minuten. Resultatet ska dock varit rättvist efter vad jag har hört. Vara ångar på och behåller sin förstaplats i tabellen efter en fin seger mot Åsarp/Trädet med 2-1. Två tidiga mål i matchen av Joakim Björndahl och Robin Särud räckte till vinst.

————————————–

Division 5 Nordvästra

Kållandsö tog en fin seger när man hemma lyckades skrälla rejält och besegra serieledaren Trollhättans FK. Målet prickades in av Stefan Falkenström redan i den 7 minuten.  Däremot så lyckades Trollhättan FK tidigare i veckan slå Ardala med 4-0. Corner har hittat tillbaka och besegrade Tråvad/Larv hemma med 2-1. United har det fortsatt jobbigt. Trots att man gör 4 mål så var Trollhättan BoIS snäppet värre och gjorde 5 mål.

————————————–

Division 6 Vårgårda

Nossobro ångar på i toppen och startade veckan med en 7-0-seger över Friscopojkarna och följde upp det senare i veckan med en 5-1-seger hemma mot SK Mjörn. Man har nu gjort fantastiska 50 mål på 10 matcher. Men Emtunga fortsätter jakten och var än värre i veckan när man först slog Sjövik på hemmaplan med 14-0 och på söndagen åkte ner till Långared för att vinna med 7-0. Alfred Larsson blir veckans skyttekung med 5 mål mot Sjövik och 3 mål mot Långared. Larsson toppar skytteligan i Vårgårda-sexan på 14 gjorda mål. Jag tror att tränare Jesper Kvist är nöjd med 21-0 på de senaste två matcherna. Arentorp/Helås vann ganska bekvämt hemma mot Hemsjö med 3-0. Derbyt mellan JK10 och Vedum slutade som så ofta derbyn ofta gör, med delad poäng. JK10 tog en tidig ledning när Hugo Andersson satte 1-0 i den 5 minuten. Vedum kom tillbaka och satte kvitteringen genom Erik Lundmark i den 82 minuten. JK10 har hunnit med en match till och tyvärr blev det en uddamålsförlust när man förlorade borta mot FC Alingsås med 3-2. Trots ledning med 1-0 i paus och ledning med 2-1 ända fram till det bara var en kvart kvar, så blev man helt utan poäng.

————————————–

Den kommande veckan ser lite tunn ut med matcher men i den nordvästra femman är det ett viktigt möte i botten mellan Vinninga och Ardala. Jag ska dessutom jobba några kvällar, så det blir dåligt med lokalfotboll för mig Så jag vill passa på att önska alla lokalfotbollsfantaster en riktigt GLAD MIDSOMMAR!

 

Lämna en kommentar