ANNONS:
ANNONS:

”Jag ser verkligen fram emot matcherna här på schlätta”

SM-Guld och flera år som proffs i Europa.
Men i dagarna är målvaktsprofilen Bengt Andersson på Intersport i Lidköping för att snacka fotboll och Umbro.
Lokalfotboll.se passade på att ta ett snack med Bengt.

Bengt Andersson har en lång karriär bakom sig som fotbollsproffs i både Sverige, Spanien och Norge.
I landslagsdressen blev det elva matcher för burväktaren som nu fyllt 46 år.
Numera jobbar han som säljare för Umbro och under gårdagen fanns han på plats på Intersport i Lidköping för att snacka fotboll och fotbollsskor med kunderna.

Lokalfotboll.se passade då på att ta ett snack målvaktsprofilen som också är tränare för Kållereds SK  – blivande seriekollega till LFK, Vara och Skara i division tre.

Först. Hur kommer det sig att du är här och jobbar på Intersport i Lidköping?
– Jobbar som sagt på Umbro som säljare. Vi har ett riktigt bra samarbete med Intersport och inte minst butiken i Lidköping. När butiken skulle ha två Fotbollsdagar kändes det självklart att komma hit och snacka fotboll och Umbro med kunderna.

Du har en lång och innehållsrik spelarkarriär bakom dig. Vilken händelse ser du som ditt största fotbollsögonblick?
– Har funnits många bra ögonblick, men SM-guldet med Göteborg 2007 slår allt. Det var en underbar känsla att bärga guldet.

Du la handskarna på hyllan så sent som för drygt ett år sedan. I år tog du tränaruppdraget i Kållereds SK. Har det alltid varit givet att du skulle bli tränare?
– Ja, det har känts så ju äldre man blivit. Ledde träningarna i Önnereds IK (division sju) lite fjol och när Kållered hörde av sig kändes det givet.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som tränare?
– Jag försöker gå lite min egen väg och göra det som jag tror på och köra det fullt ut. Det har fungerat bra den korta tid jag varit tränare i Kållered i alla fall. Man har ju haft en och annan tränare genom åren så man försöker ju ta det bästa från alla olika håll.

Hur ser du på chanserna i division tre för ditt Kållered?
– Grabbarna är otroligt entusiastiska och man får nästan hålla tillbaka dem lite. Ifjol blev de fyra i division tre och i år vill de verkligen ta hem serien. Om vi lyckas får vi se, men vi ska allt vara med där uppe och kriga.

Med Kållered får du ju spela i samma serie som våra lokala lag Lidköpings FK, Vara och Skara. Hur bra koll på de har du?
– LFK har jag allt lite koll på då de är ett ”Umbro-lag”. Ett ungt lag som var bra redan fjol. Skara har jag hört rykten om ska vara riktigt bra, så där får vi se upp. Vara däremot har jag sämre koll på.
Jag ser verkligen fram emot matcherna här på schlätta. Inte minst då detta är mitt distrikt som säljare och då får man ju lite bättre koll på lagen.

Bengt Andersson

Ja, Umbro är ju ditt företag. Beskriv vad som skiljer en Umbrosko jämfört med andra märken?
– Vi satsar väldigt hårt på skinn i våra skor. Oavsett om det är känguru- eller kalvskinn. Många andra märken kör med syntet, men vi tror stenhårt på att skinn ger den bästa känslan för spelaren.

Stämmer det att Umbro har bredare skor än andra märken?
– Det har väl framför allt varit så tidigare, men så köptes vi upp av Nike och då blev skorna mer lika deras. Nu äger Nike inte oss längre, men skorna görs fortfarande i samma fabrik.

 

Lämna en kommentar