ANNONS:
ANNONS:

”Jag tror att ord är överflödiga inför helgens drabbning”

Nu ska allt avgöras i damernas division ett.
Tre av fyra lokala lag är i högsta grad inblandade i upplösningen på söndag.
Kolla in lagens tankar inför en rafflande avslutningshelg.

Damettan

DAMETTAN – OMGÅNG 21 av 22

1:a (1:a) Lidköpings FK, 47 poäng
Skribent: Amanda Reinhardt

Seriens sista vecka är här. Hur galet är inte det? Det är nu allt ska avgöras. Vi hade aldrig i våran vildaste fantasi kunnat föreställa oss att denna sista match, ett rykande hett derby mot Sil, skulle bli den absolut avgörande matchen för hur denna historia kommer att sluta. Men nu är det så läget är, och ärligt talat så är det faktiskt en match som vi ser fram emot oerhört mycket. Det är matcher som denna som man spelar fotboll för, matcher som betyder precis allt och matcher där man vet att det kommer att smälla ordentligt. Jag skulle i detta inlägg kunna sammanfatta årets säsong, men jag känner ändå att det är bäst att spara sammanfattningen ett tag, tills allt verkligen är avgjort.

Förra helgen så fick vi med oss en poäng hemma mot Torslanda, en match som slutar 0-0 vilket väl kan anses som ett rättvist resultat då vi radar upp chanser samtidigt som Torslanda faktiskt har en straffspark i stolpen. 0-0 på tavlan när domaren blåste av och jag har aldrig tidigare i min karriär varit med om en liknande känsla när Calle Wellner ropade ut i högtalaren att även Falköping hade spelat oavgjort. Vad skulle man egentligen känna? Lättnad? Besvikelse över att vi inte lyckades trycka in ett mål? Känslan var faktiskt ganska så tom. Det kändes konstigt att jubla över ett oavgjort resultat samtidigt som vi visste att det innebar att vi fortfarande var de som satt i förarsätet i denna serie. Så egentligen så kan man väl säga att lördagens match tog oss ett steg närmare det absoluta avgörandet.
Jag tänker inte skriva så mycket mer i detta inlägg, jag tror verkligen att ord är överflödiga inför helgens drabbning. En sak är säker, vi i LFK har aldrig tidigare velat spela en match så mycket som vi vill spela söndagens derby. Den som vill se på en otroligt spännande och känsloladdad match borde verkligen ta sig till Silbohof på söndag!
Ha det gött och Forza LFK dam!
—————————————————

3:a (3:a) Sils IF, 43 poäng
Skribent: Angelica Bäckström

Det har varit en par härliga veckor med många derbyn och i lördags var de Vara som vi besökte.
Vi fick åka hem med 3 poäng efter mycket krigande på plan. Nått skönspel bjöd vi inte på och vi kom aldrig riktigt igång med vårat passningsspel.Veckan som varit har rullat på bra och som vanligt har det varit goda minner på träningarna.Vi har finslipat på några detaljet som inte riktigt har stämt dom två senaste matcherna och nu ser det ut som att allt det sitter som det ska.

På Söndag kommer LFK på besök och det kommer bli en härlig match som kan sluta på många olika sätt.
Men för oss handlar det bara om att göra en bra match och uppnå vårt mål att ta full pott i alla derbyn som vi har haft i höst.

//EttRödVittHjärta

————————————————–

7:a (5:a) IK Gauthiod, 29 poäng
Skribent: Malin Ahlstedt

Här kommer sista inlägget innan vi avslutar serien denna säsong. Matchen i lördags mot Falköping var den bästa från vårt håll på riktigt länge. Tyvärr blev det 1-1 på grund utav ett skitmål bakåt och brist i koncentrationen i våra avslut framåt, dock hade vi ett stolpskott i slutet av matchen. Jag tycker personligen att vi var värda segern och så här i efterhand så gynna nog resultat LFK mer än oss, men än är det inte avgjort där uppe i toppen.

Ikväll så gör vi sista träningen innan vi tar ett välförtjänt uppehåll i någon månad. Mycket spel har förgyllt träningarna och även en hel del tävlingar som bevisar hur många vinnarskallar vi har inom laget. Längesen vi hade så många diskussioner om vad som är rätt och fel som det var igår på träningen. Bara att ta fram dessa vinnarskallar på söndag så ska det nog inte vara några problem.

På söndag väntar alltså Eda för vår del och det är den längsta bortmatchen och det innebär att det många filmer i bussen på vägen ner. Har hört rykten om att det blir Mia och Klara som en favorit bland många i laget. Eda som ligger sist och inte har någon chans att ta sig upp över strecket har inte så mycket att spela om, men det har vi. I mitten är det riktigt tight med poängen och med rätt resultat i vår och de andras matcher så kan vi ta oss upp några kliv. Den mest spännande matchen den här helgen är nog den mellan SIL och LFK och jag är riktigt ledsen över att vi inte kan komma och kika på den. Tänk om det är SIL som gör att LFK blir av med seriesegern?

Ha det bra mina vänner.

————————————————–

9:a (9:a) Vara SK, 23 poäng
Skribent: Lisa Bjelkholm

Glada tongångar i Varas läger igen! Kontraktet är säkrat och det kommer spelas division 1 fotboll på Torsvallen även nästa år. Hade jag kunnat hjula så hade jag nog ta mig tusan gjort det ett helt varv runt planen i lördags, det var en underbar känsla man hade i kroppen. Detta trots en förlust i bagaget. Tack Stångenäs!

För att lite kort nämna matchen mot Sil så kan man väl lugnt påstå att den var av derbykaraktär. Skönspelet uteblev och det var mycket kamp och vilja som präglade matchen. Till och med det gamla hederliga kylsprayet kom fram, något jag själv inte sett på de lokala fotbollsarenorna sedan mitten av 90-talet. Det var självklart tråkigt att inte kunna ta en poäng, det tycker vi helt klart att vi var värda, men vi är ändå nöjda med vår insats. Vi får inte glömma att vi spelade jämnt mot ett topplag i en match som kunde slutat lite hur som helst.

Nu i veckan har vi tagit det lugnare och låtit våra kroppar vila och återhämta sig. Det kan kännas skönt att säsongen närmar sig sitt slut men naturligtvis är det mest tråkigt, det går fort när man har roligt sägs det ju. Under träningen i onsdags så hävdade Patrik bestämt att han hade en ögoninfektion och att det var därför han var så rödögd. Men vi alla vet ju sanningen. Vem hade inte blivit känslosam av att inse att säsongen med Vara SK:s underbara gäng börjar närma sig sitt slut? Det är okej Patrik, helt okej, låt det komma bara!

Vi är väldigt stolta och nöjda över vad vi presterat under hösten men det är ju faktiskt en match kvar att spela och det är inte vilken match som helst. Helst av allt hade man velat klona sig själv och åka till Silbohof för att se den minst sagt spännande drabbningen mellan Sil och LFK, jag får gåshud bara jag tänker på stämningen i de båda omklädningsrummen strax innan matchstart. Men eftersom det är en omöjlighet och det bara verkar vara får som heter Dolly som kan bli klonade så får vi helt enkelt bege oss till Odenplan i Falköping för att möta tabelltvåan. Bara för att vi är klara och egentligen inte har mer än äran att spela för så kan jag lova här och nu att vi inte åker dit och ställer ut skorna. Det här är en match som, beroende på slutresultatet i Götene, kan vara väldigt avgörande. Vi kan eventuellt vara med och påverka toppstriden och det är en chans vi definitivt är sugna på att ta. Måndagslistan tog upp det här med ”ända in i kaklet” och det är något som vi i Vara vill leva upp till.

Ha det gott allesammans!

Lämna en kommentar