ANNONS:
ANNONS:

Jesper Rydh blir Kinne Vedums nye tränare

Ny tränare för Kinne Vedum blir 25-årige Jesper Rydh.
Igår kväll skrevs kontraktet på med division fem-klubben.
– Kinne Vedum var klubben som gav det mest seriösa intrycket, säger Jesper.

Med nöd och näppe klarade sig Kinne Vedum kvar i division fem via kvalspel. Detta efter en något turbulent höst där tränare Jim Larsson flyttade till Norge för jobb och ersattes av spelarduon Alexander Andersson och Patrik Dahlin. Att denna duo skulle fortsätta var dock aldrig riktigt aktuellt och istället har Kinne Vedum letat efter en ny tränare som kan leda laget 2015.

Jesper Rydh

Igår kväll skrevs så kontraktet på med den nye tränaren Jesper Rydh.
– Det stämmer. Vi har pratat ett längre tag, men först under gårdagskvällen blev det klart, säger Jesper Rydh när Lokalfotboll.se ringer upp.
25-årigen som är bosatt i Mariestad har som bekant tränat Varnhem under de två senaste säsongerna, men att det skulle bli en direkt fortsättning till nya tränaruppdrag var inte helt självklart.
– Nej, det har varit två ganska tuffa år i Varnhem. Spelare som skulle ta oss till serieseger flyttade och resultaten gick inte riktigt med oss. Det gjorde att jag funderade på ett sabbatsår. Men när Kinne Vedum ringde kändes det självklart att hoppa på. Det blir en bra utveckling för mig, säger Rydh som även blivit kontaktad av andra klubbar.

– Men Kinne Vedum gav det mest seriösa intrycket och hade störst ambitioner. Dessutom är det en välskött förening, med en bra seniortrupp och fin ungdomsverksamhet. Det vägde också in, menar Rydh.

Vad hoppas du kunna bidra med i Kinne Vedum?
– Är fostrad i IFK Mariestad och tog med mig det tränartänket till Varnhem. Det handlar mycket om att spela bollen efter backen och jobba mycket med trianglar ute på planen. Det är väl den biten som skiljer mig mest mot andra tränare på den här nivån. Vet att det i Kinne Vedum är killar som spelat högre upp och även att Jim Larsson jobbat på liknade sätt, så jag tror nog killarna ska kunna komma in i detta spelet nästa år.

Några nya spelare är ännu inte klara för spel i Kinne Vedum, men enligt Jesper Rydh jobbas det på bred front för att hitta nya namn som kan bredda truppen som i år varit lite för tunn. Ryktena om att kuggarna Alexander Andersson och Patrik Dahlin skulle vara på glid till Götene tar han också med ro.
– De provtränar varje år med Götene och vi ser det som att det är bra att de får fin utbildning och att Götene visar intresse. Men jag tror allt att de kommer att spela med oss ändå, avslutar en nybliven och förväntansfull Kinne Vedumtränare.

Lämna en kommentar