ANNONS:
ANNONS:

Jönköping nästa för Axel Lindahl

Fyran, trean, tvåan, ettan – och nu Superettan.
Axel Lindahl tar nu nästa kliv i fotbollskarriären i Jönköping Södra.
– Jag hoppas få den speltid jag förtjänar, säger Axel.

Lidköpingskillen Axel Lindahl är fostrad i Lidköpings IF. Spelade division fyra-fotboll i klubben innan det blev Lidköpings FK och spel i såväl division tre som två.
Men Axel ville mer och valde därför att flytta österut för spel i division ett och Oskarshamn.

Efter en något trevande inledning i ny miljö har Axel växt ordentligt under årets säsong och klubbar högre upp i seriesystemet har därför följt 22-åringens utveckling. En av dessa har varit Jönköping Södra och Lokalfotboll.se kunde redan efter sommaren berätta att Axel skrivit på ett 3-årskontrakt med klubben.
Ingen av parterna ville dock bekräfta detta, men under torsdagen bjöd klubben in till presskonferens och offentliggjorde övergången.

– Vi har följt honom under lång tid och det är en kantspelare med fart under fötterna som är duktig en mot en. Men vi har en stor respekt i att en omställning till spel på en högre nivå kan ta tid. Axel är en långsiktig pusselbit i vårt spelarbygge säger J-Södras scoutingansvarige Christer Persson.

 

Axel här i LIF-tröjan.

 

Huvudpersonen själv var förstås nöjd och kände heller ingen besvikelse att det nu blev spel i Superettan och inte Allsvenskan med sin nya klubb.
– Det finns såklart fördelar i Allsvenskan, men det gör det i Superettan också. Jag ser inte något negativt med Superettan och det kanske till och med är en bättre miljö för mig att utvecklas i, säger Axel som berömmer bemötandet från sin nya klubb.

– Det var professionellt från början. Jag blev uppringd och åkte hit och de visade ett bra upplägg om hur de såg på mig som spelare. Jag hade kontakt med andra klubbar, men det bemötandet fick jag bara av Jönköping.

För tillfället bor Axel i Lidköping, men kommer flytta till Jönköping när lagets träningar drar igång i mitten av december. Och även om detta blir en ny nivå för mittfältaren är målsättningen solklar.
– Jag är förstås här för att spela fotboll, men jag har fullt förtroende för att tränarna måste spela med bästa laget. Jag hoppas få den speltid jag förtjänar, säger Axel Lindahl.

Lämna en kommentar