ANNONS:
ANNONS:

”Josefsson gör en kanonmatch mellan stolparna”

Han är en av de i trakten som ser mest lokal fotboll.
För Lokalfotboll.se berättar han sedan om sina intryck.
Välkommen till ”Hänt på schlätta” med Andreas Sandström.

Andreas Sandström


Veckan började väldigt bra när
Bankemyhr och jag åt en god burgare och såg Tyskland mot Portugal på Pitchers. Efter VM-matchen åkte vi bort och såg andra halvlek mellan Akademin-Levene/Skogslund. Jag hann endast med ytterligare en match, då det blev jobb både onsdag och torsdag kväll.

————————————–

Tråvad/Larv – Kållandsö 0-2

Trots den relativt långa resan på en del krokiga småvägar, så var det Kållandsö som visade sig starkast i matchen mot Tråvad/Larv. Fast det var Tråvad/Larv som var det bättre laget inledningsvis, men man saknar det lilla extra som krävs för att sätta bollen i nät. Det blev istället Kållandsö som lite slumpartat tog ledningen med 1-0 i ett anfall som inte kändes speciellt farligt. Men Andreas Segerqvist lyckades från en halvdålig vinkel ändå sätta bollen i nät. Efter målet jämnades spelet ut och Kållandsö fick mer att säga till om.

I den andra halvleken fanns det fina chanser för båda lagen att göra mål. När sen Staffan Falkenström satte segermålet till 2-0 för Kållandsö, så såg det tungt ut för Tråvad/Larv. De båda lagen är sina raka motsattser när det kommer till formen. Tråvad/Larv som inledde serien starkt, har nu tappat och sjunker i tabellen. Medan Kållandsö har gjort tvärt om och verkar bara bli bättre. Tråvad/Larv har dessutom serieledarna Trollhättans FK på bortaplan i nästa omgång. Kållandsö får en kortare resa i nästa omgång när man ska till Framnäs för att ta sig an United.

Matchens tre stjärnor

1. Erik Josefsson, Kållandsö GoIF
Josefsson gör en kanonmatch mellan stolparna och är starkt bidragande till Kållandsös seger.

2. Staffan Falkenström, Kållandsö GoIF
Målskytt och en av de bästa på plan denna dag.

3. Fredrik Bjelkholm, Tråvad/Larv
Bjelkholm är den i Tråvad/Larv som verkligen visar att han ger allt. I underläge med 2-0 så tar mittbacken Bjelkholm  80-meters-löpningar för att delta i kontringar.

————————————–

Här kommer en kort sammanfattning av de serier som intresserat mig mest under veckan.

Division 4 norra

Elmer-Fåglum hämtade sig efter en lite sämre period och tog med sig 3 viktiga poäng efter seger borta mot Halvorstorp med 2-0. Elmer-Fåglum har två viktiga matcher kvar innan sommaruppehållet, först mot Falköpings FK och sen mot ENVFF. Tar man sex poäng på de två matcherna, så får man en skön viloperiod utan att behöva känna sig jagade. Vara tog en viktig poäng i jakten på seriesegern, när man spelade 2-2 borta mot tvåan i tabellen Tidaholm GoIF. Först var det Jacob Nilsson som kvitterade i mitten av första halvlek och sen i början av den andra så gjorde Sebastian Eriksson 2-1 till Vara. Tyvärr så kom Tidaholm tillbaka och satte kvitteringen till 2-2 i den 71 minuten. Vara har kvar att möta Halvorstorp och Falköpings FK. Halvorstorp slog man i premiären på Bendersvallens konstgräs med klara 6-1. Kan man upprepa detta och sen slå Falköping hemma, ja då kan man verkligen få ett härligt sommaruppehåll.

————————————–

Division 5 Nordvästra

Andra halvlek mellan Akademin-Levene/Skogslund var en ganska temposvag halvlek men vi fick ändå se två mål. Först kvitterade Tobias Svensson Akademins ledning från första, när han gjorde 1-1 för sitt Skör. Strax därefter gjorde duktige mittfältaren Husam Abdulhadi 2-1 till Akademin och det stod sig matchen ut. Av det vi såg så var det en rättvis seger för Akademin som därmed kom tillbaka efter en sämre period med två raka förluster. I de nedre regionerna av tabellen tog Vinninga emot Ardala på Lindvallen. Båda lagen var i desperat behov av en trepoängare för att kunna komma ikapp lagen över det jobbiga kvalstrecket. Det blev en 2-0-seger för gästande Ardala och efter vad jag har läst, så var man väldigt besvikna på sin prestation i Vinningalägret.

————————————–

Division 6 Vårgårda

Båda topplagen Nossebro och Emtunga fortsatte att vinna, fast det blev inte riktigt så stora målkalas denna gång. Nossebro vann visserligen med 4-0 borta mot lokalkonkurrenten Vedum, men det tog ett bra tag innan det släppte. Alla fyra målen kom mellan minut 78 till 89 och hade inte Philip Apell satt det andra målet, så hade det blivit ett äkta hattrick för Peter Mogren. Spelande tränaren Mogren som gjorde 1:a, 3:e och 4:e visade på ett föredömligt sätt vägen för laget. När nu halva serien är spelad har Nossebro fantastiska 10 segrar, 1 oavgjord och 0 förluster. Man har dessutom 54-12 i målskillnad, det är i runda slängar en 5-1-seger varje match. Emtunga fortsätter att jaga förstaplatsen och tog en härlig derbyskalp när man slog Arentorp/Helås hemma med 3-1. Man behöver knappt kolla efter för att veta att måltjuven Alfred Larsson har satt ett par baljor igen. Larsson gjorde första halvleks båda mål och är nu uppe i 16 mål totalt. I den andra halvan satte Petter Källqvist spiken i kistan när han gjorde 3-1 för Emtunga. I Arentorp/Helås var det Christian Lindelöf som fick skriva in sig i målprotokollet.

————————————–

Nu hoppas jag att tiden ska räcka till, så jag kan se lite fler matcher i veckan som kommer. Det är ju inte mycket kvar av vårsäsongen, så det gäller verkligen att passa på.

 

Lämna en kommentar