ANNONS:
ANNONS:

Kan Arentorp/Helås fightas i toppen av västra tvåan?

Ensamt lokalt lag i damernas västra tvåa.
Men kan Arentorp/Helås vara med och störa topplagen 2016?
Här har du allt du behöver veta om damernas division två västra.

 

1. Lödöse Nygård

Tjejerna söder om Edet har gått riktigt bra under försäsongen och har bland annat besegrat lokala duon Arentorp/Helås och Råda. Vi tror att man blir det laget som står överst i tabellen när vi summerar säsongen.

————————————–

2. Vänersborgs FK

Stabil insats i såväl DM som träningsmatcher. Vänersborgs FK kommer att vara ett lag för toppen av den västra division tre-serien. Man är helt klart ett av fyra lag som kan ta seriesegern, men vi tror att man får nöja sig med en kvalplats till sist.
————————————–

3. Skoftebyn

Skoftebyn är ett finurligt och snabbt spelande lag som har material till att tillhöra den absoluta toppen av denna serie. Känslan är dock att man inte kommer att ta en av de översta två platserna utan smyger med strax bakom.

4. Friscopojkarna

Lokalbekante Anders Hindström tränar Frisco som har sett vassa ut under försäsongen. Annelie Carli med ett förflutet i Vara gör som vanligt en massa mål och tillsammans med siona lagkamrater är Frisco en outsider i toppstriden.

5. Arentorp/Helås

Ensamt lokalt lag i den västra trean är i år Arentorp/Helås. Det gör att fokus på laget kommer att vara något sämre än vanligt. Rent sportsligt känns det dock som en fördel för Arentorp/Helås att ha hamnat i denna serie. På spelarfronten har det varit positivt för laget som idel har spelare på pluskontot. Det har också märkts på försäsongen att det råder optimism i lägret då man bara åkt på en förlust.

Ifjol var man otroligt nära att få kvala sig kvar i division två och årets målsättning är att rädda kontraktet med betydligt bredare marginal. Det är vi övertygade om att man gör och i år tar Arentorp/Helås en stabil mittenplacering i division två

Silly season:
Tränare: 
Anders Bergqvist, Henrik Karlsson (ass)
Nyförvärv:
Ida Carlsson (Trollhättans BoIS), Stina Högmark (Vedum), Emilia Bengtsson (Vedum), Lisa Theng (comeback), Ida Sallander (comeback)
Förluster:

Försäsongen:
JK10 (DM) 2-0, Skoftebyn (DM) 4-3, Skara 1-1, Mellby (DM) 1-1, Lödöse Nygård (DM) 1-4, Vartofta 4-1, Skultorp 5-0

Vunna: 4, Oavgjorda: 2, Förluster: 1
Gjorda mål: 18, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 2,00

v13

6. Sjömarken

Från Boråstrakten hittar vi Sjömarken. Försäsongen har visat upp varierande resultat och det mesta talar för att även seriespelet kommer se så ut. En plats i ”mittens rike” blir det.

7. Vänersborgs IF

VIF var länge Vänersborgs bästa damlag, men har på senare tid blivit omsprungna av VFK. 2016 kommer det att vara ganska många placeringar som skiljer lagen åt då VIF kommer att få slåss i tabellens bottenskikt. Men ett nytt kontrakt lär man fixa.

————————————–

8. Fristad/Borgstena/Sparsör

Nykomlingar i tvåan efter att ha vunnit division tre södra med bred marginal. Det skiljer dock en hel del på division två och tre och man lär få kriga för att fixa nytt kontrakt. Man är dock bättre än de två tippade nedstigningskandidaterna.

————————————–

9. Ulricehamn

Bakom Fristad/Borgstena/Sparsör hamnade Ulricehamn som först via ett omöjligt kval lyckades ta sig upp via en gratisplats. Man tackade Ja till denna, men mer än ett år lär det inte bli för Lassalyckans stoltheter.

10. Wargön

Även Wargön kvalade till tvåan 2015. Och precis som för Ulricehamn så var det gratisplatser som gav en division två-plats. Försäsongen har skvallrat om en tuff säsong för Wargön. En säsong som kommer att sluta med nedflyttning.

 

Lämna en kommentar