ANNONS:
ANNONS:

Kan något lokalt lag vara med och tampas om en plats i trean?

Som vanligt ovisst och svårtippat.
Detta när damernas division fyra-serie startar på torsdag.
Kan lag som Rackeby och Vedum vara med och slåss om en plats i division tre?

I år finns våra lokala damlag i division fyra bara i en lokal serie. En kvintett bestående av Rackeby, Vedum, Levene Skogslund, Saleby/Järpås och Emtunga ska alla göra sitt bästa för att göra en så bra säsong som möjligt.

Lokalfotboll.se har försökt att tippa utgången av serien och vi fokuserar förstås extra på de lag som vi följer.

1. Göta

Femma under förra säsongen var Göta lite av en negativ överraskning i denna serie. Då var man nystartade och vi tror att ett år har gjort föreningen gott. Man har sett helt okej ut på försäsongen och har spelartruppen för att kunna vinna denna serie. Ett topplag blir man hur som helst.

————————————–

2. Hudene

Hudene slutade sexa i division fyra under förra året, men försäsongen tyder på att en bättre tabellplacering är på gång. Idel segrar i träningsmatcherna och i brist på riktiga ”kanoner” i denna serie tror vi att man kommer att slåss om seriesegern.
————————————–

3. Rackeby

Ulf ”Mål-Uffe” Johansson fortsätter att träna Rackebys damer som äntligen fick vinna lite fotbollsmatcher 2015. En fjärdeplats blev det för det forna divison två-laget vilket var helt okej. Denna försäsong var man med i DM och fick möta tufft motstånd. Då blev det storstryk, men två jämna matcher mot Kållandsö tyder på att det finns hårdhet och vilja i Rackebylägret. Det kan mycket väl räcka till att man är med och jagar de allra bästa lagen i denna svårtippade serie.

Försäsongen:
Vänersborgs FK (DM) 0-12, Kållandsö (DM) 2-3, Råda 0-7 (DM), Kållandsö 2-2, Mellby 1-4

Vunna: 0, Oavgjorda: 1, Förluster: 4
Gjorda mål: 5, Insläppta mål: 28
Poängsnitt: 0,20

rik

4. Vedum

Ifjol trodde vi Vedum kunde överraska och visst gjorde man det. In i det sista var man med och krigade om en kvalplats till division tre. Man fullständigt öste in mål (82 st) och imponerade framåt. Årets försäsong har inneburit inställda matcher och tufft träningsmotstånd. Då har man verkligen inte räckt till och det är svårt att säga var Vedum står 2016. Vi tror att man blir ett lag som hamnar strax efter toppen.

Försäsongen:
F/EF/N 0-6, Mellby 3-10

Vunna: 0, Oavgjorda: 0, Förluster: 2
Gjorda mål: 3, Insläppta mål: 16
Poängsnitt: 0,00

5. Södra Härene

Södra Härene vann denna serie 2014, men åkte lika snabbt ur division tre 2015. Nu är man alltså tillbaka i damernas lägsta division, men det är långt ifrån säkert att man är en uppflyttningskandidat. Man var faktiskt nära att behöva lägga ner sin damverksamhet och sviterna av det lider man av fortfarande.

6. Saleby/Järpås

Bara sex poäng under fjolåret och en placering som nästjumbo var nog en besvikelse för Saleby/Järpås 2015. Nu är Stefan Berg ny tränare för laget och med nygamla målvakten Johanna Axelsson tillbaka från Trollhättans BoIS så känns försvarsspelet mer stabilt ut. Man är nog inte mogna att rå på topplagen ännu, men laget har potential på sikt.

Försäsongen:
Kinne Vedum/Källby 2-2, Valtorp 1-2, Kållandsö 2-2, Vinninga 2-10

Vunna: 0, Oavgjorda: 2, Förluster: 2
Gjorda mål: 2, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 0,50

7. Levene Skogslund

Comeback på Björkevi för ett damlag och det är unga tjejer som tar sig an utmaningen i division fyra. Fotbollskunnandet finns och det känns därför inte som det är någon risk att man blir ett bottenlag. En placering någonstans i mitten känns mer rimlig.

Försäsongen:
Arentorp/Helås U 0-4, IFK Emtunga 3-1

Vunna: 1, Oavgjorda: 0, Förluster: 1
Gjorda mål: 3, Insläppta mål: 5
Poängsnitt: 1,50

8. Åsaka

Brukar av tradition vara ett lag för tabellens bottenskikt. Ifjol tog man dock 18 poäng och nosade på mittenlagen i tabellen. Vi tror det kan bli något liknade i år.

9. IFK Trollhättan

Helt nystartat lag på Kamratgården som än så länge inte gjort något väsen av sig alls. Får troligtvis mest se och lära under debutsäsongen.

10. IFK Emtunga

En inspelad poäng 2014. Fyra poäng 2015. Starkt av Emtungas tjejer att kämpa vidare trots tuffa säsonger. Försäsongen skvallrar tyvärr om att ännu ett tungt år kan vänta för Mossbrottslaget. Skulle man ta fler än tio poäng denna säsong får det anses som en överraskning. Det samma om man undviker jumboplatsen.

Försäsongen:
Östadkulle 0-5, Wargön 0-4, Levene Skogslund 1-3

Vunna: 0, Oavgjorda: 0, Förluster: 3
Gjorda mål: 1, Insläppta mål: 12
Poängsnitt: 0,00

 

Lämna en kommentar