ANNONS:
ANNONS:

”Kan nog bli en klassisk gammal Raggardusch”

Torsdagar innebär som vanligt fokus på Damettan.
Denna vecka om Raggarduschar, fotbollsgolf och Svenska Cupen-matcher.
Häng med bakom kulisserna hos våra lokala lag Gauthiod, Vara, Sil och Lidköpings FK.

Damettan

DAMETTAN – OMGÅNG 16 av 22

2:a (1:a) Lidköpings FK, 34 poäng
Skribent: Amanda Reinhardt

Med en löjligt dålig planering och en gnutta tidsbrist så kommer här en väldigt snabb uppdatering från LFKs läger.

Sedan förra veckan har en seriematch spelats, en match som inte blev vad vi hade önskat, vilket resulterade i att Falköping nu klev förbi oss i tabellen. Men vi deppar inte för det, det är många matcher kvar att spela och fruktansvärt många poäng som ska delas ut. En sak är dock i alla fall säker,  jag kommer aldrig att bli bra på att ta förluster. Men jag tror mest bara att det är ett tecken på att man är engagerad.

I skrivande stund är vi på väg till Lundsbrunn, kvällens träningspass är utbytt mot ett varv på fotbollsgolfbanan. Vem som hade bäst tålamod och avgick med segern i laget kan jag berätta nästa vecka.

I helgen väntar ett derby då vi ska gästa IK Gauthiod på lördag eftermiddag. Ord är överflödiga inför denna match, tre poäng är ett måste så lita på att det kommer att vara ett taggat lag som åker till Grästorp på lördag!

Ha det gött och Forza LFK dam!

—————————————————

3:a (4:a) Sils IF, 30 poäng
Skribent: Angelica Bäckström

Då var jag tillbaka vid tangenterna efter två veckors uppehåll. Får tacka Lotta att hon har vikarierat för mig under den tiden.

I söndags hade vi Eda på besök. Vi rivstartade matchen med att göra mål redan efter 3 minuter. Vi vinner match men 4-0
och det var skönt att vi kunde rycka upp oss hitta tillbaka till vårat spel efter käftsmällen vi åkte på mot Falköping matchen innan.
 
I onsdags spelade vi cupmatch mot Hovås/Billdal som håller till i Damettan till vardags. Det blev förlust med 3-1. Men vi visar ändå att vi inte är så långt efter. Dom gör mål på våra misstag och med lite flyt och skärpa så kunde vi ha gjort fler mål.
Det är en hektisk vecka vi är inne i med många matcher så träningarna handlar mest om återhämtning för våran del.
På fredag spelar U-laget seriefinal mot Gauthiod och de lär nog smälla en del för det är lite prestige i den matchen.
Vi beger oss ner till Göteborg på söndag för att möta Mossens BK som på pappret ska va ett lag vi ska slå.
Men som sagt så finns det inga lätta matcher och dom krigar just nu för varje poäng dom kan få för att hålla sig kvar.
Ställer vi ut skorna och tror att det ska bli en lätt match då lär vi nog åka på en smäll.
/EttRödVittHjärta

————————————————–

5:a (5:a) IK Gauthiod, 25 poäng
Skribent: Malin Ahlstedt

Veckorna rullar förbi med rasande fart och äntligen är det torsdag och dags för ytterligare ett inlägg. Känslan efter fredagens förlust tog många dagar innan man kunde komma över. En förlust där vi tappar på grund av dålig kommunikation och en gnista som saknades. Vara var mer taggade och stod som segrare när domaren blåste av matchen. Den matchen är nu glömd och vi har nu börjat ladda inför nästa match på lördag.
På lördag kommer alltså LFK och gästar oss. LFK är ett av lagen som tävlar om seriesegern och är i stort behov av poäng. Riktigt kul med ännu ett derby och vi är riktigt revanschsugna efter fredagens flopp. Det kommer bli tufft, men vi hoppas att vi kommer att ge dem en riktigt bra match.
Trots att vi är inne i svackan som alla lag är någon gång under serien så är vårt U-lag på topp. De levererar match efter match och har vunnit alla matcher förutom en. Även de har ett hett derby till helgen då de spelar mot SILs U-lag borta. Sil är det enda laget man har förlorat mot och det är mot dem vi tävlar om seriesegern. Man skulle alltså kunna säga att det är en seriefinal som väntar U-laget. Hur kul som helst och jag vet genom mina kontakter att Sil är sjukt taggade! Riktigt kul för båda föreningarna att det finns tjejer som fyller på underifrån med bra kvalité.
Vi ser fram emot helgens spännande matcher och hoppas ni kommer och stöttar oss. Ha det bra!

————————————————–

9:a (9:a) Vara SK, 19 poäng
Skribent: Lisa Bjelkholm

Det är självklart fortfarande glada tongångar hos oss i Vara och mungiporna är vända åt rätt håll. En derbyseger är alltid en derbyseger men det som var viktigast var att vi fick tre väldigt välbehövliga poäng och därmed fick ett litet glapp till lagen nedanför oss. Det är också kul att visa att vi kan ta poäng av lag från den övre halvan eftersom det är främst de lagen som vi har kvar att möta i våra återstående matcher.

För att snabbt summera fredagens derby så var det en typisk derbymatch som präglades av mycket vilja och kämpaglöd. Trots att det stundtals var mycket kamp och långa bollar så spelade vi bra och det var skönt att äntligen få dra det längsta strået mot Gauthiod som vi haft stora problem mot när vi mötts under åren. Katarina gjorde sin sista match med oss på ett tag eftersom studier i Västerås väntar och hennes glädjetårar i vår sjungande segercirkel var nog kvällens höjdpunkt.

Trots att jag själv ofta flyger som en vante är det kul att se hur vårt närkampsspel har utvecklats ju längre säsongen har gått. Där har vi tagit både ett och två steg framåt. Vi har det senaste även anpassat oss betydligt bättre till tempot i matcherna och har varit med från start redan när domaren blåser igång matchen. Det här ligger nog till grund för att det gått bättre för oss den senaste tiden. Är extremt vidskeplig och vill heller inte jinxa saker och ting så jag är livrädd för att vara alltför positiv inför framtiden och är därför raka motsatsen till Torbjörn som de senaste månaderna konstant sagt att vi kommer klara nytt kontrakt. En bild på honom är det första som dyker upp när man googlar ordet positiv. Det är många matcher kvar och många poäng att spela om men sammanfattningsvis är det just nu i alla fall betydligt roligare att spela fotboll än vad det var inledningsvis av säsongen.

På lördag möter vi Qviding som ligger näst sist och det är ett lag som vi inte vill ska närma sig oss i tabellen. Det är viktigt att vi inte fortsätter sväva på moln efter de senaste segrarna utan ger allt i 90 minuter. Nu i höst har de spelat oavgjort både mot Torslanda och Gauthiod så det kommer bli tufft. Noterbart är att Qviding har väldigt bra och utförliga matchreferat efter sina matcher och där har jag också hittat en så kallad match i matchen. De brukar nämligen recensera motståndarlagens speaker under bortamatcherna för att sedan göra en jämförelse med sin egen. Just nu står det 8-0 till Qvidings speaker. Svårt att avgöra hur opartisk deras bedömning är men frågan är om vi inte ska ha vår speaker i hårdträning nu de kommande dagarna för att kunna spräcka nollan.

Efter matchen kan det nog bli en klassisk gammal raggardusch för att hinna med att se lite av derbyt på Lunnevi men jag vill naturligtvis påminna alla andra som ska dit att först ta en sväng förbi Torsvallen kl.13.15 och ge oss lite stöttning.

Ha det gott allesammans!

 

 

Lämna en kommentar