ANNONS:
ANNONS:

”Känslan är att det verkligen kan bli vårt år i år”

Jeff Gal tillbaka i Sverige nästa vecka.
Och teknikern Husam Abdulhadi klar för A-truppen.
Lokalfotboll.se ger dig här det allra senaste om truppläget i Lidköpings FK.

Ett av de lag som det alltid snackas och spekuleras mest om i den lokala fotbollen är herrarna Lidköpings FK. Rubrikerna kring laget har en tendens att variera kraftigt mellan negativa och positiva.
– Det blir lite tokigt ibland. Vi vill ju vara bäst och gärna synas och höras så mycket det går, men ibland blir det fel och det får vi lära oss av, säger lagets huvudtränare Patrik ”Plätta” Gustavsson som i år gör sitt andra år på den posten.

Plätta

Denna säsong blir dock den första direkt från start, då han som bekant fick ta över efter sparkade Gytis Gelgota efter endast fyra seriematcher under 2015. Nu får ”Plätta” chansen att bygga från grunden och sätta sin prägel på lagets försäsong. Något som han älskar.
– Vi tränar mycket och hårt. Känner att något bra är på gång för den energi killarna visar just nu är något jag inte sett tidigare. Det ser verkligen bra ut på träningarna och känslan är att detta verkligen kan bli vårt år, säger Patrik men tillägger snabbt…
– Fast det tror jag alltid när jag tränar ett lag…

Oavsett om det blir LFK:s år eller inte så ser truppförutsättningarna goda ut och med hjälp av ”Plätta” tar Lokalfotboll.se er igenom lagdel för lagdel som den ser ut i dagsläget.

Målvakter:
Joel Torstensson, Anton Lidholm, Jeff Gal
– Det ser bra ut på målvaktssidan. Joel och Anton tar stora kliv varje dag och det är målvakter som vi kommer att stor nytta av lång tid framöver. Vi har angenäma problem på den här posten som inte många andra lag har, säger ”Plätta” som får ännu mer att fundera på när Jeff Gal återvänder från USA nästa vecka.
– Det är väl egentligen en fråga för Fotbollssektionen, men det är mycket troligt att Jeff är här i nästa vecka, säger Patrik som inte vill säga för mycket kring frågan om den spänstige och reflexsnabbe burväktaren kommer att komma till Lidköping för att fullfölja sitt tvåårskontrakt (ett år kvar).
Värt att tillägga är också att Lidköping Uniteds målvakt Semir Mesic för tillfället tränar med laget.

IMG_0875

Försvarare:
Fredrik Synnergren, Gustav Hellman, Martin Edman, Jimmy Olausson, Jonathan Hallin, Erkin Hamidovic, (Martin Holmberg)
– Vi har det ganska bra ställt på försvarssidan, men fortfarande återstår ett par pusselbitar som vi hoppas ha klart om ett par veckor, säger Patrik som främst tänker på högerbackspositionen där endast Fredrik Synnergren i Patriks ögon är det naturliga alternativet.
Vad Gustav Hellman betyder för laget vet nog de flesta och mycket talar för att han får tillbaka sin parhäst Martin Edman vid sin sida om ett par veckor då Martin just nu kör rehab efter en knäoperation.
Tränare Gustavsson vill också lyfta Jimmie Olausson som för första gången på ett par år kommer få en riktig försäsong i kroppen.
– Det har varit mycket skador och arbete på annan ort, men nu får Jimmie chansen att bugga upp sig och det kommer bli riktigt bra.
Ytterligare ett mittbacskalternativ är Martin Holmberg som tränar som vanligt med laget, men som ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt.

Martin Holmberg har ännu inte skrivit på kontrakt.
Martin Holmberg har ännu inte skrivit på kontrakt.

Mittfältare:
Kristijan Nikolla, Peter Johansson, Gabrijel Matanovic, Gustav Norlin, Elias Lindell, Oskar Norlin, Alireza Adou, Rasmus Holmqvist, Lukas Nordin (Axel Lindahl), (Husam Abdulhadi), (Mamadou Diop)
Mittfältare är kanske det som LFK har allra mest gott om och under fjolåret laborerades det både frivilligt och ofrivilligt med många av namnen.
– Att ha så många mittfältsalternativ är alltid en jättestyrka när vi behöver det, men det är klart att vi gärna slipper avstängningar och skador för att få mer kontinuitet. Men det sätter press på spelarna att alltid vara på topp och det är bra, säger Patrik.
Nya i truppen sedan förra året är duon Elias Lindell och Oskar Norlin. Duon från Akademin kommer båda att ta upp konkurrensen och har aklimatiserat sig bra i A-truppen enligt Patrik Gustavsson.

LFK Akademi Husam Abdulhadi

Ytterligare ett namn som det är nu är klart kommer att tillhöra truppen (dock ej skrivet kontrakt ännu) är 19-åriga Husam Abdulhadi. Även han från Akademin.
– Husse är en otrolig talang med en underbar blick för spelet. Att han tvekat om en fortsättning har varit för att vi inte varit tillräckligt tydliga med att visa att vi tror på honom. För det gör vi verkligen. Får han nu bara bygga upp sig, vara skadefri och ge sig själv lite tid så kommer han att bli otroligt bra, säger Plätta som även väljer att lyfta en annan spelare.

– Vill ge beröm till Gabrijel Matanovic som kom tillbaka (från Corner) i höstas. Han har varit väldigt ödmjuk till uppgiften och visat bra inställning. Nu är han med från start och det ser riktigt bra ut, lovar ”Plätta”

Notera till sist också att Mamadou Diop från Borås är översktiven till LFK, men att inget personligt kontrakt är klart. Där hänger allt på att hitta ett jobb. Även snabbe ytterspringaren Axel Lindahl är ännu utan kontrakt då han väntar på ett eventuellt erbjudande från klubbar högre upp i seriesystemet. Degerfors sägs enligt rykten vara närmast.

Axel Lindahl

Anfallare:
Albrim Demaliljaj, Jacob Nilsson, Egzon Llapashtica
Just nu förfogar LFK med tre anfallare och ny i denna trio är Jacob Nilsson från Vara.
– Jacob har gjort det bra med Vara, men han behöver tid. Han är bra med båda fötterna och bra i djupledsspelet. Tyvärr har han varit sjuk ett par veckor nu, men han blir farlig, säger Patrik som är nöjd med sin anfallsbesättning som i övrigt består av Egzon Llapashtica och Albrim Demaliljaj.
– Egzon är vår ”tank”. Honom flyttar man inte på i första taget. Att han dessutom har bra fötter gör att att han går en bra säsong till mötes. Målet är att han ska vara mer skadefri än 2015. Då var det lite upp och ner med det.

IMG_0896

Siste man ut är Albrim Demaliljaj. Långa stunder LFK:s bästa spelare förra säsong.
– Alla vet väl att Abbe är en fantastisk spelare. Nu har han dessutom bättre fysik än någonsin tidigare och det märks på träningarna där han blivit uthålligare och jobbar mer även i defensiven, avslutar Patrik som också får frågan om han gett upp hoppet om skyttekungen Kristoffer Bohréns comeback i LFK-tröjan.

– Tyvärr har inte ”Totte” den viljan som krävs just nu för fotbollen, men känslan är att om han får tillbaka suget är det med oss han spelar. Vore verkligen synd om en så duktig spelare skulle sluta.

Lämna en kommentar