ANNONS:
ANNONS:

”Koll från Kullen-Bibeln 2014” – Hangelösa IF

Eldin Smajilovic har verkligen hårdgranskat ”sina” lag” inför årets säsong
Idag är fokus på Hangelösa IF i det han kallar för ”Koll från Kullen-bibeln”
– Hangelösa har en offensiv som får varje lokalfotbollsfantast att hoppa av glädje, menar Eldin.

Koll från kullen

1967 kvalade sig Östers IF upp till Allsvenskan, efter vinster mot Sandvikens IF och IK Brage i ett dramatiskt kvalspel. Man gjorde en strålande säsong och lyckades behålla i princip varenda stjärna inför nästa säsong. När man sedan kom in som nykomlingar i allsvenskan inför säsongen 1968, höjde man sig ytterligare ett snäpp. Man vann hela allsvenskan som debutanter…

När man hör ordet Hangelösa får man säkert upp en bild av gårdar, grusvägar och en och annan traktor. Man kanske till och med drömmer sig bort till en lugn och stillsam by utanför civilisationens gränser.

Det man verkligen inte tänker på är att byn har ett fotbollslag med spelare som hör hemma högre upp i seriesystemet. En ’‘arena’’ med magiskt lugn och full fokus på dramat i sporten alla älskar. Men framförallt, en offensiv som får varje lokalfotbollsfantast att hoppa av glädje…
Förra året tog man hem den ökända Skarasexan i storstilad överlägsenhet. På 16 matcher lyckades man knäppa in 81 (!) mål. Det är alltså ett snitt på 5,06 mål/match. Till er som säger att man kan ta hem sexan med förbundna ögon hänvisar jag till tabellen. Hela tio poäng framför tvåan Axvall gör att seriesegern blir ännu mer överlägsen.

Ska man göra en ’‘inserto grandioso’’ 2014? Ska man göra en Östers IF från 1968? Ska man bli kommunens nästa publikgäng?

Detta är Hangelösas vecka. Välkomna…

———————————————-

Spelarspionen: ’’Vi ska vara med och störa i toppen’’

Förra året var han målkungen alla snackade om. 38 mål på 16 matcher. I det verkliga livet är Robin Björk en väldigt ödmjuk och snäll människa. I år ska han leda lagets offensiv tillsammans med sina grymma kollegor.

Hangelösa - Robin Björk

Ni är ett väldigt erfaret lag. Vem får äran att döma i kvadraten?
– Ja det där är ju lite svårt. Yngst får gå in iallafall. Det är i dessa lägen jag brukar dra kaptenskortet (skratt).

Ser du dig själv som kommunens målkung?
– Oj Nej. Det hade varit alldeles för orättvist att jämföra mig med en Division tre-spelare. Samtidigt måste ju någon göra mål. Sen en har jag ju lagkamrater som får en att höja sig automatiskt.

Varför spelar du inte högre upp i seriesystemet?
– Jag testade på Götene. Men det funkade inte riktigt hemma. På dessa nivåer tycker jag det ska stämma både på och utanför planen.

Många tror på Hangelösa i år. Vad ser du som en rimlig målsättning för er?
– Vi ska absolut vara med och störa i toppen. Samtidigt målar vi inte upp oss som seriefavoriter som många gör. De får tycka vad de vill, men vi har egna målsättningar.

Slutligen, toppar du fjolårets målrekord på 38 baljor?
– Haha, jag får inte bli kaxig nu. Så jag säger faktiskt Nej.

———————————————-

Fyra ”filurer” att hålla koll på

Vilka spelare kommer vara namnen på allas läppar när vi summerar säsongen 2014. Eldin ger dig här fyra namn det kommer att snackas om i år.

Nyckelspelaren:
Med 38 gjorda mål förra året jagar Robin Björk nya mål. Tillsammans med sina grymma anfallskollegor kommer han bli mannen som leder Hangelösa framåt…

Mest underskattad:
En som lätt kan komma i skuggan av anfallskollegan Robin Björk är Peter Linde. Under fjolåret stänkte han in 20 mål, och i år blir det nog en match i matchen med kapten Björk…

Corner - Hangelösa

Veteranen:
Förra året var Andreas Nyblom en viktig pjäs i Kinne Vedums lagbygge. I år ska han dela med sig av sin erfarenhet och kommer fungera som en balansspelare på mittfältet…

Talangen:
Inför denna säsongen förstärkte HIF sitt mittfält med Skara talangen Sebastian Larsson. Även om Sebastian mycket möjligt kan hamna i backlinjen, saknar han inte kvalitéer för att ligga högre upp i banan…

Corner - Hangelösa

———————————————-

Tränarintervjun: ’‘Ibland saknar man ungdomsfotbollen’’

 

Stig Björk
Stig Björk har gjort sig känd som en taktiker. En coach som analyserar och lär ut, istället för att gapa gommen ur sig. I år ska han vara mannen som jävlas med de andra lagen. Läs hans tankar här!

Ni kommer in som nykomlingar inför denna säsongen, ändå är det många som tippar er högt upp i den nordvästra femman.
– Ja det känns rätt med tanke på det spelarmaterialet vi har. Så jag håller verkligen med om att vi borde vara där uppe och slåss.

Vad tror du är den största skillnaden mellan Division sex och Division fem?
– Det är ju ett snäpp högre på allt. Lite bättre spelare. Något jämnare lag, och väldigt mycket bättre fotboll. När man kommit till denna nivån har man visat att man faktiskt kan spela fotboll.

Ni har fått in ett par nya spelare och många tycker er offensiv hör hemma högre upp i systemet. Men hur bra är er defensiv egentligen?
– Normalt sett är den väldigt bra. Vi släppte inte in många mål i fjol. Konstig nog har vi bra ytterbackar och många ersättare. Men på mittbackspositionen ser det lite tunnare ut. Ser vi till premiären så såg det ju lite halvslappt ut. Vi var definitivt inte sämre än Corner, samtidigt märkte jag på många av grabbarna att det var premiärnerver. Om vi ser till försäsongen har det ju sett riktigt bra ut. Men det är bara en match i mängden.

Ni har inga riktigt unga spelare. Blir din roll som tränare att bygga ett vinnande lag här och nu. Snarare än att utveckla inför framtiden?
– Tyvärr blir det ju lite så. Men eftersom många är äldre är de också väldigt bra skolade. Det gör att grunderna sitter och man kan jobba mer med detaljer och taktik. Hade vi haft yngre spelare skulle vi nog fått träna mer baskunskaper. Sen har jag ju tidigare erfarenhet av att jobba med ungdomslag, och det är något som jag saknar. Glädjen som ungdomar sprider runt omkring sig är svår att hitta i seniorlag. Men självklart är alla trevliga och glada här också.

Slutligen. I vintras kunde man läsa i koll från kullen att ni planerat in styrke- och löpträning i flera månader. Är det sant? Och har det gett effekt? Kommer vi få skåda en frisparksmur gjord av 100% muskelmassa?
– (skratt) Ja, jag såg att du skrev det. Sanningen är att vi kört så i flera år. I Götene har vi ju inga tider. Och grabbarna ville inte träna sent. Så vi löper istället. Det blir ju mycket fys och förhoppningsvis kommer det ge utslag i det vi presterar.

———————————————-

Eldins startelva

Hangelösa LAGUPPST


Kommentar:
  Hittills det enda laget som spelar 4-3-3. Ett spelsystem där de tre anfallarna får en friare roll och förväntas stå för målgörandet. I övrigt hyfsat raka linjer där en Yonas Tsegay kan komma att bryta in i planen och göra laget smalare. Samtidigt som man blir ännu smalare centralt. Robin Björk kommer behöva hjälp i fram. Och det förväntas han få från sina yttrar, men även från löpande innermittfältare.

———————————————-

”Koll från Kullen-tipset”

Att vara nykomling är alltid svårt. Allt är ett snäpp bättre. Hangelösa har en fantastisk offensiv som hör hemma högre upp. Men bredden om någon går sönder är inte riktigt 100%. Jag gillar sättet HIF lirar boll på. Och därför gör dem 38 mål. Men man släpper även in 21.

Man kommer vara laget som jävlas med topplagen och ligger och stökar precis under. Hangelösa kommer att få vågmästarrollen. Ingen går ostraffad från Skogevi…

Fre 25/4 – 18:30
HIF – Kållandsö GoIF 2-2

Ons 30/4 – 18:30
Tråvad/Larv – HIF 0-2

Fre 9/5 – 19:00
HIF – FC Lidköping United 3-0

Ons 14/5 – 19:00
HIF – Trollhättans FK 0-1

Lör 17/5 – 15:00
Levene-Skogslunds IF – HIF 1-1

Lör 24/5 – 15:00
HIF – Ardala GoIF 3-0

Fre 30/5 – 19:00
Vinninga AIF – HIF 1-3

Fre 6/6 – 15:00
HIF – Lidköpings FK Akademi 3-3

Tor 12/6 – 19:00
Råda BK – HIF 0-4

Tis 24/6 – 19:00
HIF – Trollhättans BoIS 0-2

Lör 28/6 – 15:00
HIF – FC Corner 2-1

Fre 4/7 – 19:00
Kållandsö GoIF – HIF 0-2

Fre 8/8 – 19:00
HIF – Tråvad/Larv 4-0

Fre 15/8 – 19:00
FC Lidköping United – HIF 1-1

Sön 24/8 – 17:00
Trollhättans FK – HIF 2-0

Lör 30/8 – 15:00
HIF – Levene-Skogslunds IF  2-1

Sön 7/9 – 15:00
Ardala GoIF – HIF 2-2

Lör 13/9 – 15:00
HIF – Vinninga AIF 1-0

Sön 21/9 – 15:00
Lidköpings FK Akademi – HIF 3-1

Lör 27/9 – 15:00
HIF – Råda BK  2-0

Sön 5/10 – 15:00
Trollhättans BoIS – HIF 0-1

Lämna en kommentar