ANNONS:
ANNONS:

Konstgräs ska ge rättvisare serier

Konstgräs fram till 10 maj.
Det blir nu verklighet i VFF:s serier.
– Vi tar beslutet ur en rättvisesynpunkt, säger Nils Andersson på förbundet.

Ingen har väl undvikit att vintern tagit ett hårdare grepp om våren än på många år. Snön ligger fortfarande kvar i högar på många håll och något grönt gräs på våra lokala fotbollsplaner syns inte till. Redan nu står det klart att många seriepremiärer kommer att spelas på konstgräs. Exempelvis kommer Gauthiod av allt att döma spela premiären mot Torslanda nästa lördag på konstgräset i Nossebro.

Med detta som bakgrund väljer nu Västergötlands FF tävlingskommitte att ta beslutet att alla seriematcher inom förbundets regi kommer att spelas på konstgräs fram till Kristi Himmelfärdshelgen den 10 maj.
– Vi har tagit beslutet ur rättvisesynpunkt. Det bästa är om alla lag vet om förutsättningarna redan nu så blir det inga oklarheter. Alla matcher som ligger under vårt ansvar ska spelas på konstgräs fram till detta datum, säger Nils Andersson från VFF.

Beslutet gäller således herrar division fyra till sex och damer division 2 till 4. Många lag blir alltså berörda av beslutet och även om vissa lag skulle få fram en naturgräsplan i spelbart skick så får alltså inte några matcher spelas på planerna.
– Vi tror det är bra att planerna får vila och det blir rättvisare förutsättningar om alla matcher går på konstgräs. Skulle kylan hålla i sig ytterligare så kan vi flytta fram datumet i maj, men vi tror det räcker med den 10 maj som datum.

Västerbys konstgräs blir hemmarena för Sils damer under de första omgångarna

Om våren skulle komma tidigare då. Det finns inget som skulle kunna göra att ni skulle bryta upp beslutet?
– Nej. Nu står vi fast vid detta för att skapa lugn hos såväl vaktmästare som lag. Nu vet alla vad som gäller och förhoppningsvis får vi bättre gräsplaner än någonsin i mitten av maj.

För många lag som inte har någon konstgräsplan i anslutning till ordinarie hemmaplan kan det förstås bli ett ekonomiskt tapp på grund av till exempel uteblivna kioskintäkter, men Nils Andersson ser inga större problem med detta och sitter dessutom inne på en lösning.
– Är man så sugen på kaffe får man väl ta med sig en termos. Och baka en kaka kan väl alla göra?  Jag själv gör till exempel grymma kolarutor. Dessutom har vi på förbundet tre stycken kioskvagnar här på vår parkering i Skövde som klubbarna gärna får låna. Bara att slå en signal så kör vi ut dem inför match.

1 tanke på “Konstgräs ska ge rättvisare serier

Lämna en kommentar