ANNONS:
ANNONS:

Kvalspelet för att hålla sig kvar i femman blir en enkel resa

Det har varit mycket snack om att undvika kvalspel neråt till varje pris.
Men nu verkar det som att förutsättningarna kommer bli gynnsamma.
Framför allt kvalet till division fem ser ut att bli en enkel match för inblandade lag.

Varken Vinninga eller United behöver vara rädda för "Kval-Spöket" om man skulle hamna på kvalplatsen.
Varken Vinninga eller United behöver vara rädda för ”Kval-Spöket” om man skulle hamna på kvalplatsen.

Endast en omgång återstår av herrarnas division tre, fyra, fem och sex.
Seriesegrarna i de flesta serier är klara, men ännu är det osäkert vilka som får kvalspela uppåt eller nedåt.
I helgen som kommer blir detta klart, men redan nu är förutsättningar inför kvalspelet klara. Och som vanligt är det kvalet till division tre som påverkar alla andra kval. Det vill säga hur det går för västgötalagen.

Våra västgötalag kommer att finnas i två av tolv kvalgrupper som spelas runt om i landet. Alla grupper innehåller fyra lag där gruppettan tar sig till division tre.
Redan nu är det klart att i en av kvalgrupperna (Nr 8) kommer det att finnas ett västgötalag, medan det i Grupp nr 9 kommer att finnas tre stycken västgötalag.

Om båda dessa grupper vinns av ett västgötalag ser förutsättningarna ut som följer i kvalspelen till fyran och femman:
Division 4: Kvalet till division fyra består av två stycken trelagsgrupper. Vinns två kvalgrupper till division tre av västgötalag går båda gruppvinnarna i kvalet till division fyra upp. Grupptvåorna får sedan göra upp i en avgörande match om ytterligare en plats i division fyra.

Division 5: Kvalet till division fem består av fyra stycken lag som alla slutat 10:a i sin division fem-serie. Vinns två kvalgrupper till division tre av västgötalag får samtliga av dessa fyra lag spela kvar i division fem.

Division 6: Vinns två kvalgrupper till division tre av västgötalag kommer dessutom den bästa tvåan i division sex att gå upp till division fem. Detta är för tillfället Stenstorp som tagit 2,57 poäng / match. Att jämföra med ”våra” lag Axvall 2,40 poäng / match och Trässberg 2,23 poäng / match.

Om en dessa grupper vinns av ett västgötalag ser förutsättningarna ut som följer i kvalspelen till fyran och femman:
Division 4: Kvalet till division fyra består av två stycken trelagsgrupper. Vinns en kvalgrupp till division tre av västgötalag går båda gruppvinnarna i kvalet till division fyra upp.

Division 5: Kvalet till division fem består av fyra stycken lag som alla slutat 10:a i sin division fem-serie. Vinns en kvalgrupp till division tre av västgötalag får samtliga av dessa fyra lag spela kvar i division fem.

Om ingen av dessa grupper vinns av ett västgötalag ser förutsättningarna ut som följer i kvalspelen till fyran och femman:
Division 4: Kvalet till division fyra består av två stycken trelagsgrupper. Vinns ingen av kvalgrupperna till division tre av västgötalag får båda gruppvinnarna i kvalet till division fyra spela en avgörande match om vem som tar platsen i division fyra.

Division 5:
Kvalet till division fem består av fyra stycken lag som alla slutat 10:a i sin division fem-serie. Vinns ingen av kvalgrupperna till division tre av västgötalag får de tre främsta lagen i denna kvalgruppen stanna kvar i femman. Jumbon får lämna till division sex.

Lämna en kommentar