ANNONS:
ANNONS:

Lagkaptenerna inför derbyt mellan Gauthiod och LFK

Under onsdagen möts våra två bästa lokala lag.
Obesegrade Gauthiod och LFK gör då upp på Lunnevis gräsmatta.
Lokalfotboll.se fick ett snack med de båda lagkaptenerna inför derbyt

19:00 under onsdagskvällen smäller det i Grästorp. Likt två stora manskörer ska Gauthiod och LFK under likt två manskörer sjunga in våren på Lunnevis matta under Valborgskvällen.
Inför match är båda lagen obesegrade. Nykomlingen LFK har sju poäng och Gauthiod fem. Vilket eller vilka lag som behåller förlustnollan intakt återstår att se.
Lokalfotboll.se fick hur som helst ett snack med lagens båda kaptener inför matchen. Här är deras tankar

Är du nöjd med seriestarten?
Klas Bohman: – Ja, poängmässigt är det hel OK tycker jag. Vi har haft två svåra bortamatcher där vi mött tufft motstånd i Torslanda och Åmål. Sedan är jag väl inte helnöjd med prestationen. Hade önskat lite mer i de två första matcherna, men det kommer.

Gustav Hellman: – Ja, absolut. Sju poäng på tre matcher är bra, även om jag tycker att vi borde haft nio.

Vad är du mest nöjd med gällande ert spel?
KB: – Vi har visat bra engagemang och inställning i matcherna och dessutom har vi hållit nollan i två matcher. Det är bra. Sedan har vi visat att vi kan stå upp bra mot ett väldigt fysiskt lag som Nordvärmland.

GH: – De två första matcherna hade vi inte räknat med något skönspel. Där visade vi istället en grym moral. Senast tycker jag dock att vi visade riktigt bra spel och fart. Bra att vi kan spela på olika sätt.

Vad måste då bli bättre för att det ska bli tre poäng i derbyt?
KB: -Vi måste våga spela fotboll i 90 minuter. Vi har blivit lite fega stundtals i matcherna och det håller inte. Men lirar vi på i 90 minuter har vi en god chans att vinna tror jag.

GH: – Vi måste ta vara på de chanser som vi får. Vi har missat för många bra lägen hittills. Det bjuds inte på så många gratischanser i division två, men de som kommer måste vi sätta.
IMG_9566
Hur är annars känslan inför derbyt på Lunnevi?
KB: – Känns bättre för varje vecka som gått och jag hoppas att det fortsätter även till denna matchen. Alla är tillgängliga utom Alfred Wemmert och Jonathan Nilsson.

GH: – Känslan är bara bra. Vi har en bra stämning i laget och tränar sista passet ikväll. Alla kan spela imorgon för utom Axel Lindahl som fortfarande är skadad.

Känns matchen på onsdag bara som en i mängden eller hur mycket betyder den?
GH: – Är rätt speciellt att möta ett lag som ligger geografiskt nära och det innebär att det förhoppningsvis kommer mycket publik. Är väl det som gör det lite extra.

KB: – Jag kan väl tycka att det LFK eller Heimer som det var tidigare inte riktigt känns som en derbymotståndare. Historiskt sett har vi knappast mött dem och det känns mer derby mot Trollhättelagen eller Götene. Men nu är vi ju närmast varandra geografiskt detta år så då är det ju detta vi får kalla för derby

4305242

Vad känner du till om motståndet?
GH: – Inte alls mycket faktiskt. Fick samma fråga när vi mötte Skara och Vara i fjol och om de visste jag lika lite. Är väl på gott och ont. Jag vet egentligen bara det jag läst. I det här fallet att de har två bra anfallare. Han från Åmål (Valon Gashi) och så Emil (Svensson) som verkar vara bra när han vill. Annars har jag förstått att de är ett fysiskt lag, men att de även gillar att lira boll.

KB: – Väldigt lite. Vet att de har en stabil backlinje och en stabil målvakt. Att de är ett yngre lag som vill rulla bollen längs med marken.

Vad tror du om matchbilden?
GH:–  Ja du. Svårt att säga. De är som sagt fysiska, men de vill ju spela framåt och det vill ju vi också. Tror det blir en offensiv match där två lag vill anfalla. En rolig match för publiken att se!

KB: – Bra fråga. Har inte lätt att se det framför mig. Men det lär väl vara två lag som vill framåt så det öppnar ju upp för en öppen match med många chanser.

Så om du avslutningsvis ska få tippa matchen?
GH: – Vi vinner med 2-0. Albrim gör ett mål och jag gör det andra. Ett skott nästan från halva plan. Man kan väl få drömma i alla fall…

KB: – Vi vinner med 2-1. Går ifrån till 2-0 och LFK reducerar med tio minuter kvar, men vi håller undan. David Svensson och Valon Gashi gör våra mål.

Lämna en kommentar