ANNONS:
ANNONS:

”Lagtävlingar, enkronasmatcher & fler trasiga skor”

Damtvåan är tillbaka på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 14 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 23 poäng

Hej allihopa, hoppas att ni haft en trevlig sommar!

Vi har vilat och haft en månads uppehåll. Alltid välbehövligt efter en lång försäsong och första halva av serien. Så nu är vi tillbaka med ny energi. 

Vi har redan hunnit spela 2 matcher. Första startade i lördags mot Arentorp/Helås. En match som slutade 3-3. Matchen i sig är inget att säga om, vi har nya spelare på nästan alla positioner och en helt ny backlinje, vilket gjorde det svårt för oss att hitta in i matchen. Men efter 25 lama minuter hittade vi rätt, hittade spel och gjorde det riktigt bra. Tyvärr släpper vi in lite missar och tappar ledningen 3 gånger om. 

Tisdagens match mot Hörnebo spelas 1-1, vi försöker spela och gör det hyfsat bra i första. Många lägen, men en mycket duktig målvakt i Hörnebos mål räddar dem. Deras enda skott på mål får dem dock in och återigen ett poäng som känns som förlust. 

U-lagsmatchen mot Mariestad i onsdags förlorades dessvärre med 2-1. Men annars har vi tränat en del också och många har kommit igång efter sommaren.Vi har redan hunnit ha endel lagmöten, vilket resulterar i mycket fika. Gott tycker vi! 

Men hur går det då med Sanna Sabels 2000kr sko?
Som ni alla vet fick Sanna lämna tillbaka sina skor och fick pengarna tillbaka som tur var. Då kunde hon glatt gå och köpa ett par nya skor. Vilket hon också har gjort inför hösten.
MEN… då händer det som inte får hända. I matchen mot Arentorp snubblar Lina Larsson på Sannas skor och fastnar. När Lina springer iväg händer samma sak med Sannas sko igen och snörhålet är ett minne blott. Sannas nya hela skor, är nu endast nya. 

Kämpa Sanna, kämpa säger vi till Sanna som numera spelar med två olika sorters skor. 

På lördag hoppas vi att det blir en folkfest på rådavallen hela dagen. Mycket aktiviteter, matcher och stor kiosk vaknas då det är RÅDADAGEN!  För vår del står derby på schemat då Sil kommer hit för match med start 16.30.  Vi lovar hårt motstånd som är mycket sugna på att ta 3poäng nu. 

/ Fanny Karlsson


9:a (10:a) – Sil, 15 poäng

Då var höstsäsongen igång, KUL! Däremot inte lika kul med förlust i premiären, men det kommer vi till lite senare…

Efter lite uppehåll ifrån fotbollen, var det ett gött gäng som kom tillbaka med ny energi inför hösten! Det började med strålande fint väder och fotboll.. nja inte alls faktiskt, uppstarten var ett rent löppass i regnskurar och blåst… efter löpningen kom vi tillbaka till hofet och på fotbollsplanen såg vi bumperball och många miner blev glada! men det visade sig inte vara våran aktivitet utan herrarnas… men inte hängde vi för det utan istället avslutades kvällen med fotboll och gött häng i soffan hemma hos Tobbe, eller nu mera kallad Tobie enligt Möller…?

Veckan rullade på som vanligt och innehöll mycket fys i form av löpning och styrka, men också spel eftersom det inte var långt kvar till premiären! Holmalunds akademi stod för motståndet vilket vi visste skulle bli en tuff match. Denna match var även den så kallade enkronas matchen för säsongen vilket betyder att det är gratis inträde, samt att det finns bland annat lotter, wienerbröd & grillade hamburgare att köpa!

Med bra stöd ifrån publiken lyckades vi ändå hänga med Holmalund trots det höga tempot och i halvlek stod det 2-1 till motståndarna efter att Anna ”Åke” gjort mål i slut minutrarna av första halvlek! I andra halvlek höjde dem tempot och vi halkade lite efter… oturligt nog skadade sig även Vilma, vår målvakt och jag Ebba fick äran att ställa mig i mål, eftersom jag i tidigare ålder var målvakt, men jag kände ganska snabbt att den tiden är förbi… haha! Matchen slutade tillslut 5-2 till Holmalund, en helt godkänd match och Anna stod för båda våra mål!

Även inför hösten har vi lyckats med ett nyförvärv, Elin Lejier som vi hoppas kommer att trivas bra hos oss! Till helgen gästar vi Råda för andra matchen i höst och inte nog med det så väntas även tältfest hemma på hofet senare på kvällen! Vi hoppas därmed på tre härliga poäng och en svårslagen kväll därefter!

Ebba Rådmark


10:a (9:a) – Arentorp/Helås, 14 poäng

Ingen rapport från Arentorp/Helås denna vecka. Men från sidan kan vi konstatera att laget spelade 3-3 på hemmaplan mot Råda förra helgen.
Detta efter att laget hamnat i underläge hela tre gånger, men ändå alltså kämpade sig tillbaka till ett oavgjort resultat.

Just nu ligger laget över nedflyttningsstrecket och till helgen väntar Hörnebo som är under strecket. Seger där och division två-kontraktet lär vara säkrat. Förlust och en viss nervositet kan komma smygande.


12:a (12:a) – Skara FC, 1 poäng

Ja men då var vi igång igen.. efter 1 månads ledigt från allt vad fotbollsträning innebär körde vi igång igen för 2 veckor sedan.

Om vi har fått känna på att vi vart lediga?
  – Check!

Om vi har sprungit? – Check!

Om Jonas Dahl varit trött på blåsten i sommar? – Antagligen!
För hans intervaller på ”en av Sveriges snabbaste löparbana”, som inte fan gjorde mig snabbare iaf ?, och rusher upp & ner för Skarahovs trappor samt grodhopp uppför nämnda trappor kan han inte kommit på under en vindstilla dag på badstranden ?

MEN, som med all lagsport går det så mycket enklare när man sporrar varandra & det var riktigt kul att träffa alla igen så dessa träningar har ändå varit roliga ?

Ett litet smakprov…

Video

Vi har även hunnit med att jobba på en av årets viktigaste helger för oss i FC, Sommarland Cup! Nästan 2000 deltagare från både Sverige & Norge gör detta till en jätte-karusell där vi får hjälpa till med allt från receptionsjobb, dömning, städning, kiosk osv. Kul att ”vi” drar runt en sån stor cup här i stan!!

En match har också spelats, ett blandat lag mötte Töreboda i U-lagsserien i tisdags, tyvärr torsk men bra med en genomkörare inför söndagens möte mot Sjömarken.

Slutligen, igår hade far & dotter Persson bytt ut våran träning mot ”cykeltävling” där vi på cykel runt tamigtusan hela stan skulle utföra uppdrag. Så himla roligt!!! Å som de tävlingsmänniskor vi är gick ju alla, utom Cindy-utan-surf-på-mobilen, in för detta.. vittnen påstod att tränare Dahl’s händer t o m skakade när han försökte ta en lagbild, DÅ är man laddad ?

Sen vann ju inte rätt lag då… Nej men vem har förstått att livet är rättvist?!  Jo men självklart var de värda vinnare, men mitt lag var allt hack i häl ?

Vinnande laget ?

Hyfsat glada 2:or ?? 

 

Slutligen, ledar-Emina utförde uppdraget klättra i träd galant ?

 

Ha det gott!

 

/Tove

Lämna en kommentar