ANNONS:
ANNONS:

LFK dam tar med dig till spanska Malaga

Varas träningsläger blev tyvärr inställt.
Men självklart ska du som läsare få hänga med på ett träningsläger i år.
Destinationen är Malaga och du åker med damerna i Lidköpings FK.

Delar av LFK-truppen som drar till Malaga.
Delar av LFK-truppen som drar till Malaga.

Varas Lisa Bjelkholm skulle med sina flinka fingrar och snabba kamera hjälpa oss att få ta del av klubbens träningsläger i spanska Santa Susanna. Men en flygstrejk signerad Lufthansa kom i vägen och det efterlängtade träningslägret gick i stöpen för Varas herrar och damer.
Givetvis otroligt trist för ”schlättagänget” som hade sett fram emot lägret i månader, men också för dig som läsare som nu inte fick en inblick i lagens förehavanden.

Eftersom ett träningsläger är så gott som obligatoriskt under en försäsong så kände Lokalfotboll.se sig manade att hitta ett nytt resesällskap och när LFK dam anmälde sig frivilligt så var det bara att hänga på.
Laget åker nämligen till spanska Malaga under åtta dagar med 26 spelare och fem ledare och lagets kapten Amanda Reinhardt kommer då tillsammans med sina lagkamrater att skriva dagbok från lägret.

– Ska bli otroligt roligt. Tycker verkligen hur synd som helst om Vara. Ett sådant här läger ser man fram emot hela vintern och så får man helt plötsligt inte åka. Är glad att vi nu kommer iväg i alla fall, säger Amanda.

Vad ser du mest fram emot med lägret?
– Det är nog att få komma iväg allihopa och svetsa samman gruppen. Vi är ett par nya spelare som ska få komma in i gemenskapen bättre och ett sånt här läger är perfekt. Sedan är det ju riktigt gött med klimatet och känslan att få åka söderut.

Hur ser upplägget ut för resan?
– Vi åker nu måndag kväll och kommer tillbaka först nästa tisdag. Så lägret är rätt så långt. Under tiden ska vi träna tio pass så det blir dubbla ett par dagar. Ingen match är planerad än så länge, men det lär bli en hel del skoj.

Inte många veckor kvar till premiär nu. Vad behöver ni fila extra på under lägret?
– Är alltid många detaljer som vi behöver slipa på, men jag tycker ändå att det sett rätt så positivt ut. Vi har mött svårt motstånd i träningsmatcherna, men vi har ändå spelat vårt spel. Det som saknats är skärpan på sista tredjedelen, men det har vi inte jobbat så jättemycket med än. Förhoppningsvis blir det bättre nu i Spanien.

Vad kommer du bjuda läsarna på under veckan som kommer?
– Hoppas kunna bjuda läsarna på en annan sida av LFK dam än vad de är vana att se. Ska också försöka bjuda på mycket bilder som beskriver hur bra vi har det i solen.

Amanda Reinhardt skriver från lägret i Spanien.
Amanda Reinhardt skriver från lägret i Spanien.

Lämna en kommentar