ANNONS:
ANNONS:

LFK & Liverpool kör gemensam fotbollsskola

LFK drar igång en Fotbollsskola i sommar.
Och man gör det tillsammans med Liverpool FC.
– Känns jättekul att kunna erbjuda ungdomar i trakten den här möjligheten, säger initiativtagaren Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson.

Fotbollsskola

Under förra sommaren åkte bröderna Anderas och Patrik Gustavsson till Vänersborg med sina söner för att delta i Liverpools Fotbollsskola. Under tre intensiva dagar drillades sönerna tillsammans med hundratalet andra ungdomar och Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson imponerades.
– Vor otroligt fräckt att se ledare med sådan härlig utstrålning och engagemang. Trots att inte barnen förstod allt så lyckades de förklara med sitt kroppsspråk och alla hade grymt roligt, förklarar Andreas som dock redan innan hade en idé kring en egen fotbollsskola för Lidköpings FK.

– Har gått och tänkt på det ett bra tag. Tycker att vi som områdets största fotbollsförening ska kunna erbjuda en fotbollsskola på sommaren. Det ansvaret måste vi ta. När jag sedan såg att Liverpool samarbetade med Vänersborg tog vi chansen och åkte dit för att se mer. Jag blev som sagt jätteimponerad och tog i höstas en kontakt med Liverpool Norden för att höra mer.large_025de01c-f7cd-45fa-83c1-236ae6e11765

Ja, Andreas inledde kontakterna med Liverpool under hösten och för ett tag sedan stod det klart att parterna gemensamt kör en fotbollsskola ute på Lockörns IP den 1-3 augusti.
– Känns jättekul att kunna erbjuda ungdomarna i trakten denna möjligheten att få träna under så duktiga tränare. Blir 10-12 ledare från Liverpools akademi som kommer hit i sommar och tränar upp emot 200 barn i åldrarna 6-14 år, förklarar Andreas.

Varför väljer Liverpool att göra detta?
– Det var Ian Rush som startade Liverpool Academy för ett antal år sedan. De håller till på en toppmodern anläggning utanför Liverpool och utbildar bl.a. tränare. 46 av dessa jobbar med fotbollsskolor utanför England och klubben vill sprida ”The Liverpool Way” som de säger. Sedan handlar det kanske inte så mycket om att alla ska spela som Liverpool, utan mer att marknadsföra sig som klubb utanför landets gränser.

För LFK:s del då? Är detta en lönsam affär för klubben?
– Nej, det är ingen stor ekonomisk affär. Vi hoppas på bra väder, många anmälda så att vi får in tillräckligt mycket så vi känner att det är värt att lägga ner det jobb vi gör. För det är mycket att stå i kan jag lova, men det känns både inspirerande och kul.

Varför valde ni Lockörns IP som plats för Fotbollsskolan?
– Var ett val jag gjorde med magkänslan. Tror det kan bli riktigt bra med atomsfären som finns där ute. Dessutom är det nära för barnens föräldrar och familjer till bad och andra aktiviteter på Skogshyddan och Villabadet.

2 tankar på “LFK & Liverpool kör gemensam fotbollsskola

Lämna en kommentar