ANNONS:
ANNONS:

LFK säger upp kontrakt med nyckelspelare

Albrim Demaliljaj och Gabrijel Matanovic får lämna Lidköpings FK.
Klubben säger nämligen upp spelarnas kontrakt med omedelbar verkan.
– De har inte fullföljt sina åtaganden vilket innebär att de brutit mot sina kontrakt, säger Michael Kaufmann till NLT.

Den som har koll på sin lokala fotboll vet att det varit en turbulent vår utanför planen för Lidköpings FK och klubbens herrlag.
Mest hektiskt var det förstås när lagets anfallare Egzon Llapashtica åkte fast för doping och fick en avstängning på fyra år. Men i de lokala medierna har det också gått att läsa om schismer mellan spelare och fotbollssektion.

Vem som tidigare gjort vad, eller vem som uttalat sig om vad lämnar vi hän i detta inlägg, men klart är hur som helst att Lidköpings FK under helgen valde att säga upp kontrakten Albrim Demaliljaj och Gabrijel Matanovic.
– Vi har meddelat dem via sms att deras kontrakt är uppsagda. De har inte fullföljt sina åtaganden vilket innebär att de brutit mot sina kontrakt, säger Michael Kaufmann, kontraktsansvarig i klubben till NLT.

Albrim Demaliljaj och Gabrijel Matanovic
Albrim Demaliljaj och Gabrijel Matanovic

Orsaken att klubben gjort detta är att duon åkt på semester utan att få ledigheten beviljad.
– Albrim hade fått beviljad ledighet i fyra dagar för ett bröllop, men har valt att ta en längre ledighet än så. Gabrijel har överhuvudtaget inte fått någon ledighet beviljad. Det står i deras kontrakt vad som gäller. Om vi skulle låta det här passera innebär det att alla kan komma och gå som de vill, säger Michael Kaufmann till NLT och fortsätter:

– Med tanke på tabelläget så kan det tyckas vara ett konstigt beslut och vi kanske blir idiotförklarade för det här. Men någonstans måste vi sätta ner foten och vi har kommit fram till att vi måste göra så här.

När Kaufmann också får frågan om det bara varit den olovliga semestern eller om det varit på gång under en längre tid? säger han följande till NLT:
– När det gäller ”Abbe” var det här droppen, medan ”Gabbe” varit borta i flera veckor utan att överhuvudtaget ha begärt ledighet.

NLT har också sökt den sparkade duon för en kommentar och också fått ett kort uttalande från Gabrijel Matanovic där han säger:
– Det finns inte så mycket att kommentera mer än att det verkar som att det är olika regler för olika spelare. Men jag önskar spelarna i laget stort lycka till och hoppas att de fixar det här.

Ja, det blir alltså inget mer spel i Lidköpings FK för duon och vad som händer nu återstår att se. Blir det spel i några andra klubbar under hösten? Fortsätter hårda uttalanden om det inträffade på sociala medier? Erfarenhet säger att vi inte hört det sista i denna trista historia.

Fotnot: Gabrijel Matanovics kontrakt skulle gått ut efter denna säsong, medan Albrim Demaliljaj hade kontrakt med klubben över säsongen 2018.

11 tankar på “LFK säger upp kontrakt med nyckelspelare

 1. Jesper, varför tar du fakta ifrån NLT.se? Kan det inte vara bättre att försöka göra ett eget inslag om händelsen?
  Kanske finns det något som du får fram som inte NLT får fram och tvärtom?

  Ge oss tillbaka ”Fredagsstafetten” den är saknad!

  / Gurra

  • Hej Gurra!

   Kul att du besöker Lokalfotboll.se
   Gällande din fråga så är svaret ganska så enkelt. Det handlar helt enkelt om tid – eller bristen på den.
   Jag driver helt ensam denna sida på min fritid och just nu är det semester och familjetid som prioriteras.
   Då blir det lätt att man tar citat från kollegor som NLT.
   Att jag inte lägger ner mer tid på sajten är ett ständigt dåligt samvete jag har, men ibland måste man prioritera.

   Vad kul att du gillar Fredagsstafetten. Det är en personlig favorit även för mig och jag hoppas kunna publicera ett gäng i höst.

   / Jesper

 2. Det är något väldigt skumt med LFK…
  Detta är inte vad fotbollen behöver. Hoppas verkligen laget tar sig samman och släpper det här så fort som möjligt nu och fixar ett nytt kontrakt, då Lidköping verkligen behöver ett lag i div 2.

 3. Lfk är en riktigt vidrig klubb enligt mitt omtycke hur kan man bara behandla spelare på detta sättet? det är en div 2 klubb och dessutom skickar ”sms bland det löjligaste jag hört. ” vi satsar ” har man hört sektion/klubbchef säga haha sicken propaganda, allt var en stor lögn vilket alla redan visste. Men nu visar dom sitt rätta ansikte. Intressant varför journalister inte kollar upp detta om att andra spelare åkt på festivaler och andra aktivitet? Kan vara intressan del varför dom inte blir bestraffade… Dessutom stämde tidigare ultimatum som spelarna påstod men klubben sa att det aldrig var sant, lögn efter lögn!

 4. Hej alla intresserade fotbollsälskare
  Jag har varit verksam som kontraktansvarig i Heimer och Lfk slutade hösten 2015 på grund av policyn i Lfk att ljuga för spelarna
  Jag kommer att återkomma vad jag tycker om dagens Lfk i ett senare inlägg kommer inte att bli en rolig läsning för Lfk just nu hatar jag klubben hur de behandlar sina spelare
  Med vänlig hälsning, Per

  • Och under din tid var heimer och LFK harmoniska föreningar?

   Att smutskasta LFK, som du antyder att du ska göra, kommer ju knappast att hjälpa föreningen. Nu verkar ju inte din ambition vara att hjälpa klubben i och för sej.. Men i all välmening; rikta din energi på nåt annat..

 5. Detta är ju ärligt talat låg nivå för LFK om man nu tycker att spelarna ligger på låg nivå så skall man väl som förening ligga på en högre nivå. Men sms exemepelvis är inte en hög nivå frau Kaufman! Att man nu också verkar ha som upplägg att ”ljuga” sig till spelare är ju helt otroligt låg nivå. Det minsta man kan kräva som läsare är ju att LFK besvarar det som kommit fram i svaren på lokalfotbollens text.

 6. Låg nivå hit och låg nivå dit. Om det är sms spelar väl mindre roll. Alla som är med och styr vill synas så har det alltid varit. Div 2 är låg nivå och man tror att man är mer. Om man inte är så hård med semester och kontrakt hit och dit så kommer spelare vilja spela mer. Man kommer ha bred trupp. Spelare kommer få chansen osv. Att lägga ner tiden som ett halvtidsjobb, inte tjäna några pengar och stå där utan utbildning när man är 35, varför vill man det när man upptäcker att man inte kommer bli proffs när man är 23-25. Det är klart man vill hitta på saker då. Allt är för allvarligt på denna nivå. Bra fotbollspelare kommer fortsätta vilja spela i bra lag. Men vill även kunna göra andra saker då och då.

Lämna en kommentar