ANNONS:
ANNONS:

LFK stänger av anfallare efter dopningmisstanke

LFK stänger av Egzon Llapashtica med omedelbar verkan.
Detta sedan anfallaren misstänks för dopning.
”Oavsett vad dopningstestet kommer att visa stängs han av för fortsatt spel” skriver klubben i ett pressmeddelande.

Det var efter lördagens match mot IFK Kumla som Egzon Llapashtica och en lagkamrat i Lidköpings FK fick avlägga ett rutinmässigt dopningstest.
Ett prov som Egzon själv misstänkte skulle visa sig vara positivt. Något som han också meddelade klubben i veckan.

Med föranledning av detta har nu Lidköpings FK valt att stänga av sin anfallare och i ett pressmeddelande under torsdagseftermiddagen skriver man följande:

”I samband med helgens match mot Kumla blev spelare från LFK:s A-lag kallade till dopningstest. Vid samtal med en av spelarna, Egzon Llaphashtica, har det framkommit att han vid något tillfälle tagit ett preparat som står med på WADAS  lista för otillåtna preparat. Oavsett vad dopningstestet kommer att visa, stängs han av för fortsatt spel.

”I vår dopningspolicy har vi nolltolerans. Med det som bakgrund stänger vi med omedelbar verkan av spelaren från vidare spel, samtidigt som samtliga spelare i LFK:s A-trupp skriftligen får intyga att de inte tagit några otillåtna preparat. Vi har ett ansvar såväl mot sponsorer, spelare, ledare och övriga klubbmedlemmar att med alla medel stävja förekomsten av dopning i vår förening” säger LFK:s ordförande Carina Ohlsson.

Egzon var en av målskyttarna mot Kumla.
Egzon var en av målskyttarna mot Kumla.


LFK väljer alltså nu att stänga av Egzon i väntan på provsvaren som i regel tar mellan 3-6 veckor från Riksidrottsförbundets Antidopningavdelning.

Lämna en kommentar