ANNONS:
ANNONS:

LFK tappar värdefull rutin

Björkman, Dahl, Reinhardt och Mörk.
Fyra rutinerade namn som inte spelar i LFK 2018.
– Fyra duktiga spelare förstås som vi måste ersätta, säger Daniel Nordmark till NLT.

Damerna i LFK är tillbaka i Elitettan nästa säsong. Dessutom väntar ett spännande gruppspel i Svenska Cupen mot allsvenskt motstånd. Allt är alltså upplagt för en otroligt spännande säsong för traktens bästa damlag.

Men för att det ska bli en trevligare vistelse i eliten än under 2015 så kommer det förstås krävas att LFK stärker upp truppen. Än så länge är det dock bara minus på spelarkontot och i förra veckan blev det bekräftat att ytterligare fyra viktiga pjäser tackar för sig under säsongen 2018.
Spelarna det handlar om är målvakten Malin Björkman, försvararna Helen Dahl och Amanda Reinhardt och anfallaren Ida Mörk. Samtliga flitigt använda i startelvan av tränare Kjell Larsson.

För Malin Björkman var det en knäskada som satte stopp under våren och efter operation och rehab blir det spel 2018. Men målvakten väljer att gå tillbaka till moderklubben Mellby i division tre för att bli utespelare.

I fallen Helen Dahl och Ida Mörk så är det inga andra klubar som väntar. Utan här är det istället utökning av familjen som är i fokus då båda tjejerna väntar barn kommande år.

Amanda Reinhardt blir polis i Stenungsund. Foto: Peter Robertsson

Sist i kvartetten är Amanda Reinhardt. En spelare som långa stunder varit lagets kapten. Nu väntar dock jobb som polis i Stenungsund och även om inte mittbacken lämnar LFK på pappret så blir det förstås svårt att kombinera detta arbete med elitfotboll i Lidköping.

– Fyra duktiga spelare förstås som vi måste ersätta, säger sportchef Daniel Nordmark till NLT och man förstår verkligen att Daniel har bråda dagar just nu.

Endast fem spelare står under kontrakt inför nästa säsong, men Nordmark är optimistiskt om att få behålla resterande delar av truppen och dessutom krydda den med nya spelare. Till NLT säger han följande om vad man letar efter just nu:
– Spelare med erfarenhet från elitettan eller högre. Nu har många i dagens trupp erfarenheter från elitettan 2015, men vi söker bra namn helt enkelt. Samtidigt vet vi att konkurrensen är hård om de mer etablerade spelarna men vi tittar brett.

Spelare som just nu är i fokus för LFK är förstås Ebba Handfast från Kopparberg/Göteborg. Ebba ska troligtvis träna med laget i december och likaså gäller Jonna Andersson (målvakt IFK Kalmar), Felicia Edgren (Holmalund), Moa Heinulf (IK Gauthiod) och Malin Larsson (Qbik)

Moa Heinulf finns på radarn hos LFK.

Lämna en kommentar